Η Εταιρεία Pfizer ζητά άδεια επείγουσας χρήσης για εμβόλιο (μειωμένης περιεκτικότητας ) σε παιδιά 6 μηνών έως πέντε ετών δύο δόσεις. Πολλοί συζητούν το θέμα της αποτελεσματικότητας μόνο με δύο δόσεις σε αυτή την ηλικία. Η Εταιρεία παρουσίασε μελέτες με ικανοποιητικά αποτελέσματα σε ηλικίες 6 μην έως 2 χρ., αλλά στην ηλικία 2-4 ετών η αποτελεσματικότητα ήταν μειωμένη. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι στο τέλος θα εγκριθεί σκεύασμα με 3 δόσεις.
The New York Times 02-02-2022
Νομίζω ότι είναι μια βιαστική κίνηση αυτή. Πολύ μικρές οι ηλικίες, και ειδικά για νόσημα χωρίς ιδιαίτερη επίπτωση σε τόσο μικρά παιδιά. Ας δούμε τι θα καταφέρει το εμβόλιο σε μεγαλύτερα παιδιά (που κι εκεί υπερβολή είναι θα έλεγα). Ας δούμε τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες πιο ολοκληρωμένα. Ας μη βιαζόμαστε. Ούτως ή άλλως το εμβόλιο δεν οδηγεί σε τείχος ανοσίας. Το είπε και η επιτροπή των σοφών. Εδώ και πολλούς-πολλούς μήνες το λέγαμε αυτό, επιτέλους έγινε αντιληπτό τώρα. Επίσης, δεν διακόπτει και τη μετάδοση του παθογόνου. Ας περιμένουμε λίγο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ, EudraVigilance, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί 37.927 θάνατοι και 3.392.632 παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Οι μισές περίπου παρενέργειες είναι σοβαρές, συγκεκριμένα οι 1.611.423.
Ο δικός μας Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων θα μας δώσει κάποια πληροφορία από την δική του βάση δεδομένων; Ή μήπως το Ελληνικό γονίδιο είναι τόσο ισχυρό που οι ελάχιστες και ασήμαντες παρενέργειες των συγκεκριμένων εμβολίων δεν χρειάζεται να κοινοποιηθούν;
Επ΄ευκαιρία: Ο θάνατος (κατά τη διάρκεια αγώνα) του νεαρού ποδοσφαιριστή από την Ηλιούπολη, 22 ετών και πρόσφατα εμβολιασμένου, κατεγράφη ως πιθανή συσχέτιση με το εμβόλιο; Ή μήπως θεωρήθηκε τυχαίο γεγονός;
Κώστας Σιακαβέλλας, παιδίατρος
Που τα βρίσκετε αυτά τα στατιστικά απορώ...
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.ema.europa.eu/en/medicines/human/EPAR/comirnaty
Θεόδωρος Παλιανοπουλος
Παιδίατρος
ΑπάντησηΔιαγραφήΚον Παλιανόπουλον
Κανονικά δεν χρειαζόταν απάντηση το σχόλιο σας γιατί δεν απαντάς σε αυτονόητα πράγματα.
Λοιπόν κύριε συνάδελφε πρώτα έπρεπε να διαβάσετε λεπτομερώς το link που στείλατε (και που αφορά ένα μόνον εμβόλιο) οπότε θα καταλαβαίνατε ότι δεν μπορεί να περιέχει αυτά που λέει ο πρώτος συνάδελφος-σχολιαστής. Και δεν μπορεί γιατί απλώς είναι το επίσημο – αρχικό leaflet του εμβολίου με το οποίο πήρε άδεια, έστω και επικαιροποιημένο σε κάποια ίσως σημεία. Όταν λέει μέσα ότι «δεν γνωρίζουμε το ένα, δεν γνωρίζουμε το άλλο, δεν γνωρίζουμε το τρίτο κλπ κλπ» ε, δεν μπορείτε να το φέρνετε ως αντίπαλο δέος των ευρημάτων της EudraVigillance. Η οποία σημειωτέον είναι επίσημη υπηρεσία του ΕΜΑ που καταγράφει κάθε συμβάν το οποίο σχετίζεται έστω και χρονικώς μόνον, με τη χρήση εμβολίου ή οποιουδήποτε φαρμάκου, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ.
Να σημειώσω μάλιστα ότι η καταγραφή αυτή που γίνεται πάντα υπολείπεται της πραγματικότητας. Αυτήν την καταγραφή σημείωσε ο πρώτος συνάδελφος. Και υπέβαλε κι ένα ερώτημα για τον δικό μας τον ΕΟΦ. Αν έχετε εσείς απάντηση ευχαρίστως να την ακούσουμε. Σοβαρή απάντηση όμως.
Προτού λοιπόν να απορείτε, καλό είναι να ερευνάτε λίγο.
Γεια σας,
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαβάζοντας τα σχόλια στις τελευταίες αναρτήσεις,χρειάστηκε να υπενθυμίσω στον εαυτό μου ότι έκανα ένα δυνητικά επικίνδυνο,αδοκίμαστο εμβόλιο για να προστατευθώ-όσο γίνεται-από έναν δυνητικά επικίνδυνο,απρόβλεπτο ιό.Μέχρι σήμερα ο συσχετισμός αυτός δεν έχει αλλάξει-κατά τη γνώμη μου.
Η αποτυχημένη προσπάθεια των αρμοδίων να «κρύβουν»τα τραγικά περιστατικά που σχετίζονται με το εμβόλιο έφερε το τελείως αντίθετο αποτέλεσμα αυξάνοντας την καχυποψία όλων μας…
Σόνια Χριστοφορίδου
Καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαβάζοντας τα σχόλια των τελευταίων αναρτήσεων χρειάστηκε να υπενθυμίσω στον εαυτό μου ότι έκανα ένα δυνητικά επικίνδυνο κι αδοκίμαστο εμβόλιο για να προστατευθώ-όσο γίνεται-από έναν δυνητικά επικίνδυνο κι απρόβλεπτο ιό.Χωρίς εξασφάλιση το εμβόλιο,χωρίς εξασφάλιση και η έκθεση στον κορονοϊό.Μέχρι σήμερα ο συσχετισμός αυτός δεν έχει αλλάξει-κατά τη γνώμη μου.
Γι αυτό και θεωρώ ότι και οι δύο επιλογές έχουν την λογική τους.Γι αυτό και δεν καταλαβαίνω τον διαχωρισμό σε νοήμονες και ανόητους ανάλογα με το αν εμβολιάστηκαν ή όχι.Ένα ρίσκο έχουμε πάρει και οι μεν και οι δε.Αυτό ισχύει κυρίως για τους ενήλικες.Για τα παιδιά τα πράγματα είναι ακόμα πιο αβέβαια όσο αφορά το όφελος σε σχέση με το ρίσκο.Οπότε βήμα σημειωτόν…
Όσο για την τακτική της χώρας μας να μην καταγράφει σχολαστικά και να μην ανακοινώνει με θάρρος τα τραγικά και σοβαρά περιστατικά που συνδέονται με το εμβόλιο είναι τελείως ανήθικη και δείχνει την έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες-ακόμα και στον θάνατό τους…Επίσης θεωρώ ότι έφερε και το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο πείθοντας τους επιφυλακτικούς ότι ο εμβολιασμός είναι μέρος ενός σατανικού σχεδίου.Όπως και η αναστολή εργασίας των υγειονομικών πείσμωσε τους τελευταίους και εξαφάνισε κάθε πιθανότητα να εμβολιαστούν.
Θα δούμε…Μπορεί να υπάρξουν και ανατροπές και να βγούνε νέα στοιχεία.Προς το παρόν,εμβολιασμένοι και μη ας είμαστε ευγνώμονες που είμαστε ακόμα καλά.
Σόνια Χριστοφορίδου
Δύο απορίες ενός ασχετου!!
ΑπάντησηΔιαγραφή1)Γιατί ζητάει άδεια για τα 6 μηνών βρέφη;Εδώ εμβολιασε τα 6 μηνών έμβρυα μεσω των εγκύων με μεγάλη αποτελεσματικότητα και χωρίς παρενέργειες όπως ανακοίνωσαν.Τα γεννημένα τούς προβληματίζουν τα αγέννητα οχι;
2)Έχω εμβολιασει εκατοντάδες παιδιά με αντιγριπικο εμβόλιο(αναφέρω τη γρίππη λόγω συγγενείας με τον corona και συχνής αποτυχίας τού αντιγριππικου εμβολίου) είχα λοιπόν παρατηρήσει ό,τι όποιο παιδί νοσουσε από γρίππη παρόλο τον εμβολιασμό έκανε τυπικοτατη γρίππη χωρίς να φαίνεται πουθενά βοήθεια από το εμβόλιο.
Το ίδιο συμπέρασμα ειχα βγάλει και για τα λιγα περιστατικά που είχα κάθε χρόνο, 2 3 περιστατικά με κοκκύτη σε πλήρως εμβολιασμένα παιδιά.
Συμπέρασμα τής παλιομοδίτικης Ιατρικής όταν ο ιός ξεπερναγε το φράγμα τού εμβολίου και νοσουσε ο ασθενής μετά 《 καθάριζε 》το ανοσοποιητικό σύστημα τού ασθενούς χωρίς να φαίνεται πουθενά να συμμετέχει το εμβόλιο.
Μπορεί αυτά να είναι παρωχημένα και να μην ενδιαφέρουν κανένα σοβαρό γιατρό ,όμως οι παρατηρήσεις εργατων τής ιατρικής που βλέπουν ακόμη άρρωστα παιδιά με covid χωρίς να τούς ζητάνε αρνητικό τεστ και 10 ημέρες καραντίνα μπορεί κάποιους γέροντες ίσως και λιγότερο γέροντες να ενδιαφερουν.
Καβούρης Κυριάκος παιδίατρος
Κα Χριστοφορίδου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν χρειάζεται να βασανίζεσθε μεταμεσονυκτίως με το εμβόλιο. Το λάβατε, αυτό είναι κάτι που έγινε και δεν επιστρέφει. Βέβαια εσείς έχετε την ευαισθησία και σκέπτεστε. Άλλοι καμαρώνουν ότι έλαβαν και τις τρεις δόσεις ενός εμβολίου υπό έρευνα, και πολεμούν τους σκεπτικιστές αγνοώντας τουλάχιστον το δικαίωμα του κάθε ατόμου να επιθυμεί ή όχι μια ιατρική παρέμβαση. Και μη ξαναπούν ότι αυτό είναι θέμα δημόσιας υγείας γιατί πλέον η πανδημία έγινε πανδημία εμβολιασμένων. Θα μου πείτε αυτά τα αγνοεί και το κράτος που επιβάλλει το εμβόλιο. Εκεί όμως ας πούμε ότι παίζονται άλλα πράγματα.
Το πιο δυσάρεστο είναι ότι υπάρχει και πληθώρα ιατρών, οι περισσότεροι των οποίων είναι αδαείς με το αντικείμενο των εμβολίων, και οι οποίοι υποστηρίζουν χωρίς κριτική σκέψη τα του εμβολίου. Το ακόμη χειρότερο, ίσως τραγικό, είναι η υποστήριξη του μαζικού εμβολιασμού των παιδιών. Χωρίς σκέψη, χωρίς ισοζύγιση οφέλους και κινδύνων. Υπάρχουν ομάδες που πιθανόν χρειάζονται το εμβόλιο. Όλα τα παιδιά όμως;
Όσον αφορά την απόκρυψη των περιστατικών. Τι να πεις. Πώς υπάρχουν γιατροί που δέχονται ένα εμβόλιο που προκαλεί θανάτους; Δεν έχει σημασία αν προκαλεί 1.000 ή 10.000 θανάτους. Σημασία έχει ότι οι θάνατοι ακυρώνουν το εμβόλιο ως ορισμό και ως πρόληψη. Π.χ., δεκάδες νεαροί αθλητές πέθαναν ανά τον πλανήτη ξαφνικά. Όλοι τυχαίως φυσικά. Και δεν σας κάνει εντύπωση ότι στη χώρα μας κανένας θάνατος δεν συνδέθηκε με το εμβόλιο; Ότι το εμβόλιο δεν προκαλεί ανεπιθύμητες ενέργειες στους πολίτες αυτής της χώρας; Ότι ο ΕΟΦ δεν έχει να μας δηλώσει τίποτε επί του θέματος; Αλλά γιατί να μας δηλώσει; Υπάρχουν γιατροί, θα επαναλάβω αδαείς περί το θέμα, που αντικαθιστούν τον ΕΟΦ και το κράτος και τα βλέπουν όλα ρόδινα και μάλιστα βγαίνουν και στα ΜΜΕ και εκπέμπουν «κορυφαίες» δηλώσεις. Αναρωτιέμαι όλοι αυτοί οι παιδίατροι είδαν θανάτους από εμβόλιο τόσα χρόνια που εμβολιάζουν τα παιδιά; Πως ξαφνικά θεωρούν απλό το να πεθαίνει κάποιος από εμβόλιο;
Βέβαια, κάποιοι από την επιτροπή των σοφών τόλμησαν και κατέγραψαν μερικές χιλιάδες θανάτους σε εμβολιασμένους στη χώρα μας (φοβούμενοι ίσως ότι το ακαταδίωκτο θα πάψει να υφίσταται κάποτε). Από ότι ακούγεται όμως αυτομάτως απεκλείστηκαν από τα επίσημα στοιχεία του κράτους. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό (αν αληθεύει) και πόσο σωστά είναι τα στοιχεία που μας παρουσιάζουν.
Τέλος πάντων, το θέμα δεν λύνεται εντός ενός σχολίου. Η πανδημία θα συνεχίσει όσο συνεχίσει, έχει αναδείξει την ανεπάρκεια του ιατρικού και πανεπιστημιακού κατεστημένου της χώρας, έχει καταδείξει το κυνήγι του χρήματος από πολλούς (ιατρούς και μη)
και όλοι τώρα περιμένουμε ένα τέλος της κατάστασης αυτής. Ο ιστορικός είναι αυτός που θα σημειώσει ποιος έχει δίκιο.
Κύριε Καβούρη,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέσα στην «ασχετοσύνη» σας θίγετε ένα σοβαρό θέμα. Η ιατρική έχει προχωρήσει βασικά με κλινική έρευνα, με ενδελεχή εξέταση και μελέτη των ασθενών. Μπορεί να τη λέτε παλιομοδίτικη (ίσως να είναι και έτσι) αλλά αυτή είναι η πεμπτουσία της ιατρικής. Αν δεν σκύψεις το κεφάλι σου πάνω στον άρρωστο, ποτέ δεν θα μάθεις ιατρική. Βέβαια, σήμερα βαδίζουμε αλλού. Ήρθαν οι μελέτες (πολλές γίνονται για να γίνονται), ήρθαν τα guidelines και κατέστρεψαν την έννοια ότι κάθε άρρωστος είναι και μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Πόσες φορές τα guidelines ανατράπηκαν από νεότερα και διαφορετικά. Πόσες φορές γιατροί που ακολουθούσαν τα περίφημα πρωτόκολλα έκαναν ζημιά στον άρρωστο γιατί ακριβώς δεν ήλεγξαν λεπτομερώς τον συγκεκριμένο ασθενή;
Να πω δυο απλά περιστατικά από την συμμετοχή μου για έξι και πλέον χρόνια στην επιτροπή χορήγησης ειδικότητας, για να δείτε που βαδίζει η ιατρική:
1. Ερώτηση: πως θα αντιμετωπίσετε παιδί τάδε ηλικίας με Mantoux τόσων χιλιοστών
Απάντηση: καμία
Ερώτηση: τι δείχνει η ακτινογραφία θώρακος (τυπική λοβώδης πνευμονία) και πως θα
συνεχίσετε;
Απάντηση: καμία
Η υποψήφια δήλωσε ότι γράφει το διδακτορικό της για να δείξει την ενασχόληση της με την ιατρική
2. Ερώτηση: Αίτιο αμυγδαλίτιδας;
Απάντηση: καμία
Ερώτηση: Αίτιο μολυσματικού κηρίου
Απάντηση: καμία
Ερώτηση: πέστε μας περιγραφικά τον τρόπο εξέτασης του σπληνός
Απάντηση: αου, αα κλπ
Ο υποψήφιος διαμαρτυρήθηκε και δήλωσε ότι έχει 50 εργασίες και έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή (στη διάρκεια της ειδικότητας του αυτά). Ασθενείς άραγε είχε δει ποτέ;
Σωστά τα λέτε κ. Καβούρη. Ποιος ακούει;