Μαΐου 24, 2022

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ WHO ;

Με ένα μακροσκελές άρθρο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Α. Taylor, η Washington Post  αναφέρεται στις συζητήσεις που κυκλοφορούν (θεωρίες συνωμοσίας κατά τον δημοσιογράφο) για ανάληψη παγκόσμιας δικαιοδοσίας του WHO σε θέματα υγείας. Παγκόσμια υγειονομική διακυβέρνηση δηλ. Η εφημερίδα τονίζει  ότι η συνεννόηση και συμφωνία 194 κρατών είναι δύσκολη. Δεν αποκλείει βέβαια  την υπογραφή κάποιων αρμοδιοτήτων και συμφωνιών, αλλά και αυτές θα αργήσουν να υπογραφούν και να υλοποιηθούν. Έχω την εντύπωση (αν κατάλαβα καλά) ότι ο αρθρογράφος εμμέσως υποστηρίζει μια τέτοια συμφωνία πλήρους εκχώρησης δικαιωμάτων, αλλά το πάει απαλά. Ναι μεν αλλά. 

Η ουσία είναι ότι οι λαοί πρέπει να αντιδράσουν σ΄ αυτό. Ο WHO είναι ένας οργανισμός του οποίου η εγκυρότητα και η αξιοπιστία αμφισβητούνται ζωηρά εδώ και πολλά χρόνια. Και μόνο το ότι βρίσκουν εκεί στέγη συνταξιούχοι πολιτικοί, στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, ρυθμιστικών αρχών κλπ, λέει πολλά. Ενας οργανισμός που χρηματοδοτείται κατεξοχήν από ιδιωτικά κεφάλαια δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος. Δεν μπορεί να δίνει δισεκατομμύρια ο Χ χορηγός και να μην έχει γνώμη στις αποφάσεις ή να μην τις κατευθύνει. Ένα παράδειγμα κακής διαχείρισης και μεμπτών ενεργειών είδαμε προ δεκαετίας    περίπου στη διάρκεια της υποτιθέμενης πανδημικής γρίπης. 

Μάλιστα, τώρα που άρχισε η παρανοϊκη ιστορία των πανδημιών από κάθε πικραμένο ιό και των αστρονομικών κερδών από κάθε πιθανό και απίθανο εμβόλιο, η εκχώρηση πλήρων αρμοδιοτήτων στον WHO θα οδηγήσει σε μια κατ΄ ουσίαν ολοκληρωτική διακυβέρνηση. Αρχικά στην υγεία και μετέπειτα και στην πολιτική. Για να επιβιώσουν τέτοια καθεστώτα πρέπει να εφευρίσκουν αντικείμενο εργασίας και ύπαρξης. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Οι πανδημίες θα διαδέχονται η μία την άλλη ή και μπορεί να συνυπάρχουν. 

Πανδημίες όμως ή "πανδημίες";  Ο Θεός να μας φυλάει από τους ιδιάζοντες (πολύ ήπια έκφραση) εγκεφάλους που διαχειρίζονται τα τελευταία χρόνια τις τύχες της ανθρωπότητας. Αυτή τη φορά οι λαοί πρέπει να ξεσηκωθούν, να εμποδίσουν τέτοιες ενέργειες και να διεκδικήσουν αξιόπιστες και αδιάφθορες ηγεσίες παντού. Τόσο στην Υγεία όσο και στην Πολιτική. 



1 σχόλιο:

  1. WHO IS WHΟ?
    ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΨΑΞΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
    Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή