Φεβρουαρίου 01, 2018

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

Η άφθονη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ειδικά επεξεργασμένων προϊόντων κρέατος, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου. Ο καρκίνος αυτός είναι πιο συχνός σε παχύσαρκους άνδρες και (κατά περίεργο τρόπο) σε αδύνατες γυναίκες. 

Οι ειδικοί, για μια ακόμη φορά συνιστούν να περιλαμβάνονται στη διατροφή πολλά πράσινα λαχανικά, καφές και τσάϊ και φυσικά όσο λιγότερο κρέας γίνεται.

Κατά παράδοξο τρόπο, ενώ είναι γνωστή η συσχέτιση του καρκίνου αυτού με την κατανάλωση αλκοόλ, στη συγκεκριμένη μελέτη δεν βρέθηκε τέτοια συσχέτιση. 


JAMA Oncol. 2018. doi:10.1001/jamaoncol.2017.484


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου