Ιουλίου 07, 2021

ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΣΙΑ

Το παρακάτω θεωρώ ότι είναι γνωστό αλλά το παραθέτω επειδή είναι συχνή η σχετική ερώτηση.

Τα εξουδετερωτικά κατά του SARS-CoV-2 αντισώματα αποτελούν τον καλύτερο δείκτη προστασίας από μελλοντικές λοιμώξεις.

Στις περισσότερες ιώσεις η μέγιστη τιμή των αντισωμάτων παρατηρείται σε κοντινό της λοίμωξης διάστημα (κάποιοι λίγοι μήνες) και στη συνέχεια με την πάροδο του χρόνου τα αντισώματα υποχωρούν σταδιακά. Ωστόσο, η αδυναμία ανίχνευσης αντισωμάτων κάποια στιγμή (σε άτομα που ανέπτυξαν παλαιότερα αντισώματα) δεν σημαίνει απουσία ανοσίας και προστασίας.  



9 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για την έγκυρη ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προχτές δημοσιοποιήθηκαν στο Ισραήλ τα πορίσματα ερευνητικής μελέτης που εξέταση την προστασία που παρέχει το εμβόλιο της pfizer (που θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό) απέναντι στη λοίμωξη. Η ομάδα διαπίστωσε ταχεία πτώση της προστασίας απέναντι στη μόλυση και τη συμπωτματική λοίμωξη και την εκίμησε στο 64% αντί για 90-95 % που μας έλεγαν. Επειδή αυτά είναι πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα και όχι από τη μελέτη των εταιριών, καλό είναι να τα έχουμε υπόψιν. Αυτη η ταχεία εξαέρωση της ανοσίας (δε μιλάμε απλά για μείωση των αντισωμάτων κλπ) δημιουργεί σοβαρότατες αμφιβολίες για το αν ισχύσουν τα περί τείχους ανοσίας και πίεσης για εμβολιασμό των πάντων. Επίσης αν είναι τόσο ταχεία η μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου τότε υπάρχει θέμα με όλη τη ρητορική που ακούμε στην Ελλάδα.

    Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην επίσημη σελίδα του υπουργείου υγείας του Ισραήλ.

    Γιώργος Τζωρτζακάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Κον Τζωρτζακάκη

    Αν επιβεβαιωθούν και αλλού τα ευρήματα αυτά (που πιστεύω ότι θα γίνει) τότε ναι, όντως υπάρχει πρόβλημα και για το τείχος και για το εμβόλιο γενικότερα. Κάτι παραπλήσιο συνέβη και με το πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο. Ο πνευμονιόκοκκος έχει πάμπολλους ορότυπους. Πσρασκευάσθηκε αρχικά ένα 7δύναμο εμβόλιο και αργότερα ένα 13δύναμο. Καλά αποτελέσματα, άριστη προστασία έναντι των 13 στελεχών αλλά με την πάροδο του χρόνου ο πνευμονιόκοκκος παρουσίασε το φαινόμενο της αντικατάστασης οροτύπων. Ναι μεν καταπολεμήθηκαν τα στελέχη του εμβολίου αλλά άλλοι ορότυποι "φούντωσαν" στη θέση τους, τόσο που μετά χρόνια αν κάνουμε ισολογισμό θα δούμε ότι η επίπτωση του εμβολίου ουσιαστικά δεν είναι σημαντική. Δεν έχουμε λοιμώξεις από τους γνωστούς ορότυπους, έχουμε όμως από άλλους με αποτέλεσμα να μην αλλάζει πολύ ο αριθμός των περιστατικών.

    Βέβαια, το εμβόλιο του πνευμονιοκόκκου είναι ασφαλές και με πολύ λίγες ανεπιθύμητες ενέργειες (ήπιες συνήθως). Στην περίπτωση του κορωνοϊού, αν συμβούν μεταλλάξεις που δεν ελέγχονται από το εμβόλιο τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, διότι μιλάμε για μια πανδημία που θα την εξαφάνιζε ο εμβολιασμός (τεράστιες ποσότητες δόσεων, τεράστιες ποσότητες χρημάτων). Όμως με ένα εμβόλιο αμφισβητούμενο από πολλούς, με ένα εμβόλιο με πλήθος θανάτων και ανεπιθυμήτων ενεργειών όπως αυτά αναφέρονται επισήμως. Να έχεις λοιπόν ένα εμβόλιο που κανονικά θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί λόγω αυτών των δεδομένων και συγχρόνως να μην έχει καλή δράση έναντι άλλων στελεχών του ιδίου ιού, ε καταλαβαίνετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Το εμβόλιο του πνευμονιοκόκκου τουλάχιστον εμπόδιζε τη διασπορά. Εδώ ούτε αυτό δεν μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο. Πρέπει και οι εμβολιασμένοι να λαμβάνουν προφυλάξεις.

    Με όλα αυτά, εγώ δεν καταλαβαίνω τη μονομανία αντιμετώπισης του κορωνοϊου με ένα μόνον μέσο, δεν καταλαβαίνω τη φοβία του κόσμου που τρέχει (χωρίς σκέψη συνήθως) να εμβολιασθεί χωρίς καν διερεύνηση των δικών του δεδομένων. Γνωρίζω προσωπικά περίπτωση γνωστού και φίλου ατόμου που είχε πρόβλημα με τα αιμοπετάλια. Αντί να σκεφτεί αυτό, φοβόταν τον ιό. Πήγε εμβολιάστηκε και σε 3 ημέρες ήταν σε νοσοκομείο με αιμορραγίες και άλγη στο στήθος. Την διαβεβαίωσαν ότι δεν ήταν από το εμβόλιο. Ο φόβος που την κυρίευε για τον ιό ήταν τόσος που πήγε και έκανε και δεύτερη δόση. Ξανά φυσικά εκδηλώθηκε το ίδιο επεισόδιο. Άλγη και αιμορραγίες. Ευτυχώς ανατάχθηκε και πάλι.

    Δεν ξέρω τι θα συμβεί με τον κορωνοϊό. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε μπροστά μας άγνωστα μονοπάτια, κι έχουμε ένα κράτος που δεν σκέφτεται τίποτε άλλο, δεν λαμβάνει υπόψη του τίποτε, παρά μόνο πως θα εμβολιάσει τους πάντες ακόμη και βρέφη, πως θα διχάσει το λαό και πως θα καταναλώσει τα εκατομμύρια πλεονάζοντα εμβόλια που για άγνωστο λόγο προμηθεύτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε Καβαλιώτη. Να τρέχει ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο, λόγω του φόβου είναι σε ένα βαθμό δικαιολογημένο ή να υπάρχει ο κίνδυνος λόγω εκβιασμού από τον εργοδότη να μείνεις άνεργος πάλι δικαιολογείται. Όμως να τρέχουν να το κάνουν για να έχουν προνόμια και να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να περιορίζονται, αυτό είναι ανησυχητικό για την πνευματική μας κατάσταση ως έθνος.
      Με εκτίμηση Καράτσης Ιωάννης

      Διαγραφή
  4. Ψωμά Μαρία9/7/21 1:29 μ.μ.

    Κύριε Καβαλιώτη διαβάζω εδώ και κάποιο διάστημα τα άρθρα σας και σας ευχαριστώ πολύ για την έγκυρη και νηφάλια ενημέρωση που δεν παραποιεί τα στοιχεία. Εκφράζετε δημόσια αυτά που λίγο πολύ όλοι σκεφτόμαστε και η κριτική σας δεν διακατέχεται από μένος. Ευχαριστώ θερμά! Καλή δύναμη στο έργο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κα Παπαδημητρίου

    Κι εγώ ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κον Καράτση

    Ενδιαφέρουσα (και σωστή θα έλεγα) η ανησυχία σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κα Ψωμά

    Ευχαριστώ πολύ. Προσπαθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να συμπληρώσω σε όσα ενδιαφέροντα μας γράφετε και μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Washington(δημοσιεύτηκε στις 24/5/21 στο nature).

    Η ερευνητική ομάδα μελέτησε όσους είχαν ασθενήσει από τον ιο με φυσική λοίμωξη και προσπάθησε να δει τη διάρκεια της ανοσίας τους. Και αυτό για να διαπιστώσει αν ισχύουν τα όσα γράφονται για βραχεια ανοσία της φυσικής λοίμωξης κλπ. Η ομάδα διαπίστωσε ότι:


    Μήνες μετά την ανάκαμψη από ήπιες περιπτώσεις κοροναϊού, οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν ανοσοκύτταρα στο σώμα τους αντλώντας αντισώματα κατά του ιού που προκαλεί την αναπνευστική λοίμωξη covid-19 Τέτοια κύτταρα θα μπορούσαν να παραμείνουν για μια ζωή, παράγοντας αντισώματα καθ’όλη την διάρκεια και ως εκ τούτου παρέχοντας μακροχρόνια ανοσία.

    Το περασμένο φθινόπωρο(2020) , υπήρχαν αναφορές ότι τα αντισώματα εξαφανίζονταν γρήγορα μετά την μόλυνση, γεγονός που ερμηνεύθηκε από πολλούς ως ανοσία που δεν ήταν μακροχρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βασικός συγγραφέας της μελέτης, δρ. Ali Ellebedy, αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας & ανοσολογίας, ιατρικής και μοριακής μικροβιολογίας.
    «Ωστόσο, αυτή αποτελεί μια εσφαλμένη ερμηνεία των δεδομένων. Είναι φυσιολογικό τα επίπεδα αντισωμάτων να πέφτουν μετά από οξεία λοίμωξη, αλλά δεν πέφτουν στο μηδέν. Στην μελέτη μας, βρήκαμε κύτταρα που παράγουν αντισώματα σε ανθρώπους 11 μήνες μετά τα πρώτα συμπτώματα.
    Αυτά τα κύτταρα θα ζήσουν και θα παράγουν αντισώματα για το υπόλοιπο της ζωής των ανθρώπων. Αυτό είναι ισχυρή απόδειξη για μακροχρόνια ανοσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Η παραπάνω έρευνα δείχνει ότι η νόσηση από φυσική λοίμωξη επάγει επαρκέστατη προστασία με μεγάλη διάρκεια. Σε αντιδιαστολή με αυτήν, το Ελληνικό κράτος (με την καθοδήγηση των γιατρών της επιτροπής με το ακαταδίωκτο) την εκτιμά στους 6 μήνες!

    Γιώργος Τζωρτζακάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή