Αποτέλεσμα; Ο αριθμός των θετικών ατόμων αυξάνει, οι νοσηλείες αυξάνουν...
Ακούγεται (δεν ξέρω αν είναι αλήθεια) ότι η ειδική επιτροπή ζητά και πάλι lockdown. Στην Αττική αυτή τη φορά.
Τι συμβαίνει; Γιατί αστοχούν τα μέτρα; Μήπως γίνεται κάπου λάθος; Μήπως οι αστυνόμοι της επιστήμης έκαναν λανθασμένες εκτιμήσεις; Μήπως έχουν αποδυθεί σε κυνήγι μαγισσών; Μετά το καταστροφικό lockdown, άνοιξαν τα σύνορα, επέτρεψαν να πετάνε αεροπλάνα γεμάτα, πλοία σχεδόν φορτωμένα, πολιτικές συγκεντρώσεις ελεύθερες, καφετέριες στο αδιαχώρητο, πλατείες να χορεύουν.
Και αυτοί τι κάνουν; Προσπαθούν να επιβάλλουν τη μάσκα, κυνηγούν τους παπάδες, τις μικροσυγκεντρώσεις των εκκλησιών, απαγορεύουν τις θρησκευτικές τελετές, περιορίζουν τις συναθροίσεις σε γάμους και βαφτίσια, τη συγκέντρωση πάνω από 9 άτομα. Απαγόρευσαν και τις παρελάσεις. Όταν την ίδια στιγμή επιτρέπουν σε πλήθη 15.000 ή 20.000 ατόμων να πολιορκούν τα δικαστήρια. Ο πολίτης που θα παραβεί έστω και κατά ένα άτομο τη διάταξη περί συγκεντρώσεων θα τιμωρηθεί πάραυτα. Αυτοί που επέτρεψαν στα πλήθη να αλαλάζουν και μέσα στα πλήθη να είναι και πολιτικοί, δεν θα τιμωρηθούν; Δεν πρέπει να πληρώσει ή να πάει φυλακή ο κ. Χαρδαλιάς ή όποιος άλλος ώθησε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία; Έλεος κύριοι.
Βασικό μέτρο είναι το καλό πλύσιμο των χεριών. Αυτό ισχύει χρόνια τώρα για όλες τις λοιμώξεις. Ισοδύναμο μέτρο η απόσταση. Για όλους όμως. Οι μάσκες είναι επιμέρους προληπτικό μέτρο και όχι πολύ σίγουρο και όχι χωρίς επιπτώσεις. Και οι αρχές εστιάζουν μονίμως στο τρίτο αυτό μέτρο. Ο κόσμος έχει την αίσθηση ότι πρέπει να πουληθούν τα εκατομμύρια μάσκες που παράγουν τα πιο απίθανα εργαστήρια. Και φυσικά ο κόσμος κακοδιαχειρίζεται τις μάσκες. Και τα κρούσματα αυξάνουν. Και οι αρχές απειλούν συνεχώς το λαό.
Η επιβολή του φόβου είναι ανελεύθερο και απαράδεκτο μέτρο, αλλά αποτελεσματικό για τους κρατούντες. Και φυσικά τελείως αντιδημοκρατικό. Μάλιστα σε μια χώρα που είναι γνωστή σαν η κοιτίδα της δημοκρατίας. Υπό την απειλή και πίεση του φόβου και του πανικού, ο λαός καθοδηγείται εύκολα και ελέγχεται ακόμη πιο εύκολα. Όμως κάποτε θα ξεσπάσει η αντίδραση.
Πειθώ χρειάζεται. Να πεισθεί ο κόσμος για την αναγκαιότητα των μέτρων.
Και μέσα σ αυτήν την κατάσταση δημοσιεύει ο κ. Τσιόδρας μια μελέτη του λέγοντας ότι η πανδημία θα λήξει όταν αποκτηθεί ανοσία αγέλης και όταν έρθει το εμβόλιο. Ο άνθρωπος που μας επέβαλε το lockdown, που απορρύθμισε την οικονομία, που εφάρμοσε τον εγκλεισμό, μιλά τώρα για ανοσία αγέλης κάνοντας ακόμη μία στροφή, μετά εκείνη της μάσκας.
Την ίδια ώρα ο εκ του εξωτερικού επιστήμονας που δεν είδε ποτέ του αρρώστους αλλά ασχολείται μόνον με νούμερα, λέει ότι η ανοσία αγέλης είναι επικίνδυνη στρατηγική. Ποιο είναι επιτέλους το σωστό;
Πως να πεισθεί λοιπόν ο κόσμος;
1 σχόλιο:
κι αν τον πολυρωτάγανε σού 'λεγε φλου, φίλε μου όλα είναι φλου
BABIS O FLOU, Παυλος Σιδηροπουλος
Δημοσίευση σχολίου