Νοεμβρίου 03, 2020

ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ, ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ

Δεν μπορώ εγώ να κρίνω έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό. Αλλοίμονο. Αλλά ξέρετε όταν άκουσα το  τελευταίο από τα πολλά διαγγέλματα - μηνύματα του ένοιωσα λίγο άσχημα. Ίσως πολύ άσχημα. Χαρακτήρισε ένα μέρος των Ελλήνων ως ψεκασμένους. Λίγους ή πολλούς δεν έχει σημασία. Μέσα σ΄ αυτούς θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε. O φτωχός βιοπαλαιστής, ο άνεργος, ο επιχειρηματίας, ο γιατρός, ο ένστολος κλπ. Και πως είναι δυνατόν ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός, με τόσα πτυχία μάλιστα, μέσα σε επίσημο διάγγελμα να χρησιμοποιεί τέτοιες αγοραίες εκφράσεις; Τι θέλει; Να θυμηθεί ή να μιμηθεί τον προκάτοχο του;

Και ήρθε την επομένη ο με την πολιτική της υγείας ασχολούμενος γιατρός να υποστηρίξει τη ρήση και να διακηρύξει ότι οι ψεκασμένοι τρομοκρατούν τον λαό!!! Οποία διαστρέβλωση. Αυτοί που μας πιέζουν, μας κουνούν το δάκτυλο, οι επηρμένοι, οι επιχορηγούμενοι με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μελέτες, αυτοί που κάθε μέρα εκφοβίζουν από τηλεοράσεως, αυτοί που μας επιβάλλουν μέτρα και τιμωρίες, έρχονται και κατηγορούν τους λοιπούς πολίτες ως ταραχοποιούς. O tempora o mores !

Σε μια άλλη αποστροφή του μηνύματος, ο κ. πρωθυπουργός ζήτησε να μην αμφισβητούνται οι επιστήμονες γιατί έτσι εμποδίζεται η προσπάθεια και το έργο τους. Πόσο παράδοξο κι αυτό; Γιατί οι επιστήμονες να είναι στο απυρόβλητο; Ποιος πιστεύει ότι όλοι εμείς οι γιατροί είμαστε αλάθητοι; Ο καθένας μπορεί να προβάλλει τις απόψεις του και σύμφωνα με αυτές και με τις πράξεις του να κριθεί. Αλήθεια, πως να μην κριθεί το γεγονός ότι οι δύο άνθρωποι που ήσαν προ δεκαετίας υπεύθυνοι για την ιστορία της "πανδημικής" γρίπης και των εμβολίων είναι και τώρα υπεύθυνοι; Αυτόματα γεννιούνται οι απορίες. 

Ο πρωθυπουργός ίσως δεν φταίει. Οι σύμβουλοι του δεν τον συμβουλεύουν σωστά. 



1 σχόλιο:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Όσο μεγαλύτερη η άγνοια, τόσο μεγαλύτερος ο δογματισμός