Νοεμβρίου 25, 2021

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: ΜΕΤΡΑ, ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Η επιβολή, η καταστολή και ο έλεγχος των ανθρώπων με αιτιολογία τη δημόσια υγεία δεν είναι καινούρια ιστορία. Χρησιμοποιήθηκε και σε παλαιότερες εποχές. Σήμερα βέβαια εφαρμόζεται με άλλους τρόπους, πιο μαζικά,  λόγω των τεχνικών μέσων και των ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Ο σκοπός είναι ίδιος. Ο απόλυτος έλεγχος του ανθρώπου και η μεταμόρφωση του σε μια ουδέτερη ύπαρξη που κάθε της κίνηση θα είναι προγραμματισμένη και κατευθυνόμενη.  

Αυτά δεν έγιναν ξαφνικά. Η βιοτρομοκρατία άρχισε σταδιακά και σήμερα τη βιώνουμε πλήρως με τον φόβο να έχει φωλιάσει μέσα στον καθένα. Η τηλεόραση έπαιξε ουσιαστικό ρόλο. Όταν φωνάζαμε, κλείστε τις τηλεοράσεις, κανείς δεν άκουγε. Ψεύτικες ειδήσεις, ψεύτικες εικόνες, ψεύτικες ακτινογραφίες, βίντεο παλαιοτέρων ετών ως σημερινών γεγονότων κλπ κλπ. Κανείς δεν διώχθηκε από τους ψευδόμενους δημοσιογράφους. Και ο φόβος σιγά-σιγά δεν φώλιασε απλώς, αλλά ρίζωσε στις ψυχές. Από κεί και πέρα ήταν εύκολο να μας λένε για νοσηλείες, θανάτους και ότι άλλο θέλεις με αλλοιωμένα νούμερα. Βέβαια κάποια στιγμή αυτά ξεφεύγουν. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για πάντα. Άρχισαν και οι ίδιοι να το ομολογούν. Η ελευθερία που υποσχέθηκαν έγινε πηγή μετάδοσης αυτού που ήθελαν να αποτρέψουν.  Της νόσου. Καθημερινά  πια το ομολογούν οι ίδιοι ή τους ξεφεύγει. Και το δικαιολογούν ως λάθος, σαρδάμ, κλπ. Λάθος μέτρηση ακόμη και στους θανάτους. Μια φορά covid, για πάντα covid. Αυτή είναι η φιλοσοφία.

Και με όλα αυτά επέβαλαν το εμβόλιο, ως πανάκεια. Μόνο που αποδείχθηκε το αντίθετο. Χώρισαν το λαό στα δύο. Το έχουμε πει πολλές φορές. Οι μιαροί και οι καθαροί. Μόνο που οι πρώτοι προσέχουν, ενώ οι δεύτεροι ξαμολύθηκαν χωρίς σκέψη και φροντίδα. Και άρχισαν να μεταδίδουν. Στην αρχή έγινε προσπάθεια απόκρυψης. Πόσο  όμως να κρυφτεί το γεγονός. Όλοι μας έχουμε έναν περίγυρο. Και όσο και να λέει η τηλεόραση για επιδημία ανεμβολίαστων, η επιδημία κατάντησε να οφείλεται στους εμβολιασμένους πλέον. Αυτό προκύπτει από τις χώρες με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις πλείστων ρυθμιστικών αρχών, αυτό προκύπτει και από τη γειτονιά μας. Αφού έφτασε μάλιστα και ο μόνιμος τηλεαστέρας και μάντης κακών μαντάτων (στη μονάδα του οποίου δεν μπορεί να γλυτώσει κανείς) να ομολογεί ότι το 20% στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι, καταλαβαίνετε τι γίνεται. Φυσικά το 20% είναι πολύ μικρότερο από το 80%. Αυτό όμως σήμερα. Δεν είναι δύσκολο να ανατραπεί αύριο. 

Όσον αφορά τα εμβόλια, να πω ότι στα 200+ χρόνια ύπαρξης των εμβολίων δεν έχω ακούσει να υπάρχει εμβόλιο που να μην σε προστατεύει από τη μόλυνση, από τη νόσηση και από τη βαριά εξέλιξη. Μιλάνε για πτώση των αντισωμάτων σε λίγους μήνες και άρα ανάγκη νέων εμβολιασμών. Κάθε πότε άραγε; Μάλλον κάθε εξάμηνο. ΄Ωσπου να γίνουμε εξαρτημένοι χρήστες των εμβολίων. Να μην μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Μας έλεγαν για μνήμη, για κυτταρική ανοσία κλπ. Μας έλεγαν ότι η ανοσία των εμβολίων είναι καλύτερη της φυσικής ανοσίας. Τα αντισώματα από τα εμβόλια δεν κρατούν χρόνια. Γνωστό αυτό. Όμως σε νέα επαφή με το παθογόνο κινητοποιείται η μνήμη, ξαναπαράγονται αντισώματα και προστατεύεται το άτομο. Τώρα οι άνθρωποι λένε ανεκδιήγητα πράγματα. Ότι τα αντισώματα πέφτουν σε λίγους μήνες και μετά το εξάμηνο θεωρείσαι ανεμβολίαστος. Τότε τι εμβόλια είναι αυτά; Η μνήμη που είναι; Βέβαια τα λένε νομικοί, νευροχειρούργοι, πλαστικοί χειρούργοι, πνευμονολόγοι, πολιτικοί κα. Άνθρωποι δηλ που έχουν βαθιά άγνοια από εμβόλια. Έλα όμως που τους πιστεύουν και γιατροί σχετικοί με το θέμα. Ακόμη και οι παιδίατροι, που ασχολούνται με τα εμβόλια ως αντικείμενο εργασίας τους, έφτασαν να πιστεύουν ότι μόνον αυτό θα μας σώσει. Μερικοί μάλιστα διαφημίζουν με φωτογραφίες και τα ιατρεία τους, μη αναλογιζόμενοι τι ακριβώς διαφημίζουν. Πως να διαφημίσεις και να αναλάβεις το ρίσκο για ένα εμβόλιο που έλαβε άδεια για παιδιά με μελέτη 2.500 παιδιών μόλις όπου τα μισά έλαβαν το εμβόλιο και τα άλλα μισά placebo - παρακολουθήθηκαν για δύο μήνες μόνον - και βγήκε το συμπέρασμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές;

Όλα τα παραπάνω δείχνουν μια περίεργη πορεία της νόσου και των αντιδράσεων των κυβερνήσεων. Αρνούμαστε την πανδημία;. Όχι φυσικά. Υπάρχει, ανεξαρτήτως του πως επιβλήθηκε. Αρνούμαστε τα εμβόλια; Όχι φυσικά. Τα εμβόλια έσωσαν και σώζουν ζωές. Αμφιβάλλουμε για το συγκεκριμένο εμβόλιο με τα όσα μέχρι σήμερα δεδομένα και με το ότι δεν γνωρίζουμε τι θα προκύψει αύριο. Και οι αμφιβολίες ενισχύονται με την επιμονή των "ειδικών" ότι η φυσική νόσηση δεν προσφέρει ουσιαστικά τίποτε. Αυτό που γνωρίζουν και οι φοιτητές της ιατρικής το αγνοούν οι μεγαλοτιτλούχοι ειδικοί.

Τι θα έπρεπε λοιπόν να κάνουμε; Καλή πρωτοβάθμια φροντίδα, αυστηρά μέτρα προσωπικής υγιεινής, χρήση μάσκας (όσο προστατεύει), τήρηση αποστάσεων, καλή διατροφή, ενίσχυση συστημάτων υγείας, εμβολιασμός συγκεκριμένων ομάδων κινδύνου (ο μερικός εμβολιασμός δεν προσφέρει το βέλτιστο, αλλά το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ακόμη υπό διερεύνηση και άρα χρήζει προσοχής), κυκλοφορία όλων- νοσησάντων, εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων-, μέτρα (αν κριθούν αναγκαία) ίδια για όλους. Η φύση θα εξισορροπήσει τη λοίμωξη αν σταματήσουν οι επιμέρους διαχωρισμοί.   

Ο διαχωρισμός δεν βοηθά. Επιδεινώνει. Η πολιτική του ενός και μόνον μέτρου (πχ. εμβόλιο) δεν βελτιώνει. Επιδεινώνει. Η προσήλωση σε μέτρα που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά δείχνει άλλους σκοπούς. Οι πολιτικοί το γνωρίζουν. Ας το καταλάβουμε κι εμείς.



12 σχόλια:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 503 (81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 118 (19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.ΣΗΜΕΡΑ 25/11/2021.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ας υποθέσουμε ότι γίνεται ένα τροχαίο με 100 εμπλεκόμενους. Οι 90 φορούν ζώνη και οι 10 δε φορούν. Από τους 90 που φορούν, σκοτώνονται 12. Από τους 10 που δε φορούν, σκοτώνονται 9. Τι θα πούμε; "ΣΟΚ! Η ΖΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ"; Όχι, βέβαια.

Στο παράδειγμα που χρησιμοποίησα, είναι προφανής η προστασία της ζώνης, παρ'όλο που ο απόλυτος αριθμός νεκρών από την ομάδα όσων φορούσαν ζώνη είναι μεγαλύτερος εκείνων που δε φορούσαν. Αδυνατώ λοιπόν να καταλάβω γιατί κατηγορούμε ως αναποτελεσματικό ένα εμβόλιο που, ακόμα και χωρίς να γίνει η αντίστοιχη αναγωγή στα ποσοστά, προστατεύει σημαντικότατα από διασωλήνωση και θάνατο.

Ελένη Ευσταθίου, Παιδίατρος

Κ. Σιακαβελλας είπε...

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΝΕΝΕΡΓΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ,ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ Η ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΜΑΡΕΛΛΟΥ.ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ ΤΗΣ COVID 19,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ είπε...

Ατυχές τό παράδειγμα τής ζώνης , εδώ πρόκειται γιά δημιουργία ανοσίας από ένα εμβόλιο , γιά παραπλάνηση τού πληθυσμού ότι δημιουργεί ασφάλεια καί ανοσία .
Από τήν στιγμή πού οί εμβολιασμένοι νοσούν δέν χρειάζεται ανάλυση σέ όσους είναι ΓΙΑΤΡΟΙ νά εξηγηθεί τί σημαίνει αυτό .
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Άννα Τουμανίδου είπε...

Κυρία Ευσταθίου ομοιάζει η παρομοίωση σας με αυτήν που έκανε ο γνωστός και πολύ συμπαθής σε όλους μας πνευμονολογος. Τέτοια είναι η αξία της...

Άννα Τουμανίδου είπε...

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S221475002100161X

Ένα πολύ σημαντικό άρθρο από Έλληνα επιστήμονα...

sonia είπε...

Καλημέρα.
Εύχομαι να ζω όταν θα δοθεί απάντηση σε όλα αυτά.Τέτοια διάσταση απόψεων μεταξύ επιστημόνων...Δεν την περιμέναμε.
Καλούμαστε να αποφασίσουμε μόνοι μας για πράγματα που δεν γνωρίζουμε.Πχ για τον εμβολιασμό των παιδιών: «Οπωσδήποτε ναι.»Οι περισσότεροι. «Όχι καλύτερα».Λιγότεροι-αλλά όχι τυχαίοι.Καμία διαφορά απόψεων για άλλα εμβόλια στο παρελθόν.Έτσι είχαμε συνηθίσει.Τώρα μία σύγχυση.
Πού είναι η αλήθεια;Μάλλον καλείται να την αναζητήσει ο καθένας ατομικά για τον εαυτό του και το παιδί του.
Μακάρι να πάρουμε όλοι τη σωστή απόφαση.

Σοφία Χριστοφορίδου
Κτηνίατρος

Κ. Σιακαβελλας είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ TOXICOLOGY REPORTS.ΣΑΣ ΕΥΧΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΑ ΤΟΥΜΑΝΙΔΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κα Ευσταθίου. Αυτή η αντιπαραβολή της ζώνης ασφαλείας με ένα εμβόλιο, κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. 1ον πολύ μεγάλο ποσοστό θανάτων σε τροχαία συμβαίνει σε άτομα που και ζώνη φορούσαν και αερόσακους είχαν. Αλλά όταν πηγαίνεις με πολύ μεγάλη ταχύτητα δε σε σώζει κάτι από αυτά, φοράς δε φοράς ζώνη ή κράνος (να θυμίσω το ατύχημα γιού γνωστού επιχειρηματία που έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αμάξι που και ζώνη φορούσε και αερόσακους είχε). Το σημαντικότερο για την αποφυγή θανάτων από τροχαίο είναι η πιστή τήρηση του Κ.Ο.Κ. όταν οδηγούμε. 2ον Η ζώνη δεν αποτελεί κάποια επέμβαση στο ίδιο μας το σώμα όπως ένα εμβόλιο το οποίο μπορεί και να έχει κάποιες επιπτώσεις, ελάχιστες μεν αλλά υπαρκτές. Τη ζώνη την αφαιρούμε όταν δε μας χρειάζεται, το εμβόλιο και αυτά που ενεργεί μέσα μας, όχι. Άρα δίνουμε ένα παράδειγμα για να προκαλέσει εντύπωση χωρίς να αντιστοιχεί στην πραγματικότητα που ζούμε.
Και τα εμβόλια αυτά, όπως είναι της γρίπης ή του νέου ιού, από αυτά που βλέπουμε, δε μπορούν να προσφέρουν γενική ανοσία στην κοινότητα όπως π.χ. τα παιδικά εμβόλια. Άρα γιατί αυτή η επιμονή να το κάνουμε όλοι, υγιείς και μη; Το λογικό είναι να το κάνουν μόνο όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα και οι μεγάλης ηλικίας συνάνθρωποί μας στους οποίους θα έπρεπε να δοθεί οδηγία να χρησιμοποιούν μάσκα με φίλτρο για προστασία.
Με εκτίμηση Καράτσης Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνομιλητές,

το παράδειγμα της ζώνης το χρησιμοποίησα απλά και μόνο για να τονίσω τη σημασία αναγωγής των απόλυτων αριθμών σε ποσοστά.
Οι 20% εμβολιασμένοι, επί του συνόλου των διασωληνωμένων, πρόέρχονται από το 70% του γενικού πληθυσμού, ενώ το 80% των ανεμβολίαστων διασωληνωμένων προέρχεται από το 30% του γενικού πληθυσμού...

Ελένη Ευσταθίου, Παιδίατρος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κα Ευσταθίου πάλι δεν ερμηνεύεται σωστά τα ποσοστά αλλά ακολουθείτε το αφήγημα των ειδημόνων δημοσιογράφων και μη της τηλεόρασης που τα παρουσιάζουν όπως θέλουν και τους βολεύει. Το 80% που λέτε δεν αντιστοιχεί στο 30% του πληθυσμού αλλά σε πολύ περισσότερο μιας και σε αυτό συγκαταλέγονται και εμβολιασμένα άτομα με τη μία δόση ή και τις δύο που δεν έχει παρέλθει όμως το όριο των ημερών για να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι (υπολογίστε πόσοι έχουν κάνει εμβόλιο τον τις τελευταίες 5-6 εβδομάδες), οι οποίοι όμως συγκαταλέγονται στο αντίστοιχο 70%. Όπως και το 20% αντιστοιχεί σε αρκετά λιγότερο από το 70%.
Το σωστό θα ήταν να μας δίνουν τα εξής στοιχεία για να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι. Στους 100 διασωληνωμένους ή στους 100 θανάτους τόσο της % ήταν πλήρως εμβολιασμένα άτομα, τόσο της % με δύο δόσεις πριν περάσει το χρονικό όριο που θεωρούνται πλήρως, τόσο της % είχαν κάνει τη μία δόση, και τόσο της % δεν είχαν κάνει εμβόλιο, με μία υποπερίπτωση εδώ, ατόμων που δεν επιτρεπόταν για διάφορους λόγους να το κάνουν. Κάτι τέτοιο πιθανόν όμως δε βολεύει γιατί μπορεί ξαφνικά να βρισκόμασταν με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θανάτων και διασωληνώσεων από άτομα που έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση. Προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι την παθαίνουν όσοι είναι ανυπότακτοι και αντιδρούν. Αν έδιναν αυτά τα στοιχεία πιθανόν το αφήγημα αυτό να μην τους έβγαινε και για να μην δίνουν μάλλον ισχύει κάτι τέτοιο.
Με εκτίμηση Καράτσης Ιωάννης

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ είπε...

Εργαζομαι ως Παιδιατρος-διευθυντης στο Γενικο Νοσοκομειο Παιδων Πεντελης.Εμβολιαστηκα εκΒΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΙς 03/09/21 για να μη χασω τη δουλεια μου κατα του κορωνοιου.Εχω κανει χιλιαδες εμβολια στην Ελληνικη Επαρχια οπου εργαζομουν ως Παιδιατρος του Ε.Σ.Υ. ΕΠΙ 14ετιας.Δεν εχω κανει ουτε ενα εμβολιο απο τα καινουρια κατα του κορωνοιου ουτε προκειται να κανω σε αλλον ανθρωπο.Ανησυχω παρα πολυ για το μελλον της Ιατρικης και το μελλον του κοσμου.Το ονομα μου ειναι Σωτηρης Μαυρουλης.Θα ηθελα να διαβαζω ολα τα σχολια του Παιδιατρου κ.Καβαλιωτη.