Ιανουαρίου 31, 2010

ΓΙΩΡΓΟ, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ....

Το ιστολόγιο αυτό δεν ασχολείται με την πολιτική. Τόχουμε ξαναγράψει.. Όμως σήμερα, λίγο προ του τέλους, δεν δικαιούμεθα να αδιαφορούμε. Όλοι νοιώθουμε την ανάσα του χάους να χαιδεύει τον σβέρκο μας. Πώς αισθάνεται κάποιος όταν στο όνειρο του βλέπει να καταποντίζεται στον γκρεμό, να πέφτει, να πέφτει….και να μην φθάνει κάτω διότι έχει ξυπνήσει εν τω μεταξύ ιδρωμένος; Έτσι νοιώθει νομίζω η Ελλάδα. Διότι η χώρα μας δεν είναι ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Έχει ήδη πέσει στον γκρεμό. Και καταποντίζεται…. Και όλοι περιμένουμε να ακούσουμε τον θόρυβο της πρόσκρουσης. Το τέλος. Το τέλος όλων μας. Διότι δεν είναι όνειρο για να ξυπνήσουμε. Είναι η σκληρή, αμείλικτη πραγματικότητα.

Όλοι θέλουν να μας πιουν το αίμα. Αντί να κάνουν ασκήσεις επί χάρτου δοκιμάζουν σχέδια πολέμου σε πραγματικές συνθήκες. Και θέλουν (οι άλλοι) να νικήσουν. Με ό,τι κι αν κοστίσει αυτό σε μας. Δεν τους ενδιαφέρει. Θύματα πάντα υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν. Μόνο που τώρα τα θύματα είμαστε εμείς. Γιατί εμείς τους δώσαμε αυτό το δικαίωμα.

Το ποιος φταίει για όλα αυτά δεν έχει αυτή τη στιγμή ιδιαίτερη σημασία. Το τι πρέπει να κάνουμε χρειάζεται να δούμε. Τίποτε δεν κινείται σ΄ αυτή τη χώρα. Ακόμη και τα τρακτέρ ακινητοποιημένα είναι! Όλα είναι σε τέλμα. Όλοι περιμένουν. Τι άραγε; Λένε κάποιοι ότι είμαστε σε προθανάτια κατάσταση. Μήπως όμως είμαστε σε μεταθανάτια νιρβάνα; Κι αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν ή που δουλεύουν, το κάνουν γιατί το θέλουν για τον εαυτό τους. Να πάνε τουλάχιστον εργαζόμενοι και όχι παθητικά αναμένοντες.

Και εδώ έρχεται ο ρόλος του αρχηγού. «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Πολύ καλό το σύνθημα. Μόνο που τώρα φαίνεται ότι έχει αντιστραφεί. Πρώτα θα βουλιάξουμε και έπειτα ίσως θα αλλάξουμε.

Γιώργο (με όλο τον σεβασμό, εσύ μας έδωσες την οικειότητα), ένας ηγέτης δεν συμβουλεύεται ούτε διαβουλεύεται. Ένας ηγέτης αποφασίζει και πράττει. Όλη η Ελλάδα είναι μαζί σου αυτή την ώρα. Ανεξαρτήτως τι ψήφισε στις εκλογές. Και πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι για θυσίες. Και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Όλοι θα δώσουν από το περίσσευμα τους ή από το υστέρημα τους. Αρκεί να τους πείσεις ότι θα σωθεί η χώρα και ότι τα λεφτά δεν θα τα φάνε πάλι τα λαμόγια.

Βάρα αλύπητα τους φοροφυγάδες. Όλοι (και η κυβέρνηση φυσικά) γνωρίζουν τους μεγαλογιατρούς που λυμαίνονται τον χώρο, όλοι γνωρίζουν τους μεγαλοδικηγόρους που φοροδιαφεύγουν, όλοι γνωρίζουν τους τραγουδιστές και τους ποδοσφαιριστές που δηλώνουν όσο ένας πρωτοδιοριζόμενος κλητήρας, όλοι γνωρίζουν τις τεράστιες αμοιβές των μεγαλοδημοσιογράφων που παριστάνουν τους επικριτές των πάντων., κλπ, κλπ. Και φυσικά οι κυβερνώντες γνωρίζουν τους παχυλούς μισθούς των χρυσών παιδιών της κάθε κυβέρνησης. Έλεος πια με όλους αυτούς. Κόψε τους μισθούς, φορολόγησε τα τεράστια κέρδη. Και θα σε ακολουθήσουν όλοι οι Έλληνες. Δεν μπορεί πάλι να πληρώσουν μόνον οι μισθωτοί και η μεσαία τάξη και κάτω. Κόψε τις σπατάλες και τις ασύστολες δαπάνες.

Γιώργο, πιάσε την τεράστια περιουσία της Εκκλησίας. Οι διδάσκοντες την αγάπη, την ταπεινότητα, τη λιτότητα και την ακτημοσύνη δεν μπορεί να κυκλοφορούν με χρυσοποίκιλτα άμφια και με πολυτελείς λιμουζίνες, δεν μπορεί να χρειάζονται δισεκατομμύρια για τα γεράματα τους, δεν μπορεί να απαιτούν για κάθε έργο τους τη συνδρομή του λαού, δεν μπορεί κάθε κεράκι να το χρησιμοποιούν δέκα φορές (διότι μόλις το ανάψεις το σβήνουν αμέσως), δεν μπορεί να ζητούν παράλογα ποσά για τα ιερά μυστήρια και συνάμα να απαιτούν και να διεκδικούν το αφορολόγητο.

Γιώργο, χτύπα αλύπητα. Τους πάντες. Στείλε τα τάνκς να διαλύσουν τους αγρότες. Φθάνει πια ο τραμπουκισμός όσων μπορούν με κάποιο τρόπο να αποσυνθέτουν τη χώρα. Απόλυσε κάθε απεργούντα (ετοιμάζονται τελωνειακοί και εφοριακοί, ακούμε). Χιλιάδες άνεργοι περιμένουν δουλειά. Ξήλωσε κάθε δημόσιο στέλεχος που παρανομεί. Και ας είναι και κολλητός σου υπουργός.

Σταμάτα τις εξεταστικές και βάλε στο παιχνίδι και τους αντιπάλους, με κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Δεν μπορεί να πληρώσεις μόνον εσύ τα σφάλματα δεκαετιών.

Γιώργο, κάνε κάτι ΣΗΜΕΡΑ (κυριολεκτικά). Για να μείνεις στην ιστορία ως ηγέτης. Αύριο θα είναι αργά, διότι θα μείνεις στην ιστορία ως ο δεύτερος πτωχεύσας την Ελλάδα. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι μπορείς να κάνεις το πρώτο.

Κάντο λοιπόν.

12 σχόλια:

  1. Alexios Lappas1/2/10 12:51 π.μ.

    Οι απόλυτες εξουσίες επιτυγχάνονται με τον φόβο και οι ολοκληρωτικοί φόβοι (γκρεμός?) είναι αυτοί που δίνουν άλλοθι στην αποποίηση της προσωπικής ευθύνης. Το σύγχρονο γεωγραφικό κράτος που λέγεται Ελλάδα βρίσκεται στην σημερινή του κατάσταση μέσα από διεργασίες όντως δεκαετιών εσωτερικών και διεθνών θεμάτων, με τον επιμερισμό και την συνυπευθυνότητα σχεδόν του συνόλου των ενηλίκων πολιτών. Κάτι που φτιάξαμε όλοι μαζί, όσο τερατώδες κι αν είναι, θέλει το αίμα ολονών για να ξανα-ομορφύνει, αλλιώς θα στερείται ιστορικά της αλήθειας. Τα τανκς που διαλύουν τρακτερο-τείχη μπορεί να λύνουν πρόσκαιρα προβλήματα (πχ διακίνηση προϊόντων) αλλά δημιουργούν σούπερ-ήρωες ή αλλιώς έναν πρωθυπουργό σωτήρα και το δικαιωμένο συλλογικό ασυνείδητο θα έχει βρει αποδιοπομπαίους τράγους να σφάξει στην προσπάθειά του να επιβιώσει.

    Σήμερα Κυριακή του Ασώτου, η αγιογραφική αναφορά θέλει να γεννιέται η ελπίδα επιστροφής (εξόδου από την κρίση) ακριβώς την στιγμή της τέλειας πτώσεως (ο άλλοτε νεόπλουτος τρώει τώρα ξυλοκέρατα). Αναρωτιέμαι αν η αγωνία μας για την εκδήλωση πλέον εμφανών συμπτωμάτων της πτώσης μας ως γεωγραφικής πατρίδας, και η πιθανή πρόσκρουση στον πάτο του γκρεμού, μας πανικοβάλουν μπροστά σε κάτι που ήταν αυτονόητο: ούτε σούπερ πρωθυπουργοί, ούτε τανκς μπορούν να αλλάξουν και να κινητοποιήσουν την προσωπική ευθύνη του καθένα μας, αυτό το μικρό λιθαράκι που φτιάχνει τελικά το σύνολο και που από το πόστο του μάχεται ή όχι για το καλό του εαυτού αλλά και του άλλου. Θέλει θάρρος και όνειρο για να πάψει να αισχροκερδεί εις βάρος του συνόλου ή του συνανθρώπου του ο σύγχρονος Ελληνάρας και θέλει τόλμη για να ονοματίσει τον εαυτό του ως συνένοχο για τούτη την κατάντια.

    Dr Alexios Lappas, MRCPSych
    Child and Adolescent Psychiatry
    Hippokration General Hospital Thessaloniki Greece &
    Oxford Deanery United Kingdom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Καβαλιώτη
    Μπορεί να μην είμαι τακτικός στην ανταλλαγή απόψεων μέσω της ιστοσελίδας σας αλλά είμαι τακτικός αναγνώστης της.
    Το συγκεκριμένο άρθρο προσεγίζει την πολιτική κατάσταση της χώρας μας όπως ένας υλοτόμος το ψάρεμα στους ωκεανούς.
    Όπως σωστά παρατηρείται υπάρχει κρίση στη χώρα μας η οποία επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κοινωνικοοικονομική θέση του εργαζόμενου και μάλιστα χρησιμοποιείται ως αφορμή να εφαρμοστούν μέτρα τόσο βαθιά αντιλαϊκά που δύσκολα θα λαμβάνονταν κάτω από άλλες συνθήκες(όπως παράταση του εργάσιμου βίου, μείωση των συντάξεων, εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, μείωση των κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων επιγραμματικά τα αναφέρω και χαρακτηριστικά των όσω προήπα είναι) επίσης οι ίδιοι πολιτική με την ίδια πολιτική ρότα για δεκαετίες καταφέρνουν να κάνουν του πλούσιους πλουσιώτερους και μάλιστα εν μέσω κρίσης να ανακοινών καθαρά κέρδη λίγες εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο περισσότερα απο 11 δις ευρώ, άρα πλούτος παράγεται σε αυτή τη χώρα το θέμα είναι ποιος το καρπώνεται και σίγουρα για την κατάσταση δεν φταίνε οι φοροφυγάδες. και αλήθεια μέχρι πριν λίγα χρόνια αυτά τα χρήματα θα φορολογούνταν με 45% σήμερα μόνο με 20% αυτή είναι η προσφορά των εχώντων στην Ελλάδα, στην Πατρίδα, ας τους ζητήσει να φορολογηθούν και πάλι με 45% για να δούμε τότε ποιος αγαπά τούτο τον τόπο.
    Προσεγγίζεται το αγροτικό ζήτημα με απόλυτη "τυφλότητα". Αλήθεια γνωρίζεται ότι το 1981 η Ελλάδα είχε θετικό ισοζύγιο αγροτικών προιώντων και τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδικά αρνητικό? Αφουγκράζεσται την αγωνία των αγροτών για την επιβίωσή τους σήμερα και όχι αύριο, σήμερα που είναι έρμαια των φαρμακοβιομηχανιών - κάτι γνωρίζεται για αυτό -, των πολυεθνικών του εμπορίου και της κρατικής ασυδοσίας υπέρ των μεγάλων και της συγκέντρωσης της γής σε ελάχιστους νεοτσιφλικάδες. η αγωνία τους πηγάζει απο την ίδια πηγή με αυτή την αγωνία των ανθρώπων που παλεύουν για το Δημόσιο σύστημα υγείας?
    Οι ίδιοι δεν ευθύνονται για την κατάντια του ΕΣΥ? Μέχρι το 2004 δεν ήταν υπουργός ο κύριος Γιώργος? σίγουρα δεν προήλθε απο παρθενογέννεση και σίγουρα εξυπηρετεί συμφέροντα "μεγάλων" Θα έχετε ακούσει για το προεκλογικό μυστικό δείπνο με τους επιχειρηματίες και τους βιομηχάνους, σίγουρα δεν μίλησαν για τον καιρό όπως και σίγουρα θα σκέφτηκαν τα τανκς που αναφέρεται για να προασπιστούν τα δίκαια της δημοκρατιας τα δίκαια του κατακλέβουν με νόμιμο τρόπο τον πλούτο του λαού μας.
    Δεν έχεται ακούσει ότι όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα εαν δεν κάνεις κάτι θα καεί και το δικό σου. Σήμερα φωνάζουν για μία άκομη φορά για του μεγαλοδικηγόρους τους μεγαλογιατρούς κ.ο.κ και χτές για αυτούς μιλάγανε αλλά πάλι ο λάος την πλήρωσε τη νύφη είναι γνωστή και πάγια η τακτική τους τακτική που εφαρμόζει και η σουπιά. Θολώνουν τα νερά για να επιβάλουν την μείωση των μισθών σε όλους τους εγαζόμενους ακόμα και αυτών των επιμελητών. Η λύση που θα βγάλει τον Έλληνα εργαζόμενο, αυτόν που παράγει τον πλούτο, απο το τέλμα κερδισμένο είναι μία και μοναδική ΝΑ πληρώσουν όλοι αυτοί που για δεκαετίες τρώνε τα λεφτά του εργαζόμενου είτε με παχυλώτατες επιδοτήσεις των εταιρειών και των τραπεζών (εν μέσω κρίσης 28 δις στις τράπεζες πέρυσι και σήμερα 5 δίς στους επιχειρηματίες από τα λεφτά του Έλληνα εργαζόμενου) είτε με καταλύστευση του πλούτου των ασφαλιστικών ταμείων. Πλούτος παράγεται ποιός τον καρπώνεται είναι το θέμα.
    Κύριε Καβαλιώτη όσο αντιμετωπίζει κανείς τα παράσιτα του ΓΕΣ με δίαιτα τόσο δίνει τη δυνατότητα σ΄αυτά να συνεχίσουν το "θεάρεστο" έργο τους.

    Το μόνο ελπιδοφόρο στο γράμμα σας η θέση σας για την εκκλησιαστική περιουσία.
    Ευχαριστώ για τη Φιλοξενία
    Μητσιάκος Γεώργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τις προσβλαμβάνουσες και την ψυχοσύνθεση του καθενός, άλλος θα διαφωνήσει με κάποια από τα μέτρα που αναφέρετε και άλλος θα συμφωνήσει (διάλυση αγροτών με τανκς, κρατικοποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας, άγρια φορολόγηση των επιχειρηματιών κλπ).
    Και αυτό γιατί κανείς τελικά δεν γνωρίζει σε αυτόν τον τόπο αν "τα λεφτά" τα "φάγαν" οι "άλλοι" ή μεσ' τους άλλους είμαστε και μεις και δεν το ξέρουμε.
    Όσο όμως ένας λαός θα χρειάζεται "ηγέτες" για να του δείχνουν το δρόμο, αυτός ο λαός θα είναι καταδικασμένος και νομίζω ότι η ιστορία μας (που δεν μας δισδάσκουν) αυτό δείχνει μέχρι και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαράλαμπος Μουρατιδης1/2/10 9:41 μ.μ.

    Εγώ διαφωνώ μαζί σας κ.Καβαλιώτη στο ότι ο λαός μας έχει διάθεση για θυσίες. Θα σας πω κάτι. Πριν μήνες μέσα στο 2009, μπρος στον κίνδυνο να χρεωκοπήσουν οι Βρεττανικές αερογραμμές, οι εργαζόμενοι της συμφώνησαν για 1 μήνα να εργαστούν χωρίς μισθό! Φαντάζεσται ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο στον τόπο μας; Ξέρετε κάτι; Όλοι μας θέλουμε να ξεφύγουμε τον κίνδυνο της χρεωκοπίας αλλά με θυσίες των άλλων όχι δικές μας. Η διαρκώς υμνούμενη έννοια "λαός" είναι μια αφαίρεση πολύ αμφίβολης αξίας. Εμάς τους Έλληνες, π.χ., ως λαός, μας φταίει το σύστημα, οι πολιτικοί, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφημερίδες, η Εκκλησία κλπ. Ξεχνάμε πως η ευθύνη για το χάλι μας βαραίνει όλους μας. Ανεξαιρέτως. Καί την κυρά Κατίνα, που πιέζει το Κράτος να βάλει το παιδί της δημόσιο υπάλληλο, καί τον αγρότη που έμαθε να ζει με επιδοτήσεις τόσα χρόνια, κι εμάς τους ιδιώτες που κάνουμε όσο μπορούμε την φοροδιαφυγή μας, και όλους μας.
    Να το κάνω λίγο πιο συγκεκριμένο; Εμείς οι παιδίατροι, φερ'ειπείν. Όταν, αίφνης, σταματάμε να χρησιμοποιούμε τα παλιά δοκιμασμένα αντιισταμινικά φάρμακα των 2 ευρώ (παράδειγμα λέω, μη με παρεξηγήσει κανένας ιατρικός εκπρόσωπος που τυχόν με διαβάζει)και χρησιμοποιούμε τα φάρμακα των 9 ευρώ, διότι οι αντίστοιχες εταιρίες μας έβγαλαν έξω και μας ταϊσαν ή μας πήγαν για συνέδριο (βλ. διακοπές) στη Ρόδο, είναι δυνατό να μην καταρρεύσουν τα ταμεία; Είναι δυνατό να μη καταρρέυσει το Κράτος; Και μην πείτε πως εδώ οι άλλοι τρώνε εκατομμύρια από τις μίζες κι ότι εμείς είμαστε ψιλικατζήδες. Δε συνταγογραφούμε όλοι οι παιδίατροι της Θεσσαλονίκης τώρα το χειμώνα 1000 (και λίγα λέω) αντιϊσταμινικά τον μήνα; 7 επί 1000, ορίστε 7000 ευρώ κάθε μήνα μείον για το Κράτος μας από ένα μόνο φάρμακο, μόνο για τη Θεσσαλονίκη. Και ξέρετε τι επί πλέον γίνεται με αντιβιοτικά, καρδιολογικά, ογκολογικά φάρμακα. Άρα ας κυττάξουμε ο καθένας τις δικές του ευθύνες. Η κατάσταση δε θα σωθεί μόνο αν αυξηθεί η φορολόγηση στους μεγάλους και τρανούς (απλά γιατί αυτό δε θα γεμίσει την "τρύπα"), ούτε αν ξεσκίσουμε στους φόρους την Εκκλησία (αναγκάζοντάς την έτσι, ίσως, να περιορίσει ένα αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο), ούτε αν αλλάξουν μόνο οι πολιτικοί μας και γίνουν λιγότερο διεφθαρμένοι (απλά γιατί δε φτάνει μόνο αυτό). Η αλλαγή θα πρέπει να αφορά όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/2/10 9:47 μ.μ.

    ..Γιωργο,

    "Σημερα" και "ολοι".

    προσυπογραφω,

    Ζ.Ν.Φυρογενη



    υγ. ΔΕΝ φωναζουν οι αδικημενοι: οι πραγματικα φτωχοι, οι εργατικοι και τιμιοι που ζουν στο περιθωριο. Εξαλλου, οι αξιοπρεπεις και ακεραιοι συνανθρωποι μας ζουν σε οικονομικη -μονον και ουχι ηθικη- κριση ανεκαθεν. Αλοιμονο, ειναι οι αδιαντροποι, αδηφαγοι και εγωκεντρικοι, εκεινοι που υπερ-διεκδικουν και βροντο-φωναζουν αδιαλειπτα. Ομως δεν ειναι, μητε ηταν, ολοι αυτοι οι αναξιοι και αχρηστοι η Ελλαδα- μηδε η ανθρωποτητα. Α λ λ ο σημαινει και εξακολουθει με πεισμα να ειναι ο αληθινος Ελληνας και φιλελληνας, που βεβαιως ντρεπεται βαθεια για ο λ ο υ ς αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κον Λάππαν,

    Ευχαριστώ για το σχόλιο.
    Να διευκρινήσω κάτι, που φαίνεται ενόχλησε τους περισσότερους (δέχτηκα καιτηλεφωνήματα). Η πρόταση με τα τανκ ήταν ρητορική ως είναι ευνόητο. Ήθελα να δείξω την αναγκαιότητα για λήψη άμεσων μέτρων.
    Και φυσικά είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το χάλι μας. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από μόνα τους.
    Η πολύ όμως διαβούλευση και συζήτηση μερικές φορές βλάπτει αντί να ωφελεί. Χρειάζονται δραστικά μέτρα. Να ματώσουμε όλοι, όπως πολύ σωστά λέτε. Φωτιά και τσεκούρι όπως κατ΄επανάληψη έχω γράψει.
    Και κάποτε πρέπει να μπούνε φυλακή κάποιοι. Η συνεχής ατιμωρησία αποθρασύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κον Μητσιάκον,

    Μου καταλογίζετε ερασιτεχνική προσέγγιση της όλης κατάστασης. Ίσως είναι λογικό μια και δεν ασχολούμαι με την πολιτική. είναι όμως μια κραυγή ενός πολίτη που δουλεύει αγόγγυστα τόσα χρόνια υπηρετώντας (τίμια θέλω να πιστεύω) ένα θεσμό διάτρητο πλήρως. Και νομίζω το γνωρίζετε καλά αυτό. Έχω λοιπόν το δικαίωμα σαν πολίτης να φωνάξω για αυτή την κατάντια στην οποία έχουμε όλοι μας οδηγήσει τη χώρα. Τώρα αν δεν γνωρίζω το αγροτικό θέμα, συγχωρείστε με. Γνωρίζω όμως ότι αυτοί που κάνουν τις κινητοποιήσεις δεν είναι οι φτωχότεροι των αγροτών.
    Γνωρίζω επίσης τις συνθήκες του ΕΣΥ, των πανεπιστημίων, της εκαπίδευσης, της εκκλησίας (βλέπω μόνο εκεί συμφωνείτε), των δημοσίων υπηρεσιών, κλπ. Η χώρα μας ακόμη ανασαίνει στηριζόμενη στους λίγους αιθεροβάμονες (ή κατ΄άλλους γραφικούς) που δεν θέλουυν να την ξεπουλήσουν εντελώς.
    Θα πω μια λαϊκή φράση που ίσως ηχήσει άσχημα, αλλά δείχνει σε τι φάση βρίσκεται η χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια (και δεν θίγω κανέναν με τη φράση, απλώς έτσι λέιι): "μάθανε πως πηδιόμαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Beehappy,

    Αγαπητέ μου όντως όλοι κλέβουμε, όπως λέτε και όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Γιαυτό πρέπει να δραστηριοποιηθούμε άπαντες.

    Όσο για τους ηγέτες, νομίζω ότι κάθε ομάδα, μικρή ή μεγάλη, χρειάζεται ένα που να καθοδηγεί, να εμπνέει, να διατάζει. Αλλοιώς η ομάδα (μικρή ή μεγάλη) θα γινόταν σε λίγο καιρό σκορποχώριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κον Μουρατίδην,

    Έχετε δίκιο αγαπητέ μου. Μα και εγώ το ίδιο λέω. Όλοι φταίμε. Όσο για τη σχέση γιατρών με φάρμακα, ανατρέξτε παρακαλώ σε πρόσφατες αναρτήσεις μου όπου αναλύω πόσο κατευθυνόμενη μπορεί να είναι η γνώση αλλά και η πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κα Φυρογένη,

    Πολύ σωστά τα διακρίνετε κ. Φυρογένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ κ. Καβαλιώτη,
    οι μεγαλογιατροι και δικηγοροι είναι υπεύθυνοι για την τρυπάρα (με το συμπάθειο) των 400 δις?
    μήπως ο κλάδος μας ειναι υπεύθυνος?
    μήπως ο μεροκαματιάρης Ελληνας είναι υπεύθυνος για τα σκάνδαλα ζίμενς, σκαραμαγκά και τα ατέλειωτα φαγωμένα λεφτά απο τα ευρωπαικά προγράμματα? ζούμε για να δούμε έναν τουλάχιστον στη φυλακή..ακούω για σκάνδαλα στην τηλεοραση, ο ενας εφαγε, ο αλλος έφαγε..δεν θέλουμε τιποτα. καποιον να μπει φυλακή θέλουμε..τις προάλλες είδα ένας υπάλληλος τελωνειακός ήταν?εφοριακός? με τα επιδόματα έβγαζε 1500 ευρώ παραπάνω απο ένα γιατρο του ΕΣΥ..η απόλυτη ξεφτίλα..πονεμένη ιστορία συνάδελφε...βλέπω κοντά τον κόσμο να τα σπάει και να τους στέλνει απο εκεί που ήρθαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κον ΝίκοMD
    Δεν θα έλεγα ότι έχετε άδικο. Και φυσικά δεν φταίνε μόνον οι μεγαλογιατροί όσο μεγάλοι γιατροί και αν είναι. Όπως καταλαβαίνετε όμως στα σήματα λόγου πάντα χρησιμοποιούνται πιο εύκολα κάποια επαγγέλματα που είναι και ευκολότερο να τα ελέγξεις. Ποιος μπορέι να πιάσει τα λαμόγια του κάθε κυβερνώντος κόμματος; Για όσα έχουν κλέψει; Κανείε και ποτέ.
    Και όντως όλοι ζούμε με την ελπίδα να τιμωρηθεί κάποιος, να πάει φυλακή, να του πάρουν πίσω τα κλεψιμέϊκα. Πότε όμως; Μάλλον ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή