Και το εξηγεί ως εξής: στις ΗΠΑ υπήρξαν 500 περιπτώσεις μηνιγγιτιδοκοκκικής λοίμωξης το 2012 από τις οποίες οι 160 από την οροομάδα Β. Ο αριθμός θεωρήθηκε μικρός για να συστηθεί γενικευμένος εμβολιασμός.
Η επιτροπή ψήφισε να χορηγείται το εμβόλιο μόνο στις ομάδες υψηλού κινδύνου άνω των 10 ετών. Ως τέτοιες θεωρήθηκαν: ασθενείς με έλλειψη συστατικών του συμπληρώματος, άτομα με ασπληνία, πάσχοντες από δρεπανοκυτταρική αναιμία, μικροβιολόγοι που ασχολούνται με τον μηνιγγιτιδόκοκκο και άτομα που ζούν σε περιοχές με επιδημία. Το CDC όμως αναφέρει ότι τέτοιες επιδημίες είναι σπάνιες.
Η επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει το θέμα του συγκεκριμένου εμβολίου στην επόμενη συνεδρίαση, στις 24-25 Ιουνίου 2015.
CDC / ACIP / 26-02-2015
ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ BEXSERO. EΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ. ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΑΣ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝ; Ο ΜΑΧΙΜΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ; ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕ ΠΟΛΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΑΛΗΝΗ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΟΥΔΗ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σας απαντήσω με νέα ανάρτηση.