Δεκεμβρίου 15, 2011

ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ - ΠΟΣΟ ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ;

Το Νοσοκομείο Λοιμωδών μετακινείται. Ουσιαστικά διαλύεται. Η πιο ιστορική Παιδιατρική Κλινική της πόλης μας, με αξιοπιστία ζηλευτή, με κίνηση ισοδύναμη μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων, μια Kλινική που εκπαίδευσε δεκάδες παιδιάτρων οι οποίοι στηρίζονται σ΄ αυτά που έμαθαν εκεί για το επάγγελμα τους, μια Κλινική με δυναμική συμμετοχή σε συνέδρια, συμπόσια κλπ, με πλήθος εκδόσεων για γιατρούς αλλά και γονείς, με πάμπολλες επιστολές ευχαριστιών και συγχαρητηρίων για τον τρόπο λειτουργίας, ουσιαστικά ΚΛΕΙΝΕΙ. Και η όλη συσσωρευμένη εμπειρία πάνω στις λοιμώξεις τινάζεται στον αέρα.

Γιατί;

Γιατί κάποιοι  θεωρούν πως θα επιτελέσουν ιστορικό έργο, εξοικονομώντας δήθεν κεφάλαια για το κράτος και την κυβέρνηση. Και δεν ντρέπονται να το λένε. Ακολουθούν αυτούς που μιλούν για περιορισμό σπατάλης και για οικονομία κλίμακας. Αυτούς που μας οδήγησαν στην πτώχευση. Διαφυλάττοντας όμως τα δικά τους χρήματα στην Ελβετία.

Ψεύδονται. Ασύστολα. Το Λοιμωδών κλείνει και για άλλους (πιο συγκεκριμένους και πραγματικούς) λόγους. Αν έχουν το ελάχιστο θάρρος ας το πουν. Αλλά αν είχαν το θάρρος της γνώμης δεν θα ήσαν πολιτικοί. Και δεν θα ήσαν στις θέσεις που είναι. Διορισμένοι για μια απατηλή και απόλυτα ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ εξουσία, καταστρέφουν, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι επιτελούν μέγιστο πολιτικό έργο.

Όταν διατηρείς παιδιατρικές κλινικές με ΕΝΑΝ μόνον ειδικό, και μάλιστα κλινικές που δίνουν 2 χρόνια ειδικότητας (αλήθεια ποιος εκπαιδεύει εκεί τους ειδικευόμενους;), δεν μπορείς να διαλύεις μια κλινική με πλήρη ιατρική σύνθεση και πολύ καλή πληρότητα και εκπαίδευση. Είναι ντροπή κ. Υπουργέ και κκ ΥΠΕάρχες να ισχυρίζεσθε ότι η Παιδιατρική Κλινική του Λοιμωδών είναι ασύμφορη, όταν σπαταλάτε χρήματα για τις παραπάνω κλινικές που ανέφερα. Και τις γνωρίζετε πολύ καλά ποιες είναι. Και είναι ντροπή να διαλύετε μια κλινική, σκορπώντας χρήματα για μεταφορές κλπ και συγχρόνως να θέλετε να κάνετε το Λοιμωδών Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, ξοδεύοντας άλλα τόσα χρήματα.

Αλήθεια, υπάρχει οργάνωση και λογική σε όσα αλλοπρόσαλα γίνονται με τις συγχωνεύσεις κλινικών; Αλήθεια το ακόμη ένα Κέντρο Υγείας αστικού τύπου που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί ικανοποιητικά; Μπορεί κανείς ευθαρσώς να ενημερώσει τους πολίτες;

Θέλετε και κάτι ακόμη; Υπάρχει στο διαδίκτυο μήνυση κατά όποιων υπευθύνων, ειδικευόμενων ιατρών Παιδιατρικής Κλινικής περιφερικού νοσοκομείου, οι οποίοι είναι μόνοι τους. Δεν υπάρχει ειδικευμένος γιατρός στην Κλινική. Και οι ειδικευόμενοι εφημερεύουν μόνοι τους και εκπαιδεύονται μόνοι τους. Αυτή η Κλινική προφανώς συμφέρει οικονομικά. Το Λοιμωδών μόνο είναι ασύμφορο.

Το να ζητήσει κανείς από τον κ. Λοβέρδο να παραιτηθεί για την κατάντια του ΕΣΥ, είναι αστείο. Ο άνθρωπος θέλει να γίνει αρχηγός κόμματος. Ένας ακόμη που θέλει να σώσει την Ελλάδα.

Οι κκ ΥΠΕάρχες όμως της Μακεδονίας οφείλουν να παραιτηθούν πάραυτα. Για να μη συμμετέχουν με την υπογραφή τους στα όσα απίστευτα γίνονται στην πόλη μας. Η προσωρινή εξουσία που έχουν δεν θα τους προσφέρει πολλά και για πολύ χρόνο. Η υπογραφή τους όμως στα τεκταινόμενα θα είναι μόνιμη και θα τους βαραίνει μόνιμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιατρέ,

κάθε τόσο, λυπάμαι διαβάζοντας θλιβερά γεγονότα που γνωστοποιείτε. Εντούτοις, εξακολουθώ να γυρεύω τα γραπτά σας, μιας και αναγνωρίζω την αλήθεια στην σύνταξή τους.

Ε Π Ι Τ Ε Λ ΟΥ Σ, κάτι πρέπει να γίνει στην πατρίδα μας. Κι αν δεν υπάρχουν σύγχρονοι ήρωες, άξιοι άνθρωποι [θα πρέπει να] υπάρχουν: γιατί/μα πως αδρανούν;

..αφού, πολλοί εκείνοι που Τους ζητούν "Β Ο Η Θ ΕΙ Α", κι αφού όλοι έχουμε δικαίωμα σε κάποιο βαθμό αξιοπρέπειας.

με πίστη,
ζ. φυρογένη