Ιανουαρίου 09, 2015

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ... ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Δεν μπορώ να μην ξαναγράψω για τη γρίπη. Με προκαλούν οι υπεύθυνοι με τις ανακοινώσεις τους. Σιγά-σιγά θα αρχίσουν να μας λένε αντιεμβολιαστές, ενώ αυτοί διεγείρουν το αντιεμβολιαστικό  συναίσθημα με αυτά που λένε.

Ελπίζω να μη με διαβάζει ο φίλος μου που έχει κάνει νόημα της ζωής του τη γρίπη ( κοντεύει να παρασύρει κι εμένα σ΄αυτό) γατί θα πάθει παραλήρημα.

Λοιπόν ξεμύτισε ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος και τι μας είπε;
- ακούστε, το νυν εμβόλιο δεν περιέχει το βασικό υπεύθυνο στέλεχος της γρίπης αλλά κάντε το γιατί προστατεύει από κάποια άλλα στελέχη ήσσονος σημασίας.
-ακούστε, το εμβόλιο προστατεύει μόνο για 3 μήνες. Μετά πάτε στον γιατρό σας και συζητείστε αν πρέπει να κάνετε και άλλο εμβόλιο (δεύτερη επίσκεψη, δεύτερο κόστος εμβολίου).
-ακούστε θέλετε τρεις εβδομάδες για να αρχίσει η προστασία.

Είναι δυνατόν να λέγονται αυτά από επίσημο φορέα; Μόνο το πρώτο είναι σωστό.

Ο ιατρικός σύλλογος άλλοτε είναι επαγγελματικο-συνδικαλιστικό όργανο και άλλοτε γίνεται επιστημονικό.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα φουντώνει από αυτούς που "γνωρίζουν" το θέμα των εμβολίων και γράφουν γιαυτά. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος και γιατί δηλώνει ή γράφει κάτι.

Το είχε τοποθετήσει σωστά στην εποχή της πανδημικής γρίπης ο τότε πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολίων:
"Δεν έχουν γνώση του αντικειμένου. Προσπαθούν να μάθουν για το εμβόλιο διαβάζοντας ή ψάχνοντας τη βιβλιογραφία. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν δει ή κάνει κάποιο εμβόλιο.  Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα δημιουργείται αντιεμβολιαστικό κίνημα λόγω όλων αυτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: