Φεβρουαρίου 09, 2024

ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Συζήτηση μιας παρέας πτυχιούχων (το λέω για να δείξω το status) για το έγκλημα των Τεμπών και το αίτημα των γονέων για άρση της ασυλίας των πολιτικών. Το συμπέρασμα; Λυπηρό. Η παρέα θεωρούσε το γεγονός ως συμβάν που θα μπορούσε να γίνει οποτεδήποτε, ανεξαρτήτως αν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας ή όχι, και για το οποίο ευθύνεται κάποιος (ένας)  άνθρωπος. Λάθος άνθρωπος, σε λάθος θέση. Οι δε γονείς δεν έχουν δίκιο να ενοχοποιούν όλους τους πολιτικούς. 

Τραγικό. Πως να πάει μπροστά αυτή η χώρα με τέτοιες νοοτροπίες; Και μετά γιατί να μην πεί ο δικαστικός στη μάνα: πήγαινε στην εκκλησία να σε στηρίξει ψυχολογικά!  Μια απλή φράση και λύθηκαν τα προβλήματα. 


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/2/24 9:40 π.μ.

    Το να είσαι πτυχιούχος δεν σε κάνει απαραίτητα και νοήμων άνθρωπο, με ενσυναίσθηση. Για αυτό το θέμα, της δολοφονίας των Τεμπών (και όχι του δυστυχήματος) δεν χρειάζονται πτυχία, αλλά απλή λογική που όπως φαίνεται έχει χαθεί από αρκετούς ανθρώπους...
    Λυπηρό να μην καταλαβαίνουν το προφανές...τον ανθρώπινο πόνο και την κατάντια μας ως κράτος και ως κοινωνία.
    Αν όλοι σκεφτόμασταν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε εμάς, τότε θα συμπεριφερομασταν διαφορετικά και δεν θα λέγαμε αυτά που λέμε...

    Με αφορμή αυτή την σκέψη αν μου επιτρέπετε κ. Καβαλιωτη να προωθήσω μία ιστοσελίδα ώστε να συγκεντρωθούν όσες περισσότερες υπογραφές γίνεται για την τραγωδία στα Τέμπη για να βοηθηθούν οι συγγενείς των θυμάτων και να διεκδικήσουν το δίκιο τους και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι δωρεάν και απαιτεί μόνο 5 λεπτά απ τον χρόνο σας.
    Ευχαριστώ
    Τουμανίδου Αννα


    https://www.change.org/p/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B7-2023

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστό και δίκαιο, αλλά και ανθρώπινο στο σχόλιο σας. Το "πτυχιούχοι" το έγραψα διότι το θέμα παρουσιάζεται από ορισμένους ως περίπλοκο, ειδικά ως προς την κατανομή ευθυνών. Και αν αυτοί που έχουν βγάλει πανεπιστήμια δεν μπορούν να το καταλάβουν πως να περιμένουμε από τον απλό κόσμο να διεισδύσει σε νομικά τερτίπια. Εγώ δεν συμφωνώ ότι είναι περίπλοκο. Είναι πολύ απλό. Απλούστατο. Θέλει κοινή λογική, όπως λέτε. Αλλά αυτό έχει λείψει από τους ανθρώπους, δεν υπάρχει ούτε πόνος ούτε ενσυναίσθηση. Όλοι κοιτάνε το χρήμα και το πως θα βολευτούν κομματικά. Οι περισσότεροι βλέπουν τα πράγματα με παρωπίδες και κομματικά γυαλιά. Πολύ χαρακτηριστικά αυτό καταδείχθηκε και στην πανδημία που μας ταλαιπώρησε. Λυπάμαι για τη χώρα μας. Κατρακυλάει συνέχεια.
    Ας υπογράψει όλος ο κόσμος μήπως και αρχίσει η κάθαρση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἄν ἦτο ἕν ἀπό τά πολλά δυστυχήματα πού συμβαίνουν ἀπό ἀνθρώπινον σφάλμα καθημερινῶς, τότε γιατί μπαζώθηκε στό ἄψε-σβῆσε ὁ χῶρος τοῦ ἐγκλήματος καί μάλιστα κατόπιν «πρωθυπουργικῆς» πρωτοβουλίας; Γιατί τόση μυστικότης γιά τό φορτίον τῆς ἐμπορικῆς ἁμαξοστοιχίας; Γιατί ὁ Ἄδ. Γεωργιάδης ἐδήλωσεν ὅτι «ἄν λέγαμε στόν κόσμον τήν ἀλήθειαν, ὅτι τά ταῖνα δέν εἶναι ἀσφαλῆ, τότε κανείς δέν θά ἐπέβαινε σ' αὐτά»; κ.λπ. Ὅλ' αὐτά δείχνουν Ἐγκληματικήν ἀμέλειαν εἰς βαθμόν κακουργήματος, παράβασιν καθήκοντος ἐκ μέρους τῶν ὑπευθύνων κ.λπ. Ἐάν καί αὐτά μείνουν ἀτιμώρητα, θά ἐπαναληφθοῦν! Στήν χώραν μας, ἡ κυρία αἰτία ὅλων τῶν κακῶν εἶναι ἡ ἀτιμωρησία τῶν ἐνόχων προηγουμένων κακῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Πολύ σωστά. Κανείς δεν τιμωρείται. Αθάνατη Ελλάδα! Να πω και ένα άλλο μέρος της συζήτησης; Γιατί μπαζώσανε το μέρος του συμβάντος; Και ο τελευταίος πολίτης γνωρίζει ότι όταν συμβεί κάτι, η αστυνομία παρεμβαίνει και αποκλείει την περιοχή χωρίς να αγγίξουν ο,τιδήποτε. Εδώ την απέκλεισαν και την μπάζωσαν αυθωρεί και παραχρήμα. Στην ερώτηση δε γιατί ο περιφερειάρχης διαμαρετύρεται και δηλώνει αθώος, δόθηκε η εξής αμίμητη απάντηση. Μα που να γνωρίζει ο άνθρωπος. Του ζητήθηκαν κάτι μηχανήματα, τα έδωσε. Που να ξέρει που θα τα χρησιμοποιήσουν. Δηλ. γίνεται ένα φοβερό ατύχημα, δυστύχημα, έγκλημα, (όπως θέλετε πεστε το) μέσα στην περιφέρεια που κυβερνάς, δίπλα σχεδόν στο σπίτι σου, κι εσύ δεν ρωτάς τι έγινε, δεν ρωτάς τι τα θέλουν τα μηχανήματα, δεν σε νοιάζει τίποτε. Λοιπόν ή αυτός που τα λέει αυτά είναι ηλίθιος ή περνούν εμάς για ηλιθίους. Μάλλον το δεύτερο συμβαίνει αφού πάμε και τους ψηφίζουμε. Αφού ο Έλληνας αποδέχεται μια δικτατορική δημοκρατία ή δημοκρατική δικτατορία καλά να πάθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα

    Στα Τέμπη πέρα από τα δύο τρένα συγκρούστηκαν και δύο κόσμοι.
    Ο κόσμος της ελπίδας,της αισιοδοξίας,της γνώσης, της χαράς της ζωής… με τον σκοτεινό κόσμο του δόλου,του ψέματος,του ρουσφετιού,της τεμπελιάς,της ασχήμιας.
    Κέρδισε ο δεύτερος. Και όχι μόνο κέρδισε το τραγικό εκείνο βράδυ αλλά ξανακερδισε στις εκλογές που ακολούθησαν ...όταν ο συγκεκριμένος πολιτικός που ορκιζόταν για την ασφάλεια των τρένων -μέσα στη Βουλή,μπροστά στις κάμερες- έβαλε υποψηφιότητα και βγήκε πανηγυρικά πρώτος σε ψήφους.
    Αυτό είναι περιστατικό για συνέδριο ψυχιατρικής.
    Δεν λέω ότι όλοι οι συμπολίτες μας έχουν τέτοια μυαλά. Σίγουρα όχι.
    Κάτι όμως δεν πάει καθόλου μα καθόλου καλά.
    Γενικώς….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Και όμως υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας που υποστηρίζουν αυτόν τον δεύτερο κόσμο τον σκοτεινό, όπως τον λέτε, τον κόσμο του ψεύδους... Δυστυχώς.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σωστό για την υπογραφή πρέπει όλοι τουλάχιστον να υπογράψουμε!!
    Όσον αφορά τούς 《πτυχιούχους》 εάν ο κατάλογος είχε μέσα το εγγόνι τους η συζήτηση θα ήταν μοιρολόι και κατάρες εναντίον ολων αυτων που ακόμη ειναι εκτός φυλακών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Φίλε μου οι άνθρωποι έγιναν τόσο ατομικιστές και οπαδοί κομμάτων που μόνον αυτό κοιτάζουν. Εδώ πρόκειται για τέτοιο συμβάν που δεν αγγίζει μόνο κόμματα, παραταξεις κλπ. Είναι ένα διαχρονικό έγκλημα. Αγγίζει τους πάντες, την ανθρωπιά, τη συνέπεια, τα συναισθήματα, τη λογική κλπ κλπ κλπ.
    Αλήθεια, δεν θα έπρεπε ήδη να έχουν συγκεντρωθεί οι χιλιάδες υπογραφές που χρειάζονται γιο άρση ασυλίας και για προσφυγή στην Ευρώπη; Δεν χρειάζεται σκέψη. Υπογράφουμε όλοι. Ωστόσο, τα καλοταϊσμένα συστημικά κανάλια ούτε που το αναφέρουν. Και νομίζω ότι πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή