Μαρτίου 03, 2008

ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ

Ο άνθρωπος ήταν μια μετριότητα (και όσο πιο μεγάλη διαφήμιση έχεις στον "Χρυσό Οδηγό" τόσο πιο μέτριος είσαι). Είχε όμως πολλαπλές διασυνδέσεις. Που του έδωσαν την πολυπόθητη θεσούλα στο πανεπιστήμιο. Μέχρις εδώ όλα καλά και γνωστά. Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος. Γιαυτό το πανεπιστήμιο μας έχει πάρει την κάτω βόλτα εδώ και πολλά χρόνια (δεν το λέω εγώ, το λένε οι στατιστικές, ελληνικές και διεθνείς). Ο κύριος όμως ανέβασε το κασέ του, παρίστανε τον ειδικό και το ύφος του ήταν τουλάχιστον 5 κατόχων νόμπελ. Πάει λοιπόν, μια γιατρός επίσκεψη, της δίνει κάποιες οδηγίες και σε δύο ημέρες τον παίρνει τηλέφωνο (η γιατρός τον γιατρό) να του πει ότι κάτι δεν πάει καλά. Η απάντηση του νεαρού "ειδικού": Σας είπα σε 10 ημέρες. Γιατί με ενοχλείτε τώρα; Και της κλείνει το τηλέφωνο. Δεν θα πω στην ασθενή. Θα πω στη συνάδελφο.
Αυτό είναι κύριοι, το ύφος και το ήθος ανθρώπων ανεπαρκών που τους δίνεις μία θεσούλα και νομίζουν ότι έγιναν άρχοντες. Αυτοί οι άνθρωποι θα διδάξουν τους φοιτητές μας, αυτοί οι άνθρωποι θα παριστάνουν τους δασκάλους, αυτοί οι άνθρωποι θα αποτελέσουν τους περισπούδαστους ομιλητές στα συνέδρια. Αυτοί θα είναι οι αυριανοί ηγέτες της ιατρικής μας.
Πότε επιτέλους από τα κριτήρια επιλογής θα απαλειφθούν τα κομματικά, εκκλησιαστικά και οικονομικά προσόντα των υποψηφίων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: