Ιουνίου 03, 2022

ΕΛΣΤΑΤ : ΑΛΥΣΙΔΑ ΘΑΝΑΤΩΝ

  Η ΕΛΣΤΑΤ τα λέει αριθμητικά και σταράτα. Οι αιφνίδιοι θάνατοι παιδιών και εφήβων αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο εξάμηνο. 

Γιατί;

Θα φιλοτιμηθεί κανείς να το ερευνήσει και να μας εξηγήσει; Τι λέει η επιτροπή των σοφών;

 Βέβαια είναι δύσκολο να ερμηνευθεί ένας αιφνίδιος θάνατος. Για αυτό άλλωστε λέγεται και αιφνίδιος. Σε ένα παιδί που συνήθως δεν βρίσκουμε κάτι παθολογικό. Τώρα όμως έχουμε δύο πρόσθετα στοιχεία σε σχέση με παλαιότερα. Την covid-19 και το εμβόλιο. Αν ο θάνατος είναι από τη νόσο, πρώτον θα φαινόταν και δεύτερον δεν θα ήταν αιφνίδιος. Αν ήταν από το εμβόλιο, (στα εμβολιασμένα παιδιά) είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί. Εξίσου δύσκολο όμως είναι και να αποκλεισθεί.

Πέραν όλων αυτών, οι αιφνίδιοι θάνατοι, οι και "ξαφνικίτιδες" επονομαζόμενοι, έχουν αυξηθεί διεθνώς. Είναι μια πραγματικότητα για την οποία πρέπει να δοθεί μια απάντηση. Θέλει λοιπόν έρευνα και ευθύνες.

Επί τη ευκαιρία να πω ότι σήμερα αρχίζει τις εργασίες του το Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, που φέτος διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.  Επειδή πιστεύω ότι με τους  θανάτους αυτούς δεν θα ασχοληθεί κανείς,  ήθελα να πω προς τους παιδιάτρους για μια ακόμη φορά, να είναι πολύ προσεκτικοί στο θέμα εμβολιασμού των παιδιών κατά του κορωνοϊου. Ειδικά στην ομάδα εκείνη παιδιάτρων που φανατικά προωθεί μέσω των ΜΜΕ τον εμβολιασμό των πάντων και θεωρεί το συγκεκριμένο εμβόλιο άμοιρο κινδύνων. Να σημειώσουμε μάλιστα ότι οι εταιρείες ήδη ζητούν άδεια για εμβολιασμό από ηλικίας 6 μηνών! Θα το υποστηρίξουν κι αυτό οι θιασώτες παιδίατροι;

Και ένα τελευταίο. Το ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλεί καταστολή μέρους του ανοσιακού συστήματος (με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό) έχει ληφθεί υπόψη;  Έχει αποσαφηνισθεί το θέμα;

Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί. 




15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η συντριπτική πλειονότητα (82 στους 138 θανάτους) αφορά παιδιά 0-4 ετών, τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί, γεγονός που καθιστά αρκετά εύκολο τον αποκλεισμό του εμβολίου ως αίτιο του φαινομένου


Ελένη Ευσταθίου, Παιδίατρος.

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Κα Ευσταθίου

Διαβάστε λίγο προσεκτικά.

Δεν είπε κανείς ότι όλοι οι θάνατοι οφείλονται στα εμβόλια. Αντίθετα, μιλώντας για ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ παιδιά λέμε ότι είναι πολύ δύσκολο να αποδώσεις έναν αιφνίδιο θάνατο στο εμβόλιο, όπως και να αποκλείσεις το εμβόλιο ως αίτιο. Εσείς το αποκλείετε λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των ανεμβολίαστων.

Η ουσία είναι ότι οι θάνατοι είναι όπως φαίνεται διπλάσιοι φέτος από ότι τις προηγούμενες χρονιές. Αν μπορείτε να μας δώσετε μια εξήγηση γι αυτό ευχαρίστως να την ακούσουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για αιφνιδίους θανάτους. Όχι για συνυπάρχουσες ή προϋπάρχουσες νοσηρές καταστάσεις.

Και, τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι οι αιφνίδιοι θάνατοι σε νέους έχον αυξηθεί και διεθνώς.

Καράτσης Ιωάννης είπε...

Κα Ευσταθίου, αν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα έχουμε σταθερό περίπου αριθμό θανάτων κάθε χρόνο, θα πρέπει να εξηγηθεί που οφείλονται οι επιπλέον θάνατοι που δεν συνέβησαν μόνο στην χώρα μας αλλά και διεθνώς. Επίσης το ποσοστό δεν λέγεται και συντριπτικό όταν το 41% είναι παιδιά εμβολιασμένα.

Ανώνυμος είπε...


Κύριε Καβαλιώτη, ΄

Υπάρχει και η άλλη πλευρά σε σχέση με την παρατήρηση της κυρίας Ευσταθίου. Μπορεί όντως η πλειοψηφία των παιδιών που έχουν δυστυχώς καταλήξει να μη έχουν εμβολιαστεί λόγω ηλικίας (0-4 χρονών), όμως δεν γνωρίζουμε ακόμα σε πόσα από αυτά η μητέρα είχε εμβολιαστεί κατά τη διάρκεια της κύησης. Σε αυτή την ιστορία είναι τελικά πολύ περισσότερα αυτά που δεν γνωρίζουμε σε σχέση με αυτά που γνωρίζουμε και κατά τα φαινόμενα θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ακόμα για να καταλάβουμε τί πραγματικά συμβαίνει.
Με εκτίμηση,
ΔΜ (τα στοιχεία υπάρχουν στο ιστολόγιο)

JOHN KAVALIOTIS είπε...


κον ΔΜ

Πιθανόν και να μην μάθουμε ποτέ. Ή ίσως μαθευτεί στο μακρινό μέλλον. Αυτά που διακυβεύονται στην τρέχουσα πανδημία ξεπερνούν κατά πολύ μια υγειονομική κρίση. Είναι πολύ μεγάλα αυτά που έχουν σχεδιάσει να γίνουν. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να τα πραγματοποιήσουν όλα.

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι η αδυναμία λογικής σκέψης πολλών γιατρών. Πως πιστεύουν ότι όλα πάνε καλά, ότι όλα έχει φυσική ροή, ότι η πανδημία ήταν τυχαίο γεγονός στον πλανήτη.
Πως πιστεύει ένας γιατρός τον υπουργό που λέει ότι κάθε παρτίδα εμβολίου είναι επικαιροποιημένη; Ούτε η ίδια η εταιρεία δεν το λέει. Και αφού ψεύδεται ο υπουργός σε αυτό γιατί να μην ψεύδεται και σε άλλα; Πως πιστεύουν οι γιατροί το αφήγημα της θερινής ελευθερίας; Που πηγε ο ιός; Διακοπές; Έχασε τη λοιμικότητα του; Και πως ξέρει ο υπουργός ότι 1-9-22 θα επανέλθει ο ιός; Θα επανεξετάσουμε τα μέτρα λέει. Γιατί στην 1-9-22; Καλά ο κόσμος. Αλλά οι γιατροί είναι δυνατόν να χάφτουν τέτοια πράγματα; Και από Σεπτέμβριο τέταρτη και πέμπτη δόση κατά την αναπληρώτρια υπουργό (που είναι και γιατρός). Και επαναφορά των προστίμων. Μας δουλεύουν κατάμουτρα κι εμείς υπερασπίζουμε τα το αφήγημα εμβολιάζοντας τον πάσα έναν. Είναι ιατρική αυτή; Αγνοούμε τα πάντα και βαδίζουμε στο εντεταλμένο σχέδιο; Χωρίς σκέψη και κρίση;

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Μόλις ήρθε και άλλο σχόλιο. Ανώνυμο άρα μη δημοσιεύσιμο. Όμως καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα με τον προηγούμενο σχολιαστή : ας ερευνησουμε το ενδεχόμενο εμβολιασμού των μητέρων (κυηση, θηλασμός) και μετά το συζητάμε.

Τι να πω;

sonia είπε...

Καλημέρα,

Είναι γεγονός ότι πολλά πράγματα ακόμα παραμένουν με ερωτηματικό.
Έβλεπα την ανάρτησή σας κ.Καβαλιώτη στις 9/4 σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου στις έγκυες.
Και τώρα αυτός ο προβληματισμός…

Πιστεύω κι εγώ ότι είμαστε ακόμα μακριά από τα σίγουρα και ασφαλή συμπεράσματα για όλα.
Εδώ και δυόμισι χρόνια μαζί με τον κορωνοϊό έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την αδιαφάνεια,την ακατανόητη λογική σε ορισμένα μέτρα,την απόκρυψη στοιχείων..Γιατί να μην είμαστε καχύποπτοι με όλα;Δόθηκαν όχι μία αλλά δεκάδες αφορμές για να μην πιστεύουμε αυτό που ανακοινώνεται και να ψάχνουμε τι κρύβεται από πίσω.

Αν και εμβολιασμένη-κι εγώ και η οικογένειά μου- δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι: ένας κακός ιός μεταπήδησε ξαφνικά από την άγρια φύση στο ανθρώπινο είδος,έγινε πολύ επικίνδυνος,οι κυβερνήσεις προσπάθησαν με κάθε τρόπο να προστατέψουν τους πολίτες τους ,όσο οι καλές φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονταν νυχθημερόν για το εμβόλιο·κι όταν αυτό ήταν έτοιμο μας το πρόσφεραν,σώθηκε η ανθρωπότητα και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Από την άλλη δεν μπορώ να δεχτώ,πάντα με γνώμονα την κοινή λογική ότι όλα,μα όλα είναι μέρος ενός διαβολικού σχεδίου που στόχο έχει να μας αφανίσει.

Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν διεστραμμένα μυαλά σε θέσεις-κλειδιά που πολύ θα ήθελαν να λιγοστεύουμε,είμαι σίγουρη πως ό,τι συμβαίνει γίνεται εργαλείο για να κερδίσουν χρήματα κι εξουσία κάποιοι…Υπάρχουν όμως και ασφαλιστικές δικλείδες.Ακόμα υπάρχουν…Η πιο σίγουρη είναι το να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας,να σκεφτόμαστε,να συγκρίνουμε,να κρίνουμε,να διαβάζουμε,να ακούμε την αντίθετη άποψη,να την αξιολογούμε…Θέλω να είμαι αισιόδοξη ίσως γιατί ως μητέρα ονειρεύομαι ότι τα παιδιά μας θα μπορέσουν να χαρούν το δώρο της ζωής.

Όσο για όλους όσους υποτιμούν τον άνθρωπο και παίζουν βρώμικα παιχνίδια εις βάρος όλων των κοινών θνητών…θα ωφελούσε να θυμούνται ότι κι αυτοί κοινοί θνητοί είναι.

Σόνια Χριστοφορίδου

Παιδίατρος και Μαμά είπε...

Χμμμμ...
έλα όμως που στις ηλικίες 0-4 ετών οι θάνατοι το 2022 ήταν ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ σε σχέση με τους αντίστοιχους του 2021!
82 εναντι 94...

(Ότι θα φτάναμε, πάντως, στο σημείο να αποδώσουμε σε εμβολιασμένη θηλαζουσα μητέρα τον θάνατο παιδιού, δε θα μπορούσα ποτέ να το διανοηθώ)

Ελένη Ευσταθίου, Παιδίατρος

Παιδίατρος και Μαμά είπε...

Κύριε Καράτση,

το ότι το 60% των θανάτων αφορά εξ ορισμού παιδιά ανεμβολίαστα δε σημαίνει ότι το 40% αφορά παιδιά εμβολιασμένα, δεδομένου ότι στα παιδιά 5-11 ετών το ποσοστό εμβολιασμού είναι 19%, ενώ στα 12-15 λίγο κάτω από 50%.

Ελένη Ευσταθίου

Παιδίατρος και Μαμά είπε...

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρονται ΑΚΡΙΒΩΣ στο ίδιο διάστημα. Εβδομάδες 1-13 των ετών 2021 και 2022.

Ελένη Ευσταθίου

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Σ αυτό έχετε δικιο.
Εκεινο που με προβληματίζει είναι τα ποσοστά εμβολιασμού που αναφέρετε για τα παιδιά.
Απορία προκαλεί το γεγονός ότι βρέθηκαν παιδίατροι (ναι παιδίατροι, όχι άλλης ειδικότητας γιατροί) που εμβολίασαν τόσα παιδιά. Και απορία προκαλεί το ότι βρέθηκαν τόσοι γονείς που δέχτηκαν τον εμβολιασμό. Προσέξτε μιλάμε για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όχι για όλα τα εμβόλια. Εύχομαι να μην έρθουν μέρες που θα δούμε αντίθετες και ίσως δύσκολες καταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...


Όταν αναφερόμαστε σε ποσοστά και αριθμούς για το 2021, αναφερόμαστε στο σύνολο του έτους, αλλά όταν μιλούμε για το 2022, γίνεται λόγος μόνο για τα ως τώρα δεδομένα ή κάνω λάθος;

Δ.Σ. (Τα πληρη στοιχείαστάλθηκαν στο ιστολόγιο)

Ανώνυμος είπε...

Κάνετε λάθος. Αναφερόμαστε στις πρώτες 13 εβδομάδες των δύο ετών.

Δεν ξέρω πώς να βάλω pdf ή φωτογραφία στο σχόλιο.

Αναζητήστε "Δελτίο τύπου εβδομαδιαία στοιχεία θανάτων: Περίοδος 1η έως 13η εβδομάδα, 2022" και δείτε το πινακάκι στο μέσον της σελίδας 5.

Ελένη Ευσταθίου, Παιδίατρος

Καράτσης Ιωάννης είπε...

Συγχωρέστε με αλλά προσπαθώ να καταλάβω κα Ευσταθίου. Έχουμε 82 θανάτους νηπίων από νεογέννητο ως τεσσάρων ετών μέσα σε 13 εβδομάδες, δηλαδή, το έτος περίπου 330; Και αν υπολογίσουμε και τις ηλικίες μέχρι τα 17 αν κατάλαβα καλά, οι θάνατοι είναι περίπου 560; Ας αφήσουμε στην άκρη το εμβόλιο που πιθανόν δεν φταίει και τον νέο ιό. Πώς αφήνουμε να φεύγουν από τη ζωή τόσα πολλά νήπια και παιδιά κάθε έτος; Εδώ υποτίθεται ότι ενδιαφερόμαστε για τους γέροντες μην κολλήσουν τον ιό και φύγουν. Για τα νήπια και τα παιδιά αυτά, που είναι το ανάλογο αν όχι και πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας να τα κρατήσουμε εν ζωή; Πρόληψη υπάρχει;

Παιδίατρος και Μαμά είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι αυτό είναι πολύ λυπηρό.

Ελένη Ευσταθίου