Ιανουαρίου 30, 2017

ΓΡΙΠΗ Ή ΚΟΙΝΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ;

    


Σημεία - συμπτώματα                                                   
Γρίπη   
Κρυολόγημα
έναρξη
απότομη             
σταδιακή
πυρετός                              
συχνός (3-4 ημ)
σπάνιος
άλγη
συχνά, έντονα
ήπια
ρίγη
μέτρια συχνότητα          
ασυνήθη
κακουχία           
συχνή
ενίοτε
πτάρνισμα
ενίοτε
συχνό
ρινική καταρροή            
ενίοτε  
συχνή
φαρυγγίτιδα
ενίοτε
συχνή
βήχας
συχνός (έντονος)
ήπιος
κεφαλαλγία     
συχνή   
σπάνια





CDC / 2017



Ιανουαρίου 29, 2017

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ C. difficile.

Γνωστό και δύσκολο παθογόνο το Clostridium difficile. 

Ενθαρρυντικό νέο ότι εμβόλιο κατά του παθογόνου με καλά αποτελέσματα σε μελέτες φάσης 2, εισέρχεται πλέον σε μελέτη φάσης 3.  Το με τον κωδικό PF-06425090 (Pfizer) εμβόλιο σχεδιάστηκε για την εξουδετέρωση δυο τοξινών που παράγει το Clostridium difficile, τις τοξίνες Α και Β.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των λοιμώξεων από το παθογόνο ανέρχεται στις 500.000 περιπτώσεις ετησίως μόνο στις ΗΠΑ. 


Healio / 27-01-2017



ΜΕΛΙΣΣΕΣ - ΤΙ ΧΡΩΜΑ




Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν και μέλισσες με τέτοιο λιλά χρώμα. 
Πολύ ενδιαφέρον.

Science 25-01-2017


Ιανουαρίου 27, 2017

ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΑΝΤΟΧΗ


Από μία ασθενή σε πόλη των ΗΠΑ απομονώθηκε παθογόνο στέλεχος [Carbapenem-resistant Enterobacteriaceae (CRE) - Klebsiella pneumoniae ] που ήταν ανθεκτικό σε όλα τα αντιβιοτικά που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ.

Καλά πάμε. 


Morb Mortal Wkly Rep. 2017;66:33


Ιανουαρίου 25, 2017

ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ

Ερευνητές στην Κούβα βρήκαν ότι η χορήγηση εμβολίου πολιομυελίτιδας σε δόση μικρότερη της κανονικής προκαλεί αντισωματική απάντηση παρόμοια με αυτήν του πλήρους εμβολίου. Κατά τους ερευνητές αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει σε μαζικούς εμβολιασμούς για έλεγχο επιδημίας. 


J  Infect Dis 2017, 215: 175


Ιανουαρίου 24, 2017

ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Ίσως καταντά μονότονη η συζήτηση για τη γρίπη, αλλά όταν βγαίνουν οι ειδικοί  και λένε ότι το εμβόλιο πρέπει επιτέλους να ξαναφτιαχθεί και χρησιμοποιούν μάλιστα την έκφραση  "απεγνωσμένη ανάγκη", αυτό κάτι σημαίνει.

Όταν βγαίνει ο διευθυντής του CDC TR Frieden και λέει, ναι δεν είναι καλό αλλά δεν έχουμε και κάτι άλλο,  αυτό κάτι δείχνει.

Εμβόλιο με 47% αποτελεσματικότητα το 2015-2016 και πολύ χαμηλότερη το 2014-2015.

Ας προσέξουμε που το χορηγούμε και γιατί το χορηγούμε.

Healio 23-01-2017 / Inf Dis Child


Ιανουαρίου 23, 2017

ΕΛΟΝΟΣΙΑ - ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ


Οι στατιστικές λένε ότι η θνητότητα από ελονοσία παγκοσμίως μειώθηκε κατά 48% στην περίοδο 2000 - 2015.

Αποδίδουν τα μέτρα του ΠΟΥ. 

WHO, 16-01-2017


Ιανουαρίου 21, 2017

Clostridium difficile


Οι ασυμπτωματικοί φορείς του Clostridium difficile είναι δυνατόν να συμβάλλουν στην εξάπλωση του παθογόνου ενδονοσοκομειακά.



Gastroenterology, on line 04-01-2017


Ιανουαρίου 19, 2017

ΕΜΒΟΛΙΟ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΟΚΟΚΚΟΥ (ΒEXSERO), ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ

Σε διάφορα sites ( πχ www.eefam.gr,  www.healthmag.grmedispin) κυκλοφορεί μία επιστολή  της "Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής" η οποία αναφέρεται στην εισαγωγή ή όχι του εμβολίου Bexsero στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών. Η Ένωση βάλλει κατά των υπευθύνων και διαμαρτύρεται γιατί το εμβόλιο δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, ενώ η Εθνική Επιτροπή περιέλαβε στις συστάσεις εμβόλια που δεν κυκλοφορούν ακόμη στην Ελλάδα (HPV-9 και τετραδύναμο αντιγριπικό). Αν είναι έτσι, το ατόπημα της επιτροπής είναι σοβαρό και ακολουθεί προγενέστερο ατόπημα όταν περιελήφθη στο πρόγραμμα εμβολιασμών εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα που εισήχθη μετά 2 χρόνια από την έγκριση.

Το θέμα όμως είναι το εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδοκόκκου οροομάδας Β, για το οποίο κυρίως διαμαρτύρεται η Ένωση.  Εδώ ο πρόεδρος ή το ΔΣ της Ένωσης, αντί να διαμαρτύρεται, οφείλει να εξηγήσει στον κόσμο και στους παιδιάτρους γιατί η Ένωση ψήφισε δια του αντιπροσώπου της στην επιτροπή εμβολιασμών αρνητικά για το εμβόλιο, όταν το θέμα είχε πρωτοεισαχθεί για συζήτηση πρίν δύο, αν θυμάμαι καλά, χρόνια. Η απόφαση να μην περιληφθεί το εμβόλιο στο πρόγραμμα ήταν ομόφωνη σύμφωνα με γραπτή δήλωση της επιτροπής και η  Ένωση Παιδιάτρων είχε ψηφίσει και αυτή κατά του εμβολίου.

Γιατί λοιπόν διαμαρτύρεται σήμερα η Ένωση;  Μήπως άλλαξαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από τότε; Δεν νομίζω. Μήπως άλλαξαν κάποια άλλα δεδομένα και καταστάσεις έκτοτε; Ας μας εξηγήσει η Ένωση.

Για το εμβόλιο αυτό υπάρχει μια ανεπίτρεπτη κατάσταση: άλλα λέει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, άλλα η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, άλλα η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Αττικής (η οποία φάσκει και αντιφάσκει, από τη μια ψηφίζει αρνητικά από την άλλη ζητά να περιληφθεί στο πρόγραμμα). Το αστείο είναι ότι όλοι φωνάζουν ότι οι παιδίατροι πρέπει να ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα εμβολιασμών. Και πρώτη και καλύτερη η Ένωση που τώρα ζητά την καταστρατήγηση του. Γιατί ρωτά τι πρέπει να κάνουν οι παιδίατροι; Με βάση αυτά που όλοι οι φορείς κατά καιρούς λένε, οι παιδίατροι δεν πρέπει να χορηγούν το εμβόλιο αφού δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα. Απλά πράγματα.  Όλα τα άλλα είναι λόγια για να ακουγόμαστε και για να υπάρχουμε. 

Ας μην διαμαρτυρόμαστε μετά για το αντιεμβολιαστικό κίνημα και ας λείψουν οι περισπούδαστες ομιλίες περί του θέματος. Τον αντιεμβολιασμό ωθούμε και εμείς οι γιατροί με τις πράξεις μας που αναιρούν η μία την άλλη. 

Ιανουαρίου 18, 2017

ΑΜΥΓΔΑΛΕΚΤΟΜΗ


Η αμυγδαλεκτομή μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των φαρυγγοαμυγδαλιτίδων και της αποφρακτικής άπνοιας αλλά σε περιορισμένο βαθμό και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.


Pediatrics, on line 17-01-2017


ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Έχουμε έναν άρρωστο. Έχουμε τον κλινικό γιατρό που τον παρακολουθεί, του χορηγεί θεραπεία, βλέπει την εξέλιξη του.

Έχουμε και τους εργαστηριακούς γιατρούς, πχ μικροβιολόγο, ακτινολόγο, παθολογοανατόμο κλπ που του κάνουν κάποιες εξετάσεις. Που δεν γνωρίζουν τον άρρωστο, δεν ξέρουν την πορεία του και φυσικά δεν γνωρίζουν τα φάρμακα που παίρνει αλλά πιθανόν ούτε τι προκαλούν τα φάρμακα αυτά. Δεν είναι η δουλειά τους εξάλλου αυτή. 

Στο προκείμενο τώρα: ποιος είναι πιο κατάλληλος να μιλήσει για τη νόσο, να δώσει οδηγίες, να εκφέρει γνώμη; Η κοινή λογική λέει ότι είναι ο κλινικός γιατρός. Αυτός που έχει διδαχθεί το νόσημα, το γνωρίζει καλίτερα, το παρακολουθεί και έχει την ευθύνη. 

Τι συμβαίνει μερικές φορές; Έρχεται κάποιος εργαστηριακός και παραθέτει του κόσμου τις οδηγίες, πως θα θεραπεύσουμε, πως θα προφυλαχθούμε, πως θα κάνουμε ένα εμβόλιο, τι αντιβιοτικά θα δώσουμε κλπ κλπ. Αντιλαμβάνεσθε;

Αυτό μου θυμίζει και κάτι πιο σοβαρό. Υπήρχε (ίσως υπάρχει ακόμη) καθηγητής κτηνίατρος που δίδασκε τα παράσιτα (των ζώων πιστεύω) και ο οποίος πλην των άλλων έκανε ιατρείο και για αθρώπους όπου έδινε συμβουλές, οδηγίες αλλά και συνταγές (!) για φάρμακα. Ο κτηνίατρος για τους ανθρώπους. Δεν υπήρχε βλέπετε τότε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, για να γνωρίζει κανείς ποιος γράφει και τι γράφει.  

Στην Ελλάδα, είναι γνωστότατο το "ότι δηλώσεις είσαι".




Ιανουαρίου 16, 2017

ΓΡΙΠΗ - OSELTAMIVIR - ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Tώρα που είναι η εποχή της γρίπης και τα αντιικά έχουν κάποια κίνηση, ας θυμηθούμε ότι η οseltamivir (Tamiflu) μπορεί να προκαλεί μεταβολές στη νοητική κατάσταση του λήπτη ή γενικώς να έχει νευροψυχιατρικές επιπτώσεις. Τα δεδομένα είναι αμφισβητούμενα από ορισμένους διότι και η ίδια η γρίπη προκαλεί τέτοια συμβάματα. Ωστόσο, επισήμως αναφέρονται ποσοστά 5-12% και πολύ υψηλότερα σε άτομα με ορισμένους γονότυπους. Οι διαταραχές αυτές είναι ήπιες κατά μερικούς συγγραφείς και υποχωρούν με τη διακοπή του φαρμάκου. Να σημειωθεί ότι στην Ιαπωνία η χρήση oseltamivir αντενδείκνυται στα παιδιά.


FDA December 2015
Acta Neurol Scand 2016, 1-13 
Medscape  05-01-2017


Ιανουαρίου 14, 2017

ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

Η υπερβολή στην ιατρική έχει γίνει συνήθεια εδώ και πολλά πολλά χρόνια. 

Γιατί γίνεται αυτό; Μα είναι απλό. Για το χρήμα. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε κι έναν δεύτερο λόγο. Μικρής εμβέλειας. Την ανασφάλεια.
Πρόσφατη έρευνα δημοσιευμένη στο Laκncet έδειξε πολλά. Η πολυδάπανη και συχνά αναποτελεσματική ιατρική παρέμβαση χρησιμοποιείται κατά κόρον ακόμη και σε φτωχές χώρες και αγνοούνται συστηματικά παλιότερες πιο φθηνές μέθοδοι.

Κοιτάξτε μερικά ποσοστά. Τα παρακάτω ήσαν αναιτιολόγητες παρεμβάσεις. 
  • 57% χορήγηση αντιβιοτικών στην Κίνα  
  • 26% χειρουργική αντικατάστασης γόνατος στην Ισπανία
  • 16-70%  υστερεκτομές στις ΗΠΑ
Όλα αυτά δεν χρειαζόντουσαν. Σκεφτείτε έξοδα, νοσηλείες, απομάκρυνση από τη δουλειά, αναταραχή στην οικογένεια. 

Ο WHO υπολογίζει ότι εκτελούνται 6.200.000 πλεονάζουσες καισαρικές στον κόσμο κάθε χρόνο. 

Τι να πει κανείς; 

Reuters,  08-01-2017


Ιανουαρίου 12, 2017

ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΕΙΝΑΙ



















Μετά τον παγετό και τον χιονιά που αποσυντόνισε κυριολεκτικά την πόλη, η Θεσσαλονίκη είχε σήμερα ένα ομιχλώδες πρωϊνό που εξελίχθηκε σε μια ηλιόλουστη μέρα και κατέληξε σε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ

Πολλές είναι οι χώρες που διατηρούν βάσεις δεδομένων με DNA των κατοίκων τους, ευτυχώς όχι όλων. Δικαιολογία ήταν τα θέματα ασφαλείας και τρομοκρατίας. Συγά-σιγά όμως άρχισαν να καταστρέφονται οι βάσεις αυτές με εντολή των κυβερνήσεων.

Πρόσφατα το Κουβέϊτ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τον νόμο με βάση τον οποίο όλοι οι κάτοικοι υποχρεούντο να ελέγχονται για DNA. Περιορίζει τον έλεγχο και τις βάσεις δεδομένων σε συγκεκριμένα άτομα με ποινικές πράξεις.

Professional Ethics Report: Fall 2016
MΚ. Kraska / 30-12-2016


Η ουσία είναι ότι με τις νέες τεχνολογίες τίποτε δεν μένει κρυφό και όλοι μπορεί να είμαστε υπό παρακολούθηση και ελεγχόμενοι.



Ιανουαρίου 10, 2017

ΜΕΛΕΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Mελέτη ενός έτους στην Κίνα από το κινέζικο Food and Drug Administration (CFDA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 80% των κλινικών μελετών για νέα φάρμακα που γίνονται στην Κίνα είναι "κατασκευασμένες" (στοιχεία από 1622 μελέτες). Με μη σωστές διαδικασίες, με ατελή στοιχεία, με μη εφαρμογή κανονισμών και με προσπάθειες απόκρυψης των ανεπιθυμήτων ενεργειών, οδηγούν φυσικά σε λανθασμένα (επιθυμητά όμως) συμπεράσματα.

Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι η έλλειψη κανονισμών που οδηγεί εκεί αλλά η αδυναμία ενσωμάτωσης των κανονισμών στην πρακτική. 

Άλλοι νομίζουν ότι τα προβλήματα ασφάλειας δεν αφορούν μόνο τα φάρμακα αλλά το σύνολο της βιομηχανικής παραγωγής που συνήθως αποτελεί απομίμηση ξένων προϊόντων. Είναι η νοοτροπία παραγωγής τέτοια.  


Professional Ethics Report: Fall 2016
M. Barretta  / 30-12-2016


Ιανουαρίου 08, 2017

ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΟΚΟΚΚΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΣΗ BELL


Σε μελέτη παιδιών και εφήβων (11-21 χρ) για την ασφάλεια του τετραδύναμου μηνιγγιτιδοκοκκικού εμβολίου (Menveo) διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό παράλυσης Bell στα άτομα που λάμβαναν και άλλο εμβόλιο συγχρόνως με το μηνιγγιτιδοκοκκικό. 

Η παράλυση εμφανιζόταν τις πρώτες 12 εβδομάδες μετά τη λήψη του εμβολίου, ήταν ήπια και υποχωρούσε μόνη της. 

Οι συγγραφείς τονίζουν ότι  παρά τη βέβαιη συσχέτιση θα πρέπει η δράση αυτή να μελετηθεί πιο εκτεταμένα.


Pediatrics / December 2016


Λίγα τα περιστατικά, ήπια η παράλυση, μικρό το ποσοστό. Μια μεγάλη όμως απορία: Γιατί σε τέτοιες ηλικίες πρέπει να χορηγούμε πολλά εμβόλια συγχρόνως; Και μη μου απαντήσει κάποιος με το κλασικό επιχείρημα "εύκολη συμμόρφωση' γιατί το επιχείρημα αυτό είναι σαθρό. Δεν μπορεί να πείσει ο γιατρός άτομα τέτοιας ηλικίας να επανέλθουν για ακόμη ένα εμβόλιο; Δεν το πιστεύω. Και δεν καταλαβαίνω και τη μανία των διαφόρων φορέων για σύγχρονη χορήγηση ακόμη και εκεί που δεν είναι απολύτως αναγκαία. 

Εμείς που εμβολιάζουμε σε κοινωνικά ιατρεία, με πληθυσμό που συνήθως έχει μύρια όσα προβλήματα, με πληθυσμό που δεν κατανοεί πολλές φορές αυτά που του λες, με παιδιά και εφήβους που ίσως δεν ξανάρθουν, δεν αντιμετωπίζουμε συχνά τέτοια προβλήματα. Αν χρειαστεί επάνοδος για άλλο εμβόλιο, επανέρχονται οι άνθρωποι στωϊκά, ούτε γκρινιάζουν ούτε τίποτε. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού αυτού επιβάλλουν πολλές φορές σύγχρονη χορήγηση. Αλλά οι έφηβοι ενός πιο ενταγμένου πληθυσμού γιατί να λάβουν μαζί  2 ή 3 εμβόλια; 

Εκτός των ανεπιθυμήτων ενεργειών που έστω και δειλά δειλά εμφανίζονται, υπάρχει και το πρόβλημα της αντισωματικής απάντησης. Ναι, η βιβλιογραφία λέει ότι δεν επηρεάζεται. Μα στα spc κάποιων εμβολίων αναφέρεται: "σύγχρονη χορήγηση με το x εμβόλιο επηρεάζει την αντισωματική απάντηση - η κλινική σημασία δεν είναι γνωστή". Μα αφού δεν είναι γνωστή η σημασία, γιατί να το χορηγήσουμε συγχρόνως και να μην περιμένουμε; Και ειδικά για νοσήματα που δεν διατρέχει κάποιος άμεσο κίνδυνο. 


Ιανουαρίου 06, 2017

ΒΡΟΓΧΙΟΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣΜΟΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ


Στη βρογχιολίτιδα είναι συζητήσιμο ποιο είναι το όριο ασφαλείας του κορεσμού οξυγόνου. Κάποιοι φορείς θέτουν το 94% και άλλοι το 90%. 

Φαίνεται πως το 90% είναι πιο σωστό και οδηγεί μάλιστα σε βραχύτερο χρόνο νοσηλείας όπως και σε μικρότερη διάρκεια χορήγησης οξυγόνου.

Pediatrics. Published online January 3, 2017


Ιανουαρίου 05, 2017

ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ



Οι χειμερινές διακοπές λόγω εορτών (κλείνουν τα σχολεία βασικά και μειώνονται οι συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους) φαίνεται ότι μειώνουν τη μετάδοση της γρίπης και καθυστερούν την εμφάνιση τυχόν επιδημιών. 



J Infect Disdoi: 10.1093/infdis/jiw642

Ιανουαρίου 04, 2017

ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Σε βρέφη και παιδιά ηλικίας 2 - 71 μηνών, η μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικής προφύλαξης  (τριμεθοπρίμη - σουλφαμεθοξαζόλη επί 2 χρόνια) δεν είχε επίπτωση στο βάρος ή στην εμφάνιση παχυσαρκίας.


JAMA Pediatr Dec 27  2016
doi: 10.1001/jamapediatrics.2016.3349. [Epub ahead of print]


Ιανουαρίου 03, 2017

ΙΟΣ ΖΙΚΑ - ΤΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΤΟ 2016


Μέσα στο 2016 έγιναν σημαντικές πρόοδοι στο θέμα της λοίμωξης από τον ιό Zika

1. Οδηγίες ταξιδιωτικές για τις έγκυες
2. Οδηγίες για κλινική φροντίδα εγκύων και βρεφών
3. Τεκμηρίωση της σεξουαλικής μετάδοσης του ιού Zika
4. Οδηγίες για έλεγχο και ασφάλεια μεταγγίσεων
5. Παρασκευή και κυκλοφορία αντιδραστηρίων για  εργαστηριακό έλεγχο του ιού
6. Τεκμηρίωση αιτιολογικής σχέσης μεταξύ λοίμωξης από τον ιό κατά την κύηση και σοβαρών ανωμαλιών του εγκεφάλου
7. Ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων για να κατανοηθεί το μέγεθος του κινδύνου των εμβρύων και βρεφών
8. Στρατηγική αντισύλληψης για μείωση της επίπτωσης της λοίμωξης
9. Στρατηγική ελέγχου των υπεύθυνων κουνουπιών
10. Κατανόηση της σχέσης συνδρόμου Guillain-Barré και λοίμωξης από τον ιό 


MMWR, December 30, 2016 (early release)


Ιανουαρίου 02, 2017

ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑ ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ


Περίπτωση διφθερίτιδας δερματικής σε Αυστριακό που ήταν επί 1 μήνα στη Sri Lanka για τουρισμό.

Να σημειωθεί ότι η φορία στο δέρμα του C. diphtheriae ενεργεί σαν σωπηλή δεξαμενή του παθογόνου. Μετάδοση από άνθρωπο-σε-άνθρωπο με τα χέρια είναι πιο εύκολη από ότι μέσω της αναπνευστικής οδού.

Απαιτείται τακτικός έλεγχος της εμβολιαστικής κατάστασης όλων και επαναληπτικές δόσεις όπου χρειάζονται.     


PRO/EDR  01-01-2017


Ιανουαρίου 01, 2017

2017



ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ



Μόνο που δεν άρχισε καλά
Μακελειό πάλι στην Πόλη
Ας ελπίσουμε αυτό να ΄ναι για φέτος
Κι ας κυλήσει ειρηνικά το μέλλον
Ας φωτισθεί ο κόσμος   
με σύνεση και αγάπη