Μαΐου 24, 2016

ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΣΜΟΥ

Τα ψυχικά προβλήματα προσβάλλουν πλήθος ανθρώπων. Υπολογίζεται διεθνώς 1 στους 4. Δηλ. το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού νοσεί από ανάλογα προβλήματα που φυσικά επηρεάζουν τη συμπεριφορά, τις πράξεις, τις ενέργειες και ό,τι άλλο έχει σχέση με τον ψυχισμό και τη νόηση ενός ατόμου. Αντιληπτή είναι και η επίπτωση στον περίγυρο τέτοιων ανθρώπων.

Ο WHO τονίζει ότι ακόμη και σε πιο απλές καταστάσεις όπως το άγχος και η κατάθλιψη υπάρχει μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια – περίπου 615 εκατομμύρια νοσούν παγκοσμίως (στατιστικές 2013).

Ο WHO υπολογίζει επίσης ότι την επόμενη 20ετία οι ψυχικές παθήσεις θα στοιχίσουν στην οικονομία του πλανήτη περίπου 16 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ιλιγγιώδη ποσά.

Όμως τι κάνει  η παγκόσμια κοινότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων; Ό,τι συνήθως. Δυο μέτρα πάντα. Αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες. Τα ποσά που δαπανώνται σε 148 αναπτυσσόμενες χώρες για τέτοιες παθήσεις είναι μικρότερα συνολικά από τα ποσά που καταναλώνουν οι Βρεττανοί για τον καφέ που παίρνουν μαζί τους στη δουλειά ή στο σπίτι τους.
Το διανοείσθε;

Εμείς σε ποια κατηγορία χωρών ανήκουμε άραγε;


                                                              The Japan Times / London / 21-05-2016



Δυο είναι οι κύριες καταστάσεις που ταλανίζουν την ανθρωπότητα: οι λοιμώξεις και οι γενετικές παθήσεις. Τώρα φαίνεται ότι προστίθενται και οι ψυχικές παθήσεις. Κι αν το προσέξει κανείς ορθά θα δει ότι και τα τρία έχουν αλληλεξάρτηση με τελική κατάληξη τις λοιμώξεις (πιο ευαίσθητα σ΄ αυτές τα άτομα με ψυχικές παθήσεις και τα άτομα με γενετικά προβλήματα). Τις λοιμώξεις καταφέρνει κατά κάποιο τρόπο ο άνθρωπος και τις αντιμετωπίζει. Στις γενετικές παθήσεις
γίνονται άλματα. Στην ψυχική σφαίρα φαίνεται ότι είναι δύσκολο να παρέμβει αποτελεσματικά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.


Δεν υπάρχουν σχόλια: