Ιουλίου 07, 2024

ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΕΙ Η LONG COVID;

 Ασθενείς που παρουσίασαν long -COVID19 η οποία υποχώρησε στη συνέχεια,  μπορεί μελλοντικά να υποτροπιάσουν με τα ίδια περίπου συμπτώματα. Η υποτροπή εμφανίζεται μετά λοίμωξη του ασθενούς από οποιονδήποτε ιό και κυρίως κρυολόγημα, κορωνοϊό, γρίπη ή οποιαδήποτε άλλη λοίμωξη, τα οποία δρουν ως εκλυτικό αίτιο. 

Τα δημοσιευμένα δεδομένα για το θέμα αυτό είναι ελάχιστα, αλλά υπάρχουν πολλές κλινικές παρατηρήσεις επιστημόνων τις οποίες διακινούν οι ίδιοι μεταξύ τους. Φυσικά η έρευνα θα συστηματοποιηθεί για να διευκρινισθεί το θέμα. 

 

Cold, Flu Virus Can Trigger Long COVID Relapses  

Medscape - July 03, 2024

  

Είναι πολλά που δεν γνωρίζουμε για τον ιό και ακόμη περισσότερα για το εμβόλιο.  Εάν ευσταθεί η τεχνητή φύση του ιού (τα στοιχεία προς τα εκεί οδηγούν), τότε η δουλειά που έγινε ήταν αριστοτεχνική.

 

Ιουλίου 05, 2024

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΓΡΙΠΗ ΠΤΗΝΩΝ

Η εταιρεία Moderna θα λάβει βοήθεια περί τα 176 εκατομμύρια δολάρια από το αμερικανικό κράτος για να συνεχίσει και να αναπτύξει τις έρευνες για ένα νέο mRNA εμβόλιο κατά της γρίπης των πτηνών. 


Healio 02-07-2024


Τελικά νομίζω ότι η επιστήμη βαδίζει πλέον  στο μονοπάτι των νουκλεϊκών εμβολίων. Μόνο για τέτοια διαβάζουμε. Ας ελπίσουμε να είναι "κεκαθαρμένα" σε σχέση με το αμαρτωλό εμβόλιο του κορωνοϊού. 



Ιουλίου 03, 2024

ΔΑΓΚΕΙΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

  Σχετική με τον δάγκειο πυρετό μελέτη σε παιδιά 10-18 ετών από τη Σρι Λάνκα, δείχνει ότι τα παχύσαρκα άτομα έχουν κίνδυνο για σοβαρή λοίμωξη και νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Τελικά, το πάχος είναι επικίνδυνο για τα πάντα όπως φαίνεται.


PLoS Negl Trop Dis 18(6): e0012248. doi:10.1371/journal.pntd.0012248



ΔΑΓΚΕΙΟΣ

 Μοιάζει η νέα απειλή αυτή τη στιγμή. !0.000.000 κρούσματα παγκοσμίως φέτος. Κάπου δεν πάμε καλά.


  Global Health Now 02-07-2024



Ιουλίου 01, 2024

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

 



Σύνδρομο Kawasaki                                                                                               Οστρακιά



Συνδυάζετε πάντα την εικόνα της απολέπισης με την κλινική εικόνα και το ιστορικό του ασθενούς. Οι δύο αυτές εικόνες απολέπισης πολλές φορές συγχέονται.