Ιανουαρίου 07, 2012

ΛΙΓΟ ΑΙΔΗΜΟΣΥΝΗ...

Μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων και σε κεντρική εκκλησία της πόλης μας, ο ιερέας μετά το κήρυγμα έκανε απολογισμό των 2 δίσκων υπέρ πτωχών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν μικρά τα ποσά.

Απαράδεκτο τέτοιες μέρες και τέτοιες ώρες η εκκλησία να ζητά από τον λαό να συνεισφέρει και μάλιστα θέλοντας ικανοποιητικά ποσά, όταν η ίδια η εκκλησία αντί να προσφέρει αυτή βοήθεια, τζιράρει στο χρηματιστήριο τεράστια ποσά παίζοντας με τη μετοχή της Εθνικής. Τα πόσα έχασε είναι άλλη ιστορία. Το που τα βρήκε τόσα λεφτά δεν το γνωρίζουμε. Το γιατί δεν τα διέθεσε στους πτωχούς είναι απορία. Με όλα αυτά δεν δικαιούται κανείς να κάνει παράπονα για το αν ο δίσκος απέφερε ή όχι και φυσικά δεν δικαιούται να ζητά από τον λαό ο,τιδήποτε. Οφείλει να δίνει και όχι να παίρνει.
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aυτη ηταν παντα η πολιτικη της Εκκλησιας,οσον αφορα τα οικονομικα της!Πληρωνει ο ελληνικος λαος αυτους που απο επιλογη πιστης(?)εγιναν ιερεις!
Ας μην ξεχναμε οτι απο τουρκοκρατιας κρατει το παρτυ με τα προνομια που τους εδινε ο σουλτανος!Με τετοια χαρτια βγαζουν κοσμο απο τη γη τους,λες και δουλεψαν ποτε!Καλομαθανε τοσο χρονια με την ανοχη και την υποταγη του Κρατους!Λετε ειναι ευκολο να ξεκοψουν απο τις παλιες συνηθειες?
Ευτυχως που υπαρχουν καποιοι φωτεινοι ανθρωποι-ιερεις που με πρωτοβουλια δικη τους και μονον κανουν την διαφορα!Οπως παντου αλλωστε!

Καλη χρονια κε Καβαλιωτη

Γρηγοριαδου Ευδοξια

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Ιερείς σωστοί (παπάδες είναι ο απλός και καλύτερος τίτλος νομίζω) όντως υπάρχουν.Και είναι προς τιμήν τους που κρατούν ψηλά την πίστη.
Όμως όλο και περισσότεροι από τους λοιπούς παρεκλίνουν προς τις "χάρες" του κοσμικού βίου, ενώ προσπαθούν να εκμεταλευτούν στο έπακρο την ιδιότητα τους.
Φραγγέλιο χρειάζεται όλη η κοινωνία μας. Όλοι μας. Αλλά μήπως πρέπει να αρχίσει πρώτα από κεί;