Μαρτίου 22, 2019

HPV ΕΜΒΟΛΙΟ - ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΚΡΟΒΑΤΕΙ

THE HPV VACCINE ON TRIAL. 
Seeking justice 
for a generation retrayed 


ΤΟ HPV EMBΟΛΙΟ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ
Αναζητώντας Δικαιοσύνη 
για μια Προδομένη Γενιά

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Πρόσφατη κυκλοφορία (Οκτώβριος 2018) στις ΗΠΑ ενός βιβλίου για το πλέον συζητημένο και  με πλείστες όσες αμφιγνωμίες εμβόλιο της εποχής μας. Γραμμένο από νομικούς των ΗΠΑ και με πρόλογο ενός Γάλλου νομπελίστα ιολόγου, προσπαθεί από ότι φαίνεται να αποδομήσει αυτό καθαυτό το εμβόλιο και να τονίσει την επικινδυνότητα του.  Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες μια και δεν το έχω δει καν το βιβλίο.

Δεν θυμάμαι να είχαν γραφεί τόσα πολλά και από τόσους πολλούς για κάποιο άλλο από τα σύγχρονα εμβόλια. Μπορεί στις αρχές κάθε εμβολίου να υπήρχαν αμφισβητήσεις αλλά εδώ, ακόμη και δέκα χρόνια μετά Την εφαρμογή του HPV, συνεχίζεται η αμφισβήτηση και μάλιστα εντονότερη. Βέβαια ίσως το δίκιο δεν είναι απόλυτα ούτε από τη μια ούτε από την άλλη πλευρά. Πολλές φορές η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Θα επανέλθω όταν διαβάσω το "νομικό" αυτό βιβλίο.

To μείζον θέμα βέβαια είναι ότι όλοι μιλούν θετικά για την ασφάλεια και αρνούνται ουσιαστικά τις  ανεπιθύμητες ενέργειες, αλλά ουδείς τολμά (τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα) να καταθέσει στον ΕΟΦ την κίτρινη κάρτα αναφέροντας οποιοδήποτε συμβάν μετά τον εμβολιασμό. Δεν χρειάζεται να πουν ότι οφείλεται στο εμβόλιο. Αναφορά χρειάζεται, όπως απαιτούν οι διεθνείς κανονισμοί έστω κι αν είναι μόνον χρονική η συσχέτιση. Έτσι και μόνον έτσι θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να αντιληφθούμε το εύρος της θετικής ή αρνητικής δράσης του εμβολίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: