Αυγούστου 18, 2023

ΑΙΦΝΙΔΙΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΘΛΗΤΩΝ - ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ;

Έχει γίνει πολύ συζήτηση για τους αιφνιδίους θανάτους των αθλητών. Σε διεθνές επίπεδο. Οι περισσότεροι τους αποδίδουν σε ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ο αθλητικός κόσμος ουσιαστικά έχει συνειδητοποιήσει τη συσχέτιση αυτών των δύο. Μέσα στο κλίμα αυτό της αμφισβήτησης δύο επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Amsterdam UMC έψαξαν κα ανέλυσαν όλες τις μελέτες που μπόρεσαν να βρουν σχετικές με το θέμα "εμβόλιο-μυοκαρδίτιδες-καρδιαγγειακά συμβάντα". Το αποτέλεσμα της ανάλυσης αυτής ήταν ότι δεν βρέθηκαν ενδείξεις για αύξηση αιφνιδίων θανάτων, καρδιακών ανακοπών, μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό αθλητών κατά του κορωνοϊού. 

Οι συγγραφείς τονίζουν ότι τα ευρήματα αυτά δείχνουν πως οι αθλητές δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν. 


Br J Sports Med. 2023. doi: 10.1136.bjsports-2023-106847


-------------------------------------

Μου κάνει εντύπωση η μελέτη αυτή.  Όταν υπάρχουν αντίθετες μελέτες, όταν υπάρχει επισήμως αναγνωρισμένη η υπερβάλλουσα θνητότητα, όταν οι θάνατοι είναι  αλλεπάλληλοι, όταν ο καθείς έχει και κάποιο παράδειγμα στο περιβάλλον του. Οι ερευνητές εδώ μας λένε ότι όλα είναι φόβος. Δεν υπάρχουν τέτοιες ανεπιθύμητες ενέργειες.  Παλιά και επί χρόνια διευθύντρια σύνταξης του ΝEJM έλεγε ότι πίστευε  ελάχιστες μόνον εργασίες από όσες δημοσιευόντουσαν στο περιοδικό (ένα από τα εγκυρότερα στον κόσμο). Ίσως είχε δίκιο. 


 


 

2 σχόλια:

Καβουρης Κυριάκος είπε...

Πρίν μερικούς μήνες στην ευρύτερη περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος πέθανε ένας αθλητής δρομέας, νέο παιδί ( πλήρως εμβολιασμένος και λόγω ΣΕΓΑΣ).
Η νεκροτομικη διάγνωση ήταν ισχαιμία μυοκαρδίου(όλα αυτά απο τα δημοσιεύματα των ειδησεογραφικών σαιτ)
Απλές ιατρικές σκέψεις, εάν για κάποιο λόγο είχε συγγενή ισχαιμία θα είχε πεθάνει στην πρώτη κούρσα. Άρα μιλάμε για επίκτητη ισχαιμία.Ο μόνος λόγος πού μπορώ να φανταστώ είναι να είχε καπνίσει όλο το Παππαστρατο, να ήταν διευθυντής στη Νασα(άγχος) ή να είχε κάνει κάποια μυοκρδιτιδα.
Το τρίτο φαίνεται πιο πιθανό,άρα και η σκέψη ό,τι πρόκειται για παρενέργεια τού εμβολίου αρκετά λογική.
Οι λόγοι τώρα που οι έλληνες γιατροί δεν συμπληρώνουν κίτρινες κάρτες ειναι πρώτον δεν ξέρουν τι ειναι οι κίτρινες κάρτες, φοβούνται ό,τι θα μπλέξουν αν κάνουν κίτρινη κάρτα,εγώ θα βγάλω το φίδι απο την τρύπα; Νομίζουν ό,τι θα τούς ζητήσει κάποιος να αποδείξουν την σχεση φαρμάκου και παρενέργειας ο ΕΟΦ η Εταιρεία εν προκειμένω.
Και βέβαια το σημαντικότερο βαριούνται, η απάντηση αποκλείεται να οφείλετε στο εμβόλιο ειναι 30 δευτερόλεπτα, ενώ η συμπλήρωση κίτρινης κάρτας 10 με 15 λεπτά Καβούρης Κυριάκος παιδίατρος Πάτρα

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Πόσο δίκηο έχετε.
Πως όμως να πεισθούν οι γιατροί που έκαστος θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία και βάζει άμεσα τη διάγνωση; Τι χρειάζεται λοιπόν η κίτρινη κάρτα; Δεν βλέπετε πόσοι και ποιοι έχουν γνώμη περι εμβολίων; Δεν βλέπετε τι λένε στις τηλεοράσεις και στα διάφορα sites;
Όμως η κίτρινη κάρτα δεν αφορά μόνον τα εμβόλια. Αφορά όλα τα φάρμακα.
Καλό βράδυ.,,