Μαρτίου 24, 2010

ΤΙΜΕΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Οι εταιρείες Pfizer και GSK συμφώνησαν με τον οργανισμο GAVI, να διαθέσουν το πνευμονιοκοκκικό τους εμβόλιο σε αναπτυσσόμενες χώρες με μειωμένες τιμές. Για το 20%της συνολικής προμήθειας η τιμή θα είναι 7 USD (~5 ευρώ) ανά δόση και για το υπόλοιπο θα είναι 3.5 USD (~2.5 ευρώ) ανά δόση.

Επιτέλους μια σωστή κίνηση, μήπως μπορέσει και εμβολιασθεί κόσμος που έχει τόση ανάγκη και αυτός από προστασία. Βλέπετε, τελευταία όλη η προσπάθεια γινόταν για εισαγωγή των εμβολίων μόνο σε αναπτυγμένες χώρες. Άρα πλούσιες χώρες που μπορούν να πληρώσουν τις εξωφρενικές τιμές στις οποίες πωλούνται πλέον τα εμβόλια.

Θυμηθείτε απλώς πόσο στοιχίζει μια δόση εμβολίου στη χώρα μας.

FirstWord 23-03-2010

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Κύριε Καβαλιώτη, καλησπέρα και καλή Ανάσταση. Θα ήθελα αν μου επιτρέπατε να καταχραστώ λίγο από τον χρόνο σας για την εξής ερώτηση: Πατέρας σε αιμοδοσία ανακαλύπτεται θετικός στο Αυστραλιανό αντιγόνο. Τα δύο του παιδιά, ηλικίας 8 και 11 ετών, έχουν λάβει 3 δόσεις του εμβολίου της ηπατίτιδας Β. Ωστόσο, η μητέρα με δική της πρωτοβουλία προβαίνει σε έλεγχο αντισωμάτων και το μικρότερο παιδί έχει μηδενικό τίτλο αντισωμάτων. Πρέπει να λάβει αναμνηστική δόση? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι Καλό Πάσχα σε εσάς και την οικογένειά σας