Οκτωβρίου 31, 2011

ΕΜΒΟΛΙΟ ΡΟΤΑ ΙΟΥ


Ο συστηματικός και μαζικός εμβολιασμός κατά του ιού Ρότα μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη μείωση της λοίμωξης και στους ενήλικες. Αυτό τουλάχιστον δείχθηκε στις ΗΠΑ όπου η μείωση ήταν της τάξης του 48%.  

IDSA 49th Annual Meeting; Oct. 20-23, 2011; Boston.

Οκτωβρίου 28, 2011

ΝΕΟ ΟΧΙ;

Με αυτα που ειδαμε στην τηλεοραση - σωστες ή οχι ενεργειες, δεν τις κρινουμε, διοτι δεν ειναι αυτό το θεμα -, αναρωτιομαστε αν οι πολιτικοι μας καταλαβαν που βαδιζουμε, που μας οδηγουν.
Νομιζω πως οχι.
Το κυριοτερο ειναι οτι σημερα καταλύθηκε η εννοια του κρατoυς (αν υπάρχει κράτος) και αποδειχθηκε οτι η κυβερνηση δεν ελεγχει την κατασταση.
Απλως δεν κυβερναει. Κατι πολυ επικινδυνο για τον τοπο.

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ / 1940-2011 / ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ

Πριν 70 χρόνια ο λαός μας αντιστάθηκε μαζικά στους εισβολείς και τους απώθησε. Μετά από 70 χρόνια η πολιτική ηγεσία μας παραδίδει στους ίδιους εισβολείς, αμαχητί και τους εγκαθιστά και στη χώρα μας για να μας κυβερνούν.

Επίσημη κατοχή με τις ευλογίες μας. Μήπως αυτό λέγεται προδοσία; Θα τρίζουν τα κόκκαλα των νεκρών του ΄40. Θα αναρωτιούνται οι τραυματίες γιατί πολέμησαν τότε.

Οι δικοί μας πολιτικοί αναρωτήθηκαν τίποτε; 

Οκτωβρίου 27, 2011

ΕΜΒΟΛΙΟ HPV

Στις ΗΠΑ η ACIP ψήφισε και αποφάσισε τον εμβολιασμό όλων των αγοριών 11-12 χρόνων καθώς και αυτών έως 21 χρόνων με το τετραδύναμο εμβόλιο κατά του HPV, τονίζοντας ότι αυτό θα προφυλάξει τόσο τα ίδια τα άτομα όσο και την επέκταση του ιού.

AAP News 25-10-2011


Μία πολύ σωστή απόφαση. Ο μερικός εμβολιασμός ουδέποτε απέδωσε τα βέλτιστα όπου εφαρμόστηκε και για όποιο εμβόλιο αφορούσε. Χρειάζεται μαζικός εμβολιασμός. Κάτι που πάντα υποστήριζα και μάλιστα για το εμβόλιο αυτό, από την αρχή.

Οκτωβρίου 25, 2011

ΙΛΑΡΑ - VII

Δεκαετίες εμβολιασμού για ένα από τα πιο μεταδοτικά νοσήματα της παιδικής ηλικίας, την ιλαρά, και αυτή ξαναχτυπά. Πάμπολλα τα κρούσματα στην Ευρώπη, Αφρική, Αμερική. Η Ισπανία φέτος δήλωσε 1777 κρούσματα.

Τι συμβαίνει άραγε;

Χρειάζεται μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη. Σίγουρα.

Χρειάζεται αναπροσαρμογή του εμβολιαστικού σχήματος. Ίσως

Χρειάζεται τρίτη δόση. Πολύ πιθανόν.

Ο χρόνος θα δείξει.

Οκτωβρίου 19, 2011

Οκτωβρίου 18, 2011

ΑΘΗΝΑ - ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΠΟΛΗ

Όποιος περιηγηθεί την Αθήνα και δη στο κέντρο, θα αντιληφεί με λύπη και με τρόμο ότι πρόκειται για μια τριτοκοσμική πόλη και δη όχι από τις καλύτερες. Ανατολία σε πολύ κακή απομίμηση.

Πως κατάντησαν έτσι το κλεινόν άστυ; Πως παραμόρφωσαν έτσι μια πόλη με σχετικά αρκετές ομορφιές έστω και χωρίς την ύπαρξη πρασίνου; Πως ξευτέλισαν κάθε έννοια ομορφιάς και καλαισθησίας;

Που είναι οι τοπικοί άρχοντες;  Που είναι η πολιτική τους ηγεσία;  Θα μου πείτε, εδώ βίασαν έναν ολόκληρο λαό και τον οδήγησαν ουσιαστικά στην πτώχευση. Για μια πόλη θα μιλάμε τώρα;

Αλήθεια, πήγε ποτέ φυλακή κανείς κυβερνών ( με την ευρεία έννοια) σ'  αυτή τη χώρα;  Εκτελέσθηκε κανείς (όσο βάρβαρο κι αν ακούγεται);

Οκτωβρίου 17, 2011

ΣΥΡΙΓΜΟΣ (WHEEZING)

  • Χαρακτηρίζεται από συνεχείς μουσικούς ήχους, τυπικά εκπνευστικούς
  • Κύρια αίτια: βρογχιολίτιδα, άσθμα, κυστική ίνωση, ξένο σώμα
  • Στο ξένο σώμα, ο συριγμός είναι ήχος μονοφωνικός
  • Στη βρογχιολίτιδα ο ήχος είναι πολυφωνικός
  • Στο άσθμα, ο ήχος μοιάζει με τους πολλαπλούς ήχους μιας ορχήστρας