Αυγούστου 01, 2024

ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ

 Καλοί οι κανόνες υγιεινής, αλλά σε μερικά τρόφιμα βλάπτουν. Τα παρακάτω δεν πρέπει ποτέ να τα πλένουμε πριν το μαγείρεμα διότι αυξάνουμε βασικά τον κίνδυνο διασποράς βακτηρίων. 

1. Κοτόπουλο - αν για κάποιο λόγο επιθυμεί κάποιος το πλύσιμο, αυτό πρέπει να γίνεται σε ξεχωριστό σκεύος που χρησιμοποιείται μόνο γι'αυτό τον σκοπό.

2. Κόκκινο κρέας - αν θέλετε πριν το ψήσιμο να φύγει κάποια υγρασία χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας.

3. Θαλασσινά - το ίδιο.

4. Μανιτάρια - τα υγρά μανιτάρια δεν στεγνώνουν, και δεν μπορούν να ψηθούν καλά και επιπλέον αλλοιώνεται η γεύση.

5. Αυγά - το πλύσιμο μπορεί να βοηθήσει την είσοδο σαμονέλλας από τους πόρους. Όμως τα αυγά ήδη έχουν προστατευτικό λεπτό περίβλημα από μόνα τους. Επιπλέον, η νομοθεσία επιβάλει ώστε  τα αυγά του εμπορίου να πλένονται και να "αποστειρώνονται" τρόπον τινά με ένα ράντισμα και στη συνέχεια να συσκευάζονται.


BETTER REPORT / 29-07-2024


Ας μην προσθέτουμε λοιπόν κι άλλους κινδύνους σε όσους μας περιβάλλουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου