Νοεμβρίου 10, 2010

EΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ "ΛΟΙΜΩΔΩΝ"

Και ξαφνικά τέθηκε εκ νέου θέμα "Λοιμωδών". Είχε τεθεί και προ ετών αλλά είχε λυθεί τότε αφου εκτέθηκε σφόδρα ο συντάκτης του εγγράφου.

Επανέρχεται τώρα άλλος συντάκτης, που αγνοώντας προκλητικά τι νοσήματα νοσηλεύει η Παιδιατρική Κλινική του "Λοιμωδών", που αγνοώντας προκλητικά πόσους ασθενείς νοσηλεύει η κλινική, που αγνοώντας προκλητικά πόσους ασθενείς διακινεί κάθε χρόνο, που αγνοώντας προκλητικά ότι οι καλύτεροι γιατροί στις εξετάσεις ειδικότητας είναι αυτοί που έχουν περάσει από το "Λοιμωδών", ζητά να περιορισθεί ο χρόνος ειδίκευσης στην Κλινική γιατί δεν επαρκεί ο χρόνος ειδίκευσης στην τελική πανεπιστημιακή κλινική.

Δεν επαρκεί φυσικά για να μάθει ο γιατρός τα όχι και τόσο συνήθη νοσήματα που νοσηλεύονται εκεί και που θα του είναι άκρως απαραίτητα στη μετέπειτα επαγγελματική ζωή του, όπως ίσως δεν επαρκεί ο χρόνος για να μάθει να απαντά σε κρίσιμες ερωτήσεις του τύπου "ποιες είναι οι ενδείξεις της ετερόλογης και της αυτόλογης μεταμόσχευσης" .

Το αν ο γιατρός θα ξέρει να γνωματεύσει μια πνευμονία ή να αξιολογήσει μια φυματινοαντίδραση είναι αδιάφορο στον συνάδελφο που έκανε την πρόταση. Ενδιαφέρει όμως τους ασθενείς που θα παρακολουθεί αύριο ο παιδίατρος.

Λίγο αυτογνωσία και λίγο σεμνότητα δεν βλάπτει.

Το μόνο που επείγει και που θα έπρεπε να ζητούν οι δάσκαλοι μας, θα ήταν η αύξηση του χρόνου ειδίκευσης.

Αυτά προς το παρόν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.