Καλοί οι κανόνες υγιεινής, αλλά σε μερικά τρόφιμα βλάπτουν. Τα παρακάτω δεν πρέπει ποτέ να τα πλένουμε πριν το μαγείρεμα διότι αυξάνουμε βασικά τον κίνδυνο διασποράς βακτηρίων.
1. Κοτόπουλο - αν για κάποιο λόγο επιθυμεί κάποιος το πλύσιμο, αυτό πρέπει να γίνεται σε ξεχωριστό σκεύος που χρησιμοποιείται μόνο γι'αυτό τον σκοπό.
2. Κόκκινο κρέας - αν θέλετε πριν το ψήσιμο να φύγει κάποια υγρασία χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας.
3. Θαλασσινά - το ίδιο.
4. Μανιτάρια - τα υγρά μανιτάρια δεν στεγνώνουν, και δεν μπορούν να ψηθούν καλά και επιπλέον αλλοιώνεται η γεύση.
5. Αυγά - το πλύσιμο μπορεί να βοηθήσει την είσοδο σαμονέλλας από τους πόρους. Όμως τα αυγά ήδη έχουν προστατευτικό λεπτό περίβλημα από μόνα τους. Επιπλέον, η νομοθεσία επιβάλει ώστε τα αυγά του εμπορίου να πλένονται και να "αποστειρώνονται" τρόπον τινά με ένα ράντισμα και στη συνέχεια να συσκευάζονται.
BETTER REPORT / 29-07-2024
Ας μην προσθέτουμε λοιπόν κι άλλους κινδύνους σε όσους μας περιβάλλουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου