Νοεμβρίου 03, 2014

ΕΜΜΕΝΟΥΣΑ HPV ΛΟΙΜΩΞΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ


Η λοίμωξη από HPV συνήθως υποχωρεί μόνη της χωρίς συνέπειες. Ωστόσο, σε μερικά άτομα ο HPV επιμένει. Ακριβώς η εμμένουσα αυτή λοίμωξη είναι που προκαλεί προβλήματα και μπορεί να οδηγήσει σε κακοήθεια.

Σε πιλοτική μελέτη, μικρή όμως πολύ ενδιαφέρουσα, διαπιστώθηκε ότι εκχύλισμα από γιαπωνέζικα μανιτάρια, μπορεί να αντιμετωπίσει και να εκριζώσει την εμμένουσα HPV λοίμωξη.

Το εκχύλισμα περιέχει  active hexose correlated compound (AHCC), και η δόση που αναφέρεται στη μελέτη είναι 3 gr άπαξ ημερησίως για 6 μήνες.

Η AHCC θεωρείται (με βάση προκλινικές μελέτες) ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και σε in vitro και in vivo μελέτες διαπιστώθηκε ότι μπορεί να εκριζώσει τον HPV και τους τύπους μέσω τροποποίησης ανοσολογικών μηχανισμών.

Παρόλο που η μελέτη επιβεβαιώνει τα προκλινικά δεδομένα, τα ευρήματα είναι πρόδρομα και πρέπει να επιβεβαιωθούν με μεγαλύτερες μελέτες. Οι συγγραφείς σε δηλώσεις τους τονίζουν ότι θα ερευνήσουν αν εκτός της θεραπείας, η χορήγηση της ουσίας μπορεί να προφυλάξει από τη λοίμωξη ή επαναλοίμωξη.


11th International Conference of the Society for Integrative Oncology.

Abstract 138.

Presented October 26, 2014.




Δεν υπάρχουν σχόλια: