Δεκεμβρίου 30, 2013

ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ

Αυτές τις γιορτινές μέρες όλοι θέλουν να ηρεμήσουν, να συγκεντρωθούν και να δουν πως θα οργανώσουν τον καινούριο χρόνο που μόνον ανάπτυξη και βελτίωση δεν προβλέπεται να φέρει.

Όμως μερικά πράγματα δεν σ΄ αφήνουν ν΄ αγιάσεις, όπως λέει και η παροιμία του λαού μας.

Να πούμε για τον ανεκδιήγητο  εκείνον "πρόεδρο" νοσοκομείου με τις περίεργες ιδιότητες και προτιμήσεις και τις υψηλές κομματικές θέσεις;  Τελικά δεν γλυτώνουμε από τέτοιους πολιτικούς και πολιτικάντηδες που φέραν τη χώρα στο χάλι που έχει και συνεχίζουν να δρούν με τον ίδιο τρόπο. Και αντί να σκύψει το κεφάλι και να ζητήσει συγγνώμη, ψέλλισε ότι τα χρήματα ήσαν για δωρεά. Και τα πήρε στο καφενείο!!!

Θα μου πείς, εδώ η υπουργάρα των μεταφορών μάς  είπε ότι έβγαλε βόλτα το αμάξι για να μην καεί η μπαταρία. Με ΠΛΑΣΤΕΣ πινακίδες.Φαντάζομαι ότι πιο πολύ θα πλήρωσε για τις πινακίδες παρά για μια μπαταρία που θα του καιγόταν.

Στα εξοπλιστικά προγράμματα ο χορός των δισεκατομμυρίων ευρώ σε μίζες, σου προκαλεί ίλιγγο.
Και μετά κάποιοι θρασείς ή ανεγκέφαλοι λένε ότι τη χώρα τη βούλιαξαν οι υδραυλικοί, οι γιατροί κλπ σπουδαίοι επαγγελματίες, επειδή δεν κόβουν αποδείξεις! μα όλοι οι υδραυλικοί και γιατροί της χώρας να μην έκοβαν αποδείξεις, τα ποσά δεν θα πλησίαζαν ούτε κατ εφαπτομένη  τα δις που έφαγαν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες της απάτης. 

Και για να πάμε και σε πιο απλές πράξεις, υπάρχει και ένα άλλο θέμα, που είναι κυρίως θέμα ηθικής και προέρχεται μάλιστα από τον χώρο της εκκλησίας. Πας λοιπόν στην εκκλησία, ρίχνεις τον οβολό σου, και ανάβεις τα κεράκια σου. Και εκείνη τη στιγμή, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, μόλις γυρίσεις την πλάτη σου τα παίρνει η κυρία που είναι υπεύθυνη και τα σβύνει. Αν αυτό δεν λέγεται άγριο εμπόριο, πως λέγεται; Σ΄ έναν ιερό χώρο όπου ο καθένας ανάβει το κεράκι του για κάποιον δικό του λόγο. Στη συνέχεια ακούς την εορταστική εγκύκλιο του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη μας κ. Άνθιμου, όπου με πύρινα λόγια μιλά για εράνους, για συσίτια, για κρίση και για Μακεδονία.

Δέσποτα, πότε θα κάνεις παρέμβαση για τους ανθρώπους που κυκλοφορούν περί την εκκλησία και την εκμεταλλεύονται για ποικίλους σκοπούς;; Πρώτα σταματάμε αυτό το απαράδεκτο των κεριών, δίνουμε το καλό παράδειγμα ότι χειριζόμαστε σωστά τα έστω λίγα χρήματα του κόσμου και στη συνέχεια ζητάμε εράνους και συσίτια.

Τελικά δεν είναι ίσως θέμα ποσών αλλά θέμα γενικότερης νοοτροπίας. Παντού μίζες, αρπαχτές, λωποδυσίες... 

Σαν η ατασθαλία να έχει ενσωματωθεί στα γονίδια μας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: