Νοεμβρίου 11, 2009

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ -ΧΧVII / ΕΝΑΡΞΗ (;) ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Σε ποια άλλη περίπτωση προσπάθησε η πολιτεία με κάθε τρόπο και με τόση επιμονή να πείσει τους πολίτες να εμβολιασθούν;

Δεν θυμάμαι καμμιά στη μακρά θητεία μου.

Και πόση σοβαρότητα έχει το θέαμα ημίγυμνων ιατρών να εμβολιάζονται ενώπιον τηλεοπτικής κάμερας; Ποιον θέλουν να πείσουν και τι εξυπηρετούν;

Ουδείς αντελήφθη σ΄ αυτή τη χώρα ότι αυτή η εμμονή και αυτού του είδους οι δηλώσεις, εκδηλώσεις και εμφανίσεις μόνο αντίθετα αποτελέσματα φέρνουν;

Ακόμη και φράσεις του στυλ "έχουν γίνει τεράστιες έρευνες για το νέο εμβόλιο που δείχνουν την αποτελεσματικότητα του και την ασφάλεια του" (10-11-09) ακούσαμε από ειδικούς . Τώρα πότε πρόλαβαν σε ελάχιστους μήνες να γίνουν οι "τεράστιες" έρευνες, αυτό είναι μικρή λεπτομέρεια.

Δεν υπήρξαν εχέφρονες άνθρωποι που να συμβουλεύσουν σιωπή στα ΜΜΕ και έκδοση ελάχιστων σοβαρών ανακοινώσεων της πολιτικής και ιατρικής ηγεσίας του τόπου;

Αρκούσαν ανακοινώσεις της μορφής "το νέο εμβόλιο θα γίνει στις εξής ομάδες και ο εμβολιασμός θα αρχίσει από τότε... Συστήνεται η συμμόρφωση του κόσμου γιαυτούς και γιαυτούς τους λόγους".

Πιστεύω ότι έτσι θα είχαν πεισθεί πολύ περισσότεροι πολίτες.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι άλλη ερώτηση:
Σε σχολείο υπάρχει κρούσμα ανεμευλογιάς .
Συμμαθητής Α (3,5 χρονών) του "κρούσματος" έχει κάνει 1 δόση εμβολίου ανεμευλογιάς σε ηλικία 2 ετών. Ο κίνδυνος μετάδοσης και νόσου του συμμαθητή Α είναι μικρότερος από ότι θα ήταν αν δεν είχε εμβολιαστεί. Μπορεί να κάνει εσπευσμένα (πριν τον καθορισμένο από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών χρόνο) 2η δόση; (ναι).
Συμμαθητής Β (5 χρονών) του ¨κρούσματος¨ έχει κάνει 1 δόση του εμβολίου ανεμευλογιάς σε ηλικία 2 ετών, αλλά έχει εμβολιαστεί με tetravac προ 10 ημερών. Μπορεί να κάνει 2η δόση ενεμεβλογιάς, παρά το γεγονός ότι δεν παρήλθαν 28 ημέρες από τον τελευταίο εμβολιασμό;
Συμμαθητής Γ του ¨κρούσματος¨ 26 μηνών έχει κάνει προ 1,5 μήνα την 1η δόση ανεμευλογιάς. Ο χρόνος που απαιτείται ως ελάχιστο μεσοδιάστημα για τη 2η δόση είναι 3 μήνες. Πρέπει να κάνει κάτι για να μην νοσήσει από breakthrough ανεμευλογιά?
Ευχαριστώ
τρατςέλασ αθ
(ΥΓ: γνωρίζω ότι όσο συντομότερα-πέραν του 3μήνου που απαιτείται-στην 1η γίνεται η 2η δόση του εμβολίου της ανεμευλογιάς, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες της breakthrough ανεμευλογιάς)

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Κον Τρατσέλαν,

1. Άνετα μπορεί.
2. Ναι. Ο χρόνος που αναφέρετε ισχύει για ζωντανά εμβόλια. Εδώ υπάρχει ένα ζωντανό και ένα νεκρό. Οπότε δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός.
3. Όχι. Δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα νοσήσει.

Ανώνυμος είπε...

Agapite kurie Kavaliwti

Onomazomai Eirini kai menw sto Londino. Exw akousei gia sas mesw tis filis mou pou htan eidikeuomeni sas. Eimai egkuos 30 ebdomadwn kai anhsyxw poly gia tin nea gripph. Na kanw to embolio i oxi? Einai alhtheia oti fovamai na to kanw dioti den exei meleththei se bathos xronou.
Ti me symbouleuete?
Genika einmai apolytws ygeihs, trefomai para poly swsta, athloume kai prosexw tin ygeihnh mou otan briskomai sto metro.
Sas euxaristw prokatabolika

JOHN KAVALIOTIS είπε...

You have to receive the vaccine. Pregnancy is a high risk condition for seasonal influenza as well as for the H1N1 flu.
The vaccine seems safe and effective.

Ανώνυμος είπε...

Τα εμβόλια της ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας,ανεμαύλογίας είναι καλύτερα να γίνονται ενδομυικά ή υποδόρια;
γρηγορίου αλεξάνδρα-παιδίατρος

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Καν Γρηγορίου


Όλα τα εμβόλια ρουτίνας που γίνονται παρεντερικά, μπορούν να γίνοων ενδομυικά. Και έτσι γίνονται στην πράξη.

Netskos D είπε...

Αυτές τις μέρες σε κάποια σχολεία γίνεται ο εμβολιασμός με BCG.
Τα παιδιά που έλαβαν το BCG πότε θα μπορούσαν να εμβολιασθούν για Η1Ν1?

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Δεν χρειάζεται χρονικός προβληματισμός διότι το Η1Ν1 εμβόλιο είναι νεκρό.