Αυγούστου 24, 2023

ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

 Το σχόλιο ενός συναδέλφου σε προηγούμενη ανάρτηση (18-08-2023) για τον αιφνίδιο θάνατο αθλητή και για τις κίτρινες κάρτες, μου δίνει την αφορμή να ξαναγράψω για το πονεμένο αυτό θέμα της κάρτας. 

Κύριοι συνάδελφοι, η κίτρινη κάρτα δεν δαγκώνει. Δεν χρειάζεται να αποδείξετε κάτι. Απλώς το αναφέρετε και θα το ψάξουν άλλοι. Δεν θα σας κατηγορήσει κανείς. Απλώς με την κάρτα συμβάλλετε στη σωστή συλλογή στοιχείων. Συμβάλλετε στη δίκαιη απόδοση ευθυνών. Συμβάλλετε στη μερική έστω ηθική ικανοποίηση των συγγενών του παθόντος. Συμβάλλετε στη σωστή ιατρική.

Κύριοι συνάδελφοι, αν τυχόν έχετε βάρος και τύψεις επειδή κάνατε το εμβόλιο και θέλετε να απομακρύνετε από τη σκέψη σας το συμβάν, δεν σας φταίει η κίτρινη κάρτα. Λάθη όλοι κάνουμε. Ο μόνος τρόπος για να τα εξαλείψουμε από τη μνήμη μας είναι να τα αποδεχθούμε και με την πάροδο του χρόνου θα χαθούν από τη μνήμη. Δεν είναι η άρνηση καταγραφής μιας πιθανής παρενέργειας του εμβολίου αυτό που θα σας ηρεμήσει.   

Και να τονίσουμε για μια ακόμη φορά. ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕΤΑ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΦΑΡΜΑΚΟ Ή ΑΛΛΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: