Αυγούστου 02, 2018

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ-1

Πέρασαν 10 μέρες από την τραγική εξέλιξη της πυρκαγιάς. Οι εφημερίδες και το δίκτυο συνεχίζουν να ασχολούνται ασταμάτητα. Τα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Άλλα σωστά, άλλα με μένος, άλλα με μίσος, άλλα κενά περιεχομένου. Όλοι κυνηγούν τον φταίχτη, ο καθένας άλλον ανάλογα με τα συμφέροντα του. Μερικές φορές είναι τόσο αστεία: το τάδε σπίτι ήταν του τάδε πολιτικού παράγοντα της δεξιάς, ναι αλλά το δείνα σπίτι το είχε ξάδελφος πρώην βουλευτή της αριστεράς, κοκ Μου θυμίζει ανέκδοτο που λέει: η γιαγιά του παππού μου είχε φίλο τον ξάδελφο της ανηψιάς μου, άρα ο θείος του μπατζανάκη μου ευθύνεται για το έγκλημα...

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Όλοι οι πολίτες που αυθαιρετούν φταίνε. Όλες οι κυβερνήσεις που δέχονται και νομιμοποιούν τις αυθαιρεσίες φταίνε. Όλες οι παρατάξεις (λιγότερο ή περισσότερο) εμπλέκονται στην καλή ή κακή διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Ουδείς αναμάρτητος.  

Συνεπώς ας σιωπήσουν όλοι, ας σεβασθούν τους νεκρούς και ας ανασκουμπωθούν να φτιάξουν τα κακώς κείμενα. Επειδή όμως κανείς από τους 300 δεν είναι ικανός, φοβάμαι πως δεν θα γίνει πάλι τίποτε.

Η χώρα χρειάζεται ηγέτη με πυγμή, θάρρος, εθνική συνείδηση και ηθική. Κάποιον που θα πει αρχίζουμε από το μηδέν να φτιάξουμε μια καινούρια πατρίδα. Χωρίς υποχωρήσεις, ενδοιασμούς, ξεπουλήματα. Κι αν δεν μπορούμε λόγω συνθηκών, τότε ας τα χάσουμε όρθιοι πολεμώντας. Καλύτερο αυτό από το να παραμείνουμε σερνόμενοι σε μια σπιθαμή γης όπως σχεδιάζουν να μας καταντήσουν.    

  


Δεν υπάρχουν σχόλια: