Απριλίου 18, 2022

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ;

Οι Ινδοί έχουν ανακοινώσει περί τους 520.000 θανάτους από Covid-19.  O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εφαρμόζοντας δική του μεθοδολογία μέτρησης ανεβάζει τους θανάτους της Ινδίας στα 4.000.000. Η Ινδία αρνείται, διαμαρτύρεται και κατηγορεί τον ΠΟΥ  ότι με τέτοιους υπολογισμούς οι θάνατοι παγκοσμίως πρέπει να είναι 15.000.000 και όχι 6.000.000.  

Όπως καταλαβαίνετε ένα αλαλούμ. Κι εμείς νομίζαμε ότι μόνο στην Ελλάδα επικρατεί ασάφεια και προχειροδουλειά. Τελικά μάλλον δεν θα μάθουμε πόσοι ήταν οι πραγματικοί θάνατοι ανά τον πλανήτη σε αυτήν την πανδημία. Φυσικά, μην περιμένετε σωστά νούμερα ούτε στην Ελλάδα. Στα μαγειρεία της  επιτροπής των σοφών, οι νοσούντες και οι θανόντες έχουν ευρεία κινητικότητα. 

GHN 18-04-2022 

`  

1 σχόλιο:

Καράτσης Ιωάννης είπε...

θα ήθελα να ήξερα, αν πριν 5-10 χρόνια είχαμε τον ίδιο βαθμό επιτήρησης της γρίπης και των άλλων αναπνευστικών ιών και ακολουθούσαμε την ίδια μεθοδολογία και είχαμε τα ίδια κριτήρια για κρούσματα και θύματα, τι αποτελέσματα θα είχαμε; Τα ίδια, περισσότερα, ή λιγότερα θύματα; Και τις τελευταίες 2 χρονιές έχουμε μελέτες για το πόσα θύματα έχουμε από άλλες αναπνευστικές ιώσεις; Και αν ναι, είναι ίδιοι, λιγότεροι, ή περισσότεροι από άλλες χρονιές; Ή όλοι φεύγουν με το νέο ιό;