Απριλίου 02, 2015

ΕBOLA - ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ

Μια νέα μελέτη για εμβόλιο κατά του ιού Ebola που διεξάγει το Νational Institutes of Health και το Walter Reed Army Institute of Research (WRAIR) βρήκε ότι το εμβόλιο, (VSV-ZEBOV), είναι ασφαλές και παράγει ικανοποιητική ανοσολογική απάντηση στον άνθρωπο. Συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια η τοπική αντίδραση και ο πυρετός. 
Λεπτομέρειες στο New England Journal of Medicine DOI: 10.1056/NEJMoa1414216 (2015).


ΝΙΗ 01-04-2015


Στο site υπάρχει και η εξής δήλωση του διευθυντού του Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμώξεων:

“Until a safe and effective vaccine is available, the world will continue to be under-prepared for the next Ebola outbreak.”  - Όσο δεν θα υπάρχει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, η ανθρωπότητα δεν θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για την επόμενη επιδημία του Ebola.
Anthony S. Fauci, M.D
Director, National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) 

Σημ. Η ανθρωπότητα (μάλλον οι υπεύθυνοι της) συνεχίζει να κάνει λάθος. Δεν παραδειγματίστηκε από την (παρ΄ολίγον) πανδημία της γρίπης. Εδώ είναι ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα. Ας πούμε ότι έχουμε το εμβόλιο. Ξεσπά η επιδημία. Ποιους θα σώσουμε; Ποιους θα εμβολιάσουμε; Όλον τον πλανήτη; Μήπως τους αξιότιμους πολίτες μιας αξιότιμης δυτικής κοινωνίας; Πόσο πιο απλό και πιο οικονομικό θα ήταν η δυτική κοινωνία να χρηματοδοτήσει τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και τη νοσηλευτική περίθαλψη στις χώρες της Αφρικής! Καμμιά επιδημία Εbola δεν θα ξεσπούσε. Αυτά!


Δεν υπάρχουν σχόλια: