Μαρτίου 28, 2017

ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ;


Μετά το φοβερό τροχαίο με την Πορσε, πιστεύαμε ότι θα έμπαινε λίγο μυαλό στο κεφάλι μας. Δυστυχώς τα πράγματα χειροτερεύουν. Μέσα στην πόλη (στη Θεσσαλονίκη, όπου ζω), επαναλαμβάνω μέσα στην πόλη με τα φανάρια και τη μεγάλη κυκλοφορία, τρέχουν σαν τρελοί, με προσπεράσεις επικίνδυνες, με παραβιάσεις σηματοδότη (κόκκινου σηματοδότη παρακαλώ), με σταθμεύσεις σε γωνίες, σε σημεία που περνούν αναπηρικά, κλπ κλπ. Κανείς δεν σέβεται κανένα.
Και σήμερα ήρθε άλλο φοβερό τροχαίο. Τέσσαρα παλληκάρια, 17 χρόνων. Ξεκληρίστηκαν στις 4 τα χαράματα από τροχαίο μέσα στην πόλη. Ναι στην πόλη.  Και αντί να συλληφθούν άμεσα οι γονείς που επέτρεψαν σε ανήλικο χωρίς δίπλωμα να οδηγεί ξημερώματα (και πιθανόν πιωμένος), η Βουλή των Ελλήνων τηρεί ενός λεπτού σιγή.

Για ποιους τηρούν τη σιγή οι δολοφόνοι της χώρας μας; Η χειρότερη πολιτική μαφία που κυβερνά τα τελευταία 40-50 χρόνια τον δύσμοιρο αυτόν τόπο. Δεν είχαν τίποτε άλλο να πουν για το αίμα που ρέει άφθονο στην άσφαλτο. Κακοφτιαγμένοι δρόμοι, ελλιπής σηματοδότηση, ανυπαρξία τροχαίας και αστυνομίας γενικότερα, μηδενική παιδεία, γιατροί που δίνουν πιστοποιητικά για οδήγηση χωρίς να έχουν δει ΠΟΤΕ τον υποψήφιο, ακόμη και όταν αυτός είναι 70 χρονών. Για 10 κολοευρώ (συγγνώμην για την έκφραση). Τσίπα δεν υπάρχει πουθενά.

Η χώρα έχει πεθάνει προ πολλού. Κανείς δεν το καταλαβαίνει; Η Ευρώπη και το ευρώ μάς μάραναν. Πλύση εγκεφάλου να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Γιατί αλλοιώς δεν θα μπορούμε να επιβιώσουμε. Δεν λένε ότι η παραμονή συμφέρει για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες. Αντί να κοιτάξουν να διορθώσουν όλα τα κακώς κείμενα κοιτάνε πως θα καλοπερνάνε και πως θα εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους. Και εμείς οι πιο έξυπνοι από  κάτω μαλώνουμε για τον Αλέξη, τον Κούλη, τη Φώφη  και τους λοιπούς απερίγραπτους «ηγέτες» μας.

Ας ελπίσουμε να βρεθεί κάποια στιγμή ένας πραγματικός ηγέτης να βάλει σε τάξη τα πράγματα.

1 σχόλιο:

anna batma είπε...

ταυτιζομαι απολυτα με οσα γραφετε για αλλη μια φορα