Σεπτεμβρίου 26, 2010

ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Μεταξύ των άλλων ειδικών ιατρείων που λειτουργούν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης (Λοιμωδών), λειτουργεί και Ιατρείο Εμβολιασμών.

Το ιατρείο έχει σκοπό να συμβουλεύει και να δίνει λύσεις σε ό,τι πρόβλημα αφορά στα εμβόλια, ιδιαίτερα σε ειδικές ομάδες και περιπτώσεις (πχ ανοσοκατασταλμένα, αλλεργίες, εγκυμονούσες κλπ).

Επίσης στο ιατρείο μπορούν να εμβολιάζονται άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα ή ειδικών ομάδων (όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω).

Το ιατρείο λειτουργεί κάθε Πέμπτη, 09-11.00.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ.Καβαλιώτη,
καλησπέρα.
Παιδί 9 ετών με ιστορικό Ο.Λ.Λ. που είναι ήδη εδώ και 5 χρόνια ελεύθερο χημειοθεραπείας και χωρίς υποτροπή, με καλή σωματική υγεία, μπορεί να κάνει το B.C.G? Παιδοαιματολόγος-παιδοογκολόγος που το παρακολουθεί το απαγορεύει ρητά.
Παρακαλώ για τη γνώση σας και τη θέση σας στο θέμα.
Ευχαριστώ,
με εκτίμηση
Έφη Παυλίδου
Παιδίατρος

Μαρία Χαδιώ είπε...

Χαίρετε κ. Καβαλιώτη,
Τι θα κάνουμε με τον αντιγριππικό εμβολιασμό φέτος?
Γνωρίζετε τη σύσταση του κοινού αντιγριππικού εμβολίου?
Μετά τα "περσινά" δε συζητώ για τον εμβολιασμό των υγειών παιδιών, αλλά για τα παιδιά που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου?

Ευχαριστώ για το χρόνο και τις συμβουλές σας
Μαρία Χαδιώ

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Κ. Παυλίδου,

Τα ζώντα εμβόλια δεν επιτρέπονται σε ανοσοκαταστολή. Το συγκεκριμένο παιδί δεν είναι σε καταστολή. Αλλά το πρόβλημα είναι αλλού. Χρειάζεται το BCG; Εγώ θα έλεγα όχι (αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά).

JOHN KAVALIOTIS είπε...

κ. Χαδιώ,

Μόνον ομάδες υψηλού κινδύνου. Για περισσότερες οδηγίες στο έντυπο ΛΟΙΜΩΞΗ Νο 28. Πρέπει να σου έρθει σύντομα, ή θα στο στείλω σε pdf.

Το νέο εμβόλιο περιέχει και το πανδημικό στέλεχος. λ,.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κ.Καβαλιωτη αφου σας ευχαριστισω ειλικρινα για την πολιτιμη βοηθεια σας θα ηθελα να σας αναφερω τον προβληματισμο μου.Προ ημερων ηρθε για εμβολιασμο με Prevenar 13 παιδι 4 ετων,μετα απο δικη μου ενημερωση και αφου ειχε ολοκληρωθει ο εμβολιασμος με 4 δοσεις Prevenar.η μητερα μου ειπε οτι η συναδελφος απο το ικα αντεδρασε λεγοντας οτι ειναι επικινδυνο αυτο που της προτεινω.παρακαλω θα ηθελα τη συμβουλη σας .Με εκτιμηση Αθηνα Κλουδα .

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Μπορεί να το κάνει άφοβα