Απριλίου 28, 2024

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Βγήκε ο κυβερνητικός βουλευτής και είπε τα μύρια όσα κατά του συστήματος υγείας και των γιατρών. Μισοκλαίγοντας στο γυαλί, όπως βγαίνουν στα πρωϊνάδικα διάφοροι και διάφορες μιλώντας για ποικίλα θέματα. Γιατί αυτή η παράσταση για ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά.
- το σύστημα υγείας νοσεί εδώ και πολύ καιρό, απλά τώρα οδεύει προς τον πάτο.
- αυτό το ζουν στο πετσί τους οι Έλληνες χρόνια. Ο  βουλευτής το κατάλαβε τώρα. 
- το κυβερνών κόμμα είναι στην εξουσία 5  χρόνια. Αρκετά για να διορθώσει ή να επιδεινώσει τα πράγματα. 
- ο κ. Καλλιάνος συμμετέχει στην άσκηση εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια και συνεπώς έχει μερίδιο ευθύνης για όσα καταγγέλλει. 
- η καλή ή κακή συμπεριφορά των γιατρών δεν έχει να κάνει με το σύστημα υγείας. Είναι διαχρονικό πρόβλημα και ατομική υπόθεση του καθενός γιατρού. Δεν μπορεί να γενικεύουμε και να λέμε ότι οι γιατροί φταίνε που το σύστημα δεν είναι καλό.
- το σύστημα υγείας δεν νοσεί από τους υπάρχοντες γιατρούς μόνον 
- το σύστημα υγείας νοσεί από την έλλειψη γιατρών, από την έλλειψη υγειονομικού γενικά προσωπικού, από την έλλειψη υποδομών και υλικών. 
- ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. 

 Τhat's the problem.

Μια απλή πράξη έπρεπε να κάνει ο βουλευτής βλέποντας την όλη κατάσταση. Να παραιτηθεί. Δεν το τόλμησε. Προτίμησε να συμβιβαστεί με το σύστημα που τώρα κατηγορεί, θέλει να το κυνηγήσει δικαστικά, αλλά συγχρόνως θα το υποστηρίξει με την ψήφο του αν και όταν χρειαστεί. Οποία αντίφαση! 


1 σχόλιο: