Σεπτεμβρίου 15, 2014

ΑΔΕΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑ - ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;


Μπορεί να προδιαθέσει η λοίμωξη από αδενοϊό σε σκωληκοειδίτιδα; Σύμφωνα με πρόσφατα ανακοινωθείσα μελέτη ναι, μια και οι ερευνητές βρήκαν ότι σε σκωληκοειδεκτομηθέντα άτομα είχε προηγηθεί λοίμωξη από αδενοϊό σε ποσοστό 14%.


College of American Pathologists (CAP) 2014: Abstract 75. Presented September 8, 2014.


ΣΗΜ.  Δεν ξέρω αν θα τεκμηριωθεί αυτό το εύρημα με άλλες μελέτες, αλλά πιστεύω ότι είναι τυχαίο εύρημα. Οι λοιμώξεις από αδενοϊό είναι πολύ συχνές, ενώ η σκωληκοειδίτιδα πολύ πιο σπάνια.  Νομίζω ότι αυτή είναι μια εργασία σαν αυτές που γίνονται για να γίνονται. Για να πλουτίσουν το βιογραφικό κάποιων. Και εμείς να τις διαβάζουμε και συνήθως να πιστεύουμε ότι μας σερβίρουν.
 
Οι ερευνητές πήραν μια ομάδα (μικρός αριθμός) με σκωληκοειδεκτομή και έψαξαν για αδενοϊό. Δηλ. αν τους είχαν ρωτήσει πόσο σεξ είχαν κάνει τις 2 προηγούμενες εβδομάδες (όλοι ήσαν νεαροί ενήλικες) θα μας έλεγαν ότι το πολύ σεξ προδιαθέτει σε σκωληκοειδίτιδα; Ή αν ρωτούσαν πόση Coca-Cola ή  πόσο καφέ ήπιαν θα μας έλεγαν πόσο βλαπτικά είναι αυτά τα ποτά και πως μπορούν να σε οδηγήσουν στο χειρουργείο;

Και αν αυτά γίνονται στις ΗΠΑ, φανταστείτε τι γίνεται εδώ στην Ελλάδα με τις όποιες εργασίες και "εργασίες". Απίστευτη μεθοδολογία και συμπεράσματα. Και τα βιογραφικά φουσκώνουν, όπως αναλογικά φουσκώνουν και οι συγγραφείς. 

Όχι καλόπιστη πλέον ανάγνωση όλων των μελετών. Μην ξεχνάτε κάτι. Στις ΗΠΑ, τη Μέκκα των  κατευθυντήριων οδηγιών, με βάση τις οποίες όλοι θα πρέπει να παίρνουμε, σχεδόν από γεννήσεως, αντιϋπερτασικά, αντιχοληστερινικά, αντιδιαβητικά κλπ φάρμακα, άρχισε μάλλον η αντίστροφη μέτρηση. Οι διάφορες κατευθυντήριες οδηγίες αμφισβητούνται ζωηρά, τα όρια που θέτουν βάλλονται πανταχόθεν και τελευταία άρχισαν να αναπροσαρμόζονται με ταχείς και συχνούς ρυθμούς. Υπάρχουν κατευθυντήριες οδηγίες πού άλλαξαν σε 1- 1 1/2χρόνο δυο και τρεις φορές.

Ας είμαστε ανθρωποκεντρικοί και όχι φαρμακοκεντρικοί.



2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/9/14 9:18 π.μ.

    κ. καβαλιωτη,

    δεν αναφερετε και κατι αλλο για το αρθρο. αν διαβασα καλα εκει μιλανε και για χορηγηση εμβολιου κατα του αδενοιου και συμπεραινουν οτι αυτοι που κανουν το εμβολιο εχουν λιγοτερο κινδυνο για σκωληκοειδιτιδα.
    μηπως η ουσια ειναι η εμμεση στηριξη του εμβολιου;

    kospan@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kospan

    Ναι. Το αναφέρουν στη μελέτη. Δεν το ανέφερα εγώ,γιατί νομίζω ότι το κύριο μήνυμα τους ήταν η σχέση ιού και σκωληκοειδίτιδας. Αν σχολίαζα το εμβόλιο ίσως το θεωρούσαν κάποιοι ως αντιεμβολιαστικό.

    Το υλικό της μελέτης ήταν στρατεύσιμοι. Το εμβόλιο έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ για στρατιωτικό προσωπικό 17-50 χρόνων και συνιστάται από το εκεί Υπουργείο Αμύνης σε όλους τους στρατεύσιμους που αρχίζουν την εκπαίδευση τους.

    Το εμβόλιο περιέχει ζώντα στελέχη Type 4 και Type 7, κυκλοφορεί σε χάπια, τα οποία χορηγούνται άπαξ, δύο μαζί. Το εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί συγχρόνως και με άλλα εμβόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή