Σεπτεμβρίου 13, 2013

ΑΧΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ

Σε πρόσφατη δημόσια σύσκεψη πολιτικών και ιατρικών παραγόντων, ακούστηκε ο χαρακτηρισμός αχούρι για το Λοιμωδών και φυσικά και την παιδιατρική κλινική.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω τη ρήση των προγόνων μας, σε απλά όμως ελληνικά για να γίνει κατανοητή:

Πριν μιλήσεις, βούτα τη γλώσσα στο μυαλό σου.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει την ύπαρξη μυαλού.

Τα υπόλοιπα στην κρίση σας.


4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/9/13 4:55 μ.μ.

    Μακάρι να μπορούσαν να φτάσουν έστω και λιγάκι στο επίπεδο εκπαίδευσης και λειτουργίας της Παιδιατρικής κλινικής του Λοιμωδών οι υπόλοιπες κλινικές της χώρας. Μακάρι οι νέοι γιατροί να είχαν όλοι την ίδια τύχη με μας να εκπαιδευτούν σε ένα τέτοιο "αχούρι" και μακάρι όσοι αλόγιστα ξεστομίζουν τέτοιους χαρακτηρισμούς να έχουν στις τυχόν δύσκολες στιγμές τους την τύχη τα παιδιά τους να περάσουν από τα χέρια τέτοιων γιατρών. Το σημαντικό είναι η ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για όλα όσα μας διδάξατε αλλά και η ευγνωμοσύνη των χιλιάδων παιδιών που περνούσαν το κατώφλι του νοσοκομείου κάθε χρόνο. Ότι και αν πουν οι διάφοροι παράγοντες για να καλύψουν την αδυναμία και τις λάθος επιλογές τους, εξακολουθώ να αισθάνομαι τυχερή για τα δυόμιση χρόνια που πέρασα στην κλινική σας και για όλα τα εφόδια που μου προσφέρατε.
    Με εκτίμηση,
    Μυρόνα Γκουτάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ κ. Γκουτάκη για την παρέμβαση σας και τα αληθινά λόγια σας. Δίνει πολύ χαρά σε μας να ξέρουμε ότι αυτά που πήρατε ήταν πραγματικά εφόδια. Εξάλλου αυτός ήταν ο ρόλος μας.

    Έχω την εντύπωση ότι και οι άλλοι γνωρίζουν, γιαυτό ακριβώς εδώ και χρόνια έβαλαν λυσαλλέα κατά της κλινικής. Αν δείτε έγγραφα τιτλούχων της ειδικότητας μας προ δεκαετίας και πλέον (κάποια στιγμή θα δημοσιευθούν) θα καταλάβετε από πόσο παλιά είχε αρχίσει η πολεμική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευδοξια Γρηγοριαδου15/9/13 4:29 μ.μ.

    Aυτο το "αχουρι"ηταν σταθμος στην ιατρικη φροντιδα των παιδιων της Β.Ελλαδας..
    Ναι,δεν ειχε την πολυτελεια και την χλιδη ιδ,κλινικων και νεων Νοσοκομειων,
    ειχε ομως γιατρους που εσκυβαν πανω στον ασθενη με περισσια αγαπη και αντοχη,ολο το 24ωρο με γιατρους που εφημερευαν και διανυκτερευαν ΕΚΕΙ!
    Ειχε δασκαλους πραγματικους,που δεν τσιγκουνευθηκαν την γνωση..
    Κ.Καβαλιωτη,να ειστε σιγουρος πως δεν πηγε στραφι η πορεια σας στο Λοιμωδων..Αντιθετα,εθεσε κανονες στην ασκηση της Παιδιατρικης ..
    Οσοι περασαν απο εκει ειναι ευγνωμονες..

    Με εκτιμηση
    Γρηγοριαδου Ευδοξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Γρηγοριάδου,

    Σίγουρα δεν έχει σχέση η επιστημονική επάρκεια με τις κτιριακές εγκαταστάσεις.
    Σίγουρα δεν έχει σχέση η φροντίδα για τον άρρωστο, η αγάπη για διδασκαλία, η ανιδιοτελής παροχή υπηρεσίας στον συνάνθρωπο με τους πομπώδεις τίτλους που δεν κερδήθηκαν αλλά χαρίστηκαν σε μερικούς.
    Φαίνεται ούτε αυτό το απλό δεν μπορούν να καταλάβουν.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή