Μια όντως ενδιαφέρουσα μελέτη δείχνει ότι μπορούμε να ελέγξουμε τον αποικισμό από σταφυλόκοκκο όχι με χρήση αντιβιοτικών, αλλά με χρήση προβιοτικών. Βέβαια η μελέτη είναι Φάσης 2 και θα πρέπει να περιμένουμε και αυτή και άλλες να ολοκληρωθούν ώστε να έχουμε τελικά αποτελέσματα. Αν ισχύουν τα νυν ευρήματα αυτό θα είναι πολύ καλό. Τουλάχιστον θα μειωθεί η χρήση αντιβιοτικών.
Lancet Microbe DOI: 10.1016/S2666-5247(22)00322-6 (2023)
Επιτρέψτε μου γιατρέ να σας ρωτήσω αν το παραδοσιακό γιαούρτι, το λεγόμενο με την πέτσα, βοηθάει ωσαν φυσική πηγή προβιοτικών, την πρόληψη και την ενίσχυση της υγείας μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα και ευχαριστώ!
Γυμνοπούλου αλεξάνδρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα,
Ναι, βοηθά. Ιδιαίτερα μάλιστα το κατσικίσιο.