Φεβρουαρίου 17, 2009

IKA ΚΑΙ HPV

Μετά την παλαιότερη ανεκδιήγητη απόφαση του ΟΠΑΔ για τη χρήση του HPV εμβολίου (ζητούσε χαρτί ότι δεν έπασχε η γυναίκα και από τους 4 τύπους του εμβολίου), έρχεται τώρα το ΙΚΑ και με εντολή του υποδιοικητή του ορίζει τα εξής: «…. Σε κοπέλλες με γενετήσιες σχέσεις (!) απαιτείται γνωμάτευση του κυτταρολόγου ιατρού ότι δεν έχουν παθολογικά ευρήματα από τη σχετική κυτταρολογική εξέταση…».
Αλήθεια, που στηρίχθηκε ο κ. υποδιοικητής και έβγαλε αυτή την απόφαση; Κανένας επίσημος φορέας διεθνώς δεν απαιτεί έλεγχο πριν τον εμβολιασμό. Και με ποιο δικαίωμα ο κ. υποδιοικητής ζητά να μάθει τις σχέσεις, σεξουαλικές και μη, των ασφαλισμένων του;
Προφανώς δεν πάμε καλά. Καθόλου καλά. Δεν φθάνει που η κάλυψη του εμβολίου είναι σε χαμηλότατα επίπεδα, βάζουμε και άλλους φραγμούς.

ΥΓ. Όποιος άκουσε την εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου για την υγεία προ ολίγων ωρών, θα κατάλαβε γιατί ο ευαίσθητος αυτός τομέας φθίνει συνεχώς εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Και αν δεν ήταν ο ηρωϊσμός των γιατρών, η ΥΓΕΙΑ θα είχε πεθάνει προ πολλού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μακάριοι οι πτωχοί τώ πνεύματι

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Τι να πεις;