Ιουλίου 05, 2011

ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ

Τυχαία άνοιξα την τηλεόραση σήμερα (σπάνια την ανοίγω το τελευταίο τετράμηνο) κι έπεσα πάνω στον υπουργό επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο που έλεγε ότι το ΕΣΥ έχει απλωθεί πολύ, υπάρχουν κλινικές μαγαζάκια που δεν δουλεύουν και πρέπει να κλείσουν.

Ένοιωσα σαν κάποιος να τσαλαπατάει τα τόσα χρόνια δουλειάς μου. Ένοιωσα ότι δεν είχα κάνει τίποτε, ότι άδικα αφιέρωσα τόσα χρόνια της ζωής μου για τον όποιον άρρωστο έκανε το λάθος να επισκεφθεί το μαγαζάκι μας, ένοιωσα ....

Κύριε υπουργέ μπορείτε να μας απαντήσετε σε κάποια ερωτήματα;
1. Ποιός έφτιαξε το σύστημα υγείας;
2. Ποιός δημιούργησε τις κλινικές-μαγαζάκια;
3. Ποιός συντήρησε το σαθρό κατ΄εσάς σύστημα υγείας;
4. Ποιός ανέχθηκε τις όποιες παρανομίες και ατασθαλίες στο σύστημα;
5. Ποιός διαστρέβλωσε την όποια εξέλιξη στο σύστημα;
6. Ποιός ισοπέδωσε τους γιατρούς του συστήματος;

Νομίζω κύριε υπουργέ ότι αυτά είναι πράξεις της παράταξης η οποία σας διόρισε σήμερα υπουργό.

Και μια άλλη ερώτηση κύριε υπουργέ: δουλέψατε ποτέ στη ζωή σας σε νοσοκομείο; Είδατε ποτέ άρρωστο; Κάνατε ποτέ εφημερία; Αισθανθήκατε ότι καταρρέετε γιατί δεν έχετε φάει όλη μέρα, γιατί συγχρόνως ήρθαν 3 βαριά ασθενείς και δεν ξέρετε με ποιον να ασχοληθείτε πρώτα, ότι ο άρρωστος πεθαίνει στα χέρια σας κι εσείς δεν μπορείτε να του προσφέρετε κάτι γιατί δεν υπάρχει μονάδα εντατικής θεραπείας, κλπ κλπ ; Και να πάμε στο αντίθετο: αισθανθήκατε τη χαρά να σώζετε έναν άρρωστο παρόλο που το κράτος δεν σας είχε υλικά εφόδια γιαυτό;

Κύριε υπουργέ αν δεν ζήσεις το σύστημα δεν μπορείς να το αναμορφώσεις. Από τα γραφεία κανείς δεν πέτυχε τίποτε και ποτέ.

Αν μη τι άλλο ζητήστε συγγνώμη για τη φράση σας, από τους γιατρούς που υπηρέτησαν το σύστημα, το οποίο το κόμμα σας δημιούργησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: