Ιουλίου 01, 2009

"ΙΑΤΡΙΚΗ"

Πού έχουμε καταντήσει την ιατρική; Γνωρίζαμε για φακελλάκια και παρόμοια. Τώρα ακούσαμε και για off shore εταιρείες.
Είναι δυνατόν; Κάποτε γινόντουσαν γιατροί αυτοί που θέλανε να υπηρετήσουν κάποια ιδανικά. Τώρα φαίνεται ότι το μόνο ιδανικό είναι το χρήμα.
Και το περίεργο είναι ότι το πειθαρχικό συμβούλιο μιλά για πάρτι του γιατρού. Που; Στο ιατρείο του. Μα αφού δεν δικαιούται ιατρείο (αν πληροφορήθηκα καλά ο γιατρός ήταν του ΕΣΥ). Ωραία πράγματα. Αντί να απολυθεί πάραυτα ο γιατρός, του ευχηθήκαμε και χρόνια πολλά για τη γιορτή του.
Θα μου πείτε μόνον αυτός είναι; Υπάρχουν διευθυντές που πάνε ελάχιστες ώρες και μέρες στη δουλειά τους. Υπάρχουν επιμελητές που ούτε το στοιχειώδες καθήκον τους δεν εκπληρούν. Πχ ενώ πρέπει να είναι στα εξωτερικά ιατρεία, αφήνουν τον ειδικευόμενο να δουλεύει και εκείνοι απασχολούνται αλλού ή απλώς ξεκουράζονται αλλού. Υπάρχουν γιατροί που ενώ εφημερεύουν, βρίσκονται στα σπίτια τους. Πολλές φορές εν γνώσει της διοίκησης του νοσοκομείου. Και το αστείο είναι ότι οι γιατροί αυτοί φωνασκούν περισσότερο από όλους για αυξήσεις και υπερωρίες.
Απολύθηκε κανείς; Παραπέμφθηκε κανείς; Γιατί οι διοικήσεις δεν τολμούν; Γιατί τα πειθαρχικά συμβούλια δεν αποφασίζουν; Γιατί η (εκάστοτε) πολιτική ηγεσία του υπουργείου κωφεύει; Πως θα βελτιωθεί η κατάσταση, όταν όλοι επαναπαύονται στην ατιμωρησία;
Τολμείστε κύριοι υπεύθυνοι. Κανείς δεν θα σας κατακρίνει. Όλοι θα σας χειροκροτήσουν. Και αυτό το έρμο το ΕΣΥ ίσως πάει λίγο καλύτερα. Γιατί τώρα κρατιέται από τη φιλοτιμία ολίγων. Που γιαυτούς είναι αστρονομικά τα ποσά των off shore εταιρειών. Και δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας κλάδος μπορεί να κηλιδώνεται εσαεί από κάποιους σαλταδόρους της επιστήμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: