Οκτωβρίου 31, 2009

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ - ΧΧΙΙΙ / ΕΜΒΟΛΙΟ, ΠΡΟΣΟΧΗ

«Ανεπαρκή» τα στοιχεία.
Περιορισμούς θέτει η Ελβετία στον εμβολιασμό παιδιών και εγκύων για τη νέα γρίπη
30/10/09 13:06

Ζυρίχη.Το εμβόλιο Pandemrix κατά της νέας γρίπης δεν μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά, σε εγκύους και σε άτομα άνω των 60, καθώς τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ως σήμερα είναι ανεπαρκή, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελβετία.
Η αβεβαιότητα αφορά το στοιχείο AS03 που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο της βρετανικής GlaxoSmithKline, το οποίο εγκρίθηκε στην Ελβετία μόνο για χρήση σε ενήλικες.
«Τα στοιχεία που διαθέτουμε αφορούν γενικά τους ενήλικες, ωστόσο δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για τις εγκύους, και αυτά που σχετίζονται με τα παιδιά είναι ανεπαρκή» αναφέρει η Swissmedic, η ελβετική υπηρεσία φαρμάκων.
Συνεπώς, «η Swissmedic δεν δίνει ακόμα την άδεια για τη χορήγηση του Pandemrix σε εγκύους, παιδιά μικρότερα των 18 ετών και σε άτομα άνω των 60 ετών» καταλήγει.
Η Ελλάδα έχει παραγγείλει από την εταιρεία Glaxo 2 εκατομμύρια εμβόλια κατά του Η1Ν1.
Στην Ελβετία, προσθέτει το Reuters, τα άτομα άνω των 60 μπορούν να εμβολιαστούν με το Pandemrix σύμφωνα με τις συστάσεις του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Δημόσιας Υγείας.
Μαζί με το Pandemrix, η Swissmedic ενέκρινε το Focertia της Novartis, το οποίο προορίζεται για χρήση σε ενήλικες και βρέφη άνω των 6 μηνών.
Στην περίπτωση εγκύων και μητέρων που θηλάζουν, ο γιατρός θα πρέπει να αποφασίζει αν θα χορηγεί το εμβόλιο ανάλογα με τις συστάσεις του Ομοσπονδιακού Γραφείου Δημόσιας Υγείας.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1069333

Δεν υπάρχουν σχόλια: