Ιουνίου 14, 2018

ΟΙ "ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ"


Μέσα στο πνεύμα των ημερών (σκοπιανό) θα γράψω μια παλιά ιστορία. Αληθινή πέρα ως πέρα. Δείχνει πόσο μας είχαν και μας έχουν διχάσει, εμάς τον λαό και πόσο ο καθένας ενδιαφέρεται  μόνο για τα δικά του συμφέροντα. Ίσως θιγούν οι ενδιαφερόμενοι αλλά δεν πειράζει. Είμαστε τώρα αμφότεροι συνταξιούχοι, ίσως τα έχει ξεχάσει ο συνάδελφος, αλλά τα πράγματα φαίνεται να βαίνουν κατά πως το θέλανε οι μεγάλοι-μεγάλοι. Κατά πως είχαν ποτίσει τον κόσμο.

Ήμουνα λοιπόν στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας. Πολλά χρόνια πριν. Συνεδριάζαμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σε κάποια από τις συνεδριάσεις αυτές, εγώ άργησα λίγο να πάω γιατί είχε καθυστέρηση το αεροπλάνο και υπήρχε και κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Όταν μπήκα στην αίθουσα, ζήτησα συγγνώμην και αμέσως σηκώθηκε κάποιος «Αθηναίος» (σε εισαγωγικά γιατί η καταγωγή του μπορεί να ήταν από αλλού – πάντως από κάτω ήταν) και λέει:
«Καλώς τον Βούλγαρο, είχατε έλεγχο διαβατηρίων και άργησες; Γιατί νομίζω ότι σε λίγο θα θέλουμε διαβατήρια να ερχόμαστε εκεί πάνω».

Περιττό να σας πω τι επακολούθησε. Μόνο ξύλο δεν έπεσε. Μας κράτησαν οι άλλοι, οι οποίοι όμως δικαιολόγησαν τον «Αθηναίο»  υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν μια δεδομένη κατάσταση, ότι αυτά λέγονται και στα γήπεδα κλπ κλπ.

Ναι κύριοι συνάδελφοι. Παιδίατροι τιτλούχοι όλοι, υποτίθεται μορφωμένοι, ήταν ποτισμένοι με την ιδέα ότι η Βόρειος Ελλάδα ήταν κάτι άλλο, ήταν βουλγαρική ή αλβανική ή ότι θες. Και ταύτιζαν τον εαυτό τους με τους χούλιγκανς των γηπέδων. Μετά ποιος θα σηκωθεί να υπερασπισθεί την πατρίδα, ποιος θα αντιταχθεί στον κάθε πολιτικό που θέλει να ξεπουλήσει τα πάντα; Γιαυτό και η χώρα θα σμικρυνθεί. 

Δεν έχει νόημα να αναφέρω την πορεία του συναδέλφου αυτού. Και η προ του συμβάντος αλλά και η μετά το συμβάν πορεία του ήταν ενδεικτική του επιπέδου του. Βέβαια πολλές φορές, τέτοιοι άνθρωποι επιπλέουν, αλλά και ανάλογα ονόματα αφήνουν. Ανεξάρτητα αν αυτό τους ενδιαφέρει ή όχι. Όμως αυτή η ζωή είναι για να βγάζουμε μόνο χρήμα; Με οποιοδήποτε τρόπο;


ΙΘ Καβαλιώτης
Βορειοελλαδίτης
κάτοικος του κεντρικού τμήματος
της Νότιας Μακεδονίας


ΥΓ ελπίζω ο τίτλος μου να ικανοποιεί τον συνάδελφο και να τον γεμίζει υπερηφάνεια που αυτός είναι αμιγώς Έλληνας 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: