Σεπτεμβρίου 03, 2013

ΓΙΑΤΙ "ΝΤΡΟΠΗ";

Με ρωτήσανε τι αφορούσε η λέξη.

Μα φυσικά τις όλες ενέργειες που έγιναν για τη διακοπή λειτουργίας του Λοιμωδών.

Λανθασμένες κινήσεις  από παντού. Πολιτικές αποφάσεις χωρίς κάποια σοβαρή μελέτη των άμεσων ή έμμεσων συνεπειών. Ο κόσμος βοά γιαυτό . Κάποια στιγμή θα δημοσιεύσουμε επιστολές και διαμαρτυρίες του απλού χρήστη υγείας του Λοιμωδών. Και κάποια στιγμή θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες και έγγραφα για την ανηλεή πολεμική που δέχτηκε η Παιδιατρική Κλινική διαχρονικά.

Εκείνο όμως που έκανε τη χειρότερη εντύπωση αυτή τη στιγμή, είναι η πλήρης απαξίωση του προσωπικού από τους κρατικούς φορείς. Ένα νοσοκομείο κλείνει. Για οποιουσδήποτε λόγους. Εκεί δουλεύουν χρόνια κάποιοι υπάλληλοι, διοικητικοί, νοσηλευτές, γιατροί. Πολλοί ξόδεψαν τη μισή ζωή τους εκεί μέσα. Δεν όφειλε κάποιος υπεύθυνος, ένας διοικητής, ένας υποδιοικητής, ένας κρατικός αξιωματούχος τέλος πάντων, να κάνει μια συγκέντρωση, να ενημερώσει τους ανθρώπους αυτούς, να τους πει βρε αδελφέ ένα "ευχαριστώ" -έστω και τυπικό-;

ΤΙΠΟΤΕ. Εξαφανισμένοι όλοι. Κάποια έγγραφα και αυτά στις τρεις παρα τέταρτο. Τόση απαξίωση. Σαν αποδιοπομπαίοι. Σαν πρόσφυγες. Αυτό είναι το κράτος; Σ΄ αυτό το κράτος οφείλουμε; Ή μάλλον υπάρχει κράτος;

Χρειαζόταν λοιπόν η παραπάνω λέξη;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοινοποιώ και προσυπογράφω κ.Καβαλιώτη. Όλοι όσοι περάσαμε από το Λοιμωδών το θεωρούμε ακόμα σπίτι μας και ένα μεγάλο σχολείο. Ένα καταφύγιο για όλους ανεξαιρέτως, φτωχούς και πλούσιους, Έλληνες και μη. Η αξία της Παιδιατρικής κλινικής θα γίνει σύντομα αντιληπτή. Το νοσοκομείο έκλεισε, αλλά όσοι εργάστηκαν εκεί υπάρχουν ακόμη και είναι η ψυχή του Λοιμωδών, είμαστε όλοι εμείς, που θα το κουβαλάμε πάντα στην καρδιά μας.
Με εκτίμηση Δ. Στεργίδου

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Ευχαριστώ πολύ κ. Στεργίδου για τα καλά σας λόγια.

Το γνωρίζετε και σεις ότι απηχούν την άποψη της πλειονότητας των γιατρών που πέρασαν από την Κλινική. Οι οποίοι γιατροί είναι, όπως το χαρακτήρισε κάποιος, το μεγαλύτερο ¨φαν-κλαμπ¨ κλινικής στη χώρα μας.

Τονίσατε μάλιστα τη βασική αρχή της Κλινικής. Όλα τα παιδιά ήταν ίδια για μας. Δεν μας ενδιέφερε η καταγωγή, η μόρφωση, το κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που υπηρετήσατε εκεί για το έργο σας, την κατανόηση και τη μεγάλη συμβολή σας στη λειτουργία αυτής της κλινικής.

Χαρά δικιά μας είναι αν αυτά που σας δώσαμε σας βοηθούν στο λειτούργημα σας.

Ανώνυμος είπε...

Σχολείο ακόμα για εμάς που προοριζόμασταν για άλλες ειδικότητες.Χωρίς βία η καλή κλινική εξέταση πρώτ'απ'όλα.

Η καλύτερη αρχή για τη συνέχειά μας.

Α. Ξωχέλλη

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Κα Ξωχέλλη, πράγματι η κλινική εξέταση είναι η βάση. Και αυτό αφορά όλες τις ειδικότητες.

Ευχαριστώ