Νοεμβρίου 08, 2021

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ; ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ



Να απαντήσω στην ερώτηση της συναδέλφου η οποία έκανε σχόλιο στην προηγούμενη σχετική ανάρτηση ( 06-11-2021). 

Οι  νοσούντες ανεμβολίαστοι ναι είναι πολλοί. Αν όμως παρατηρήσετε, μέσα σε μια εβδομάδα στην 3η ΥΠΕ Μακεδονίας (άρα στην ίδια περιοχή) οι νοσηλευόμενοι ανεμβολίαστοι μειώνονται , ενώ αντίθετα οι νοσηλευόμενοι εμβολιασμένοι αυξάνουν.

1-11-2021  ανεμβολίαστοι  81%       εμβολιασμένοι  19%

8-11-2021  ανεμβολίαστοι  75%       εμβολιασμένοι   25%      


Να σημειώσω επίσης ότι σήμερα μου έστειλαν κάτι στοιχεία από Κύπρο που δείχνουν ότι οι νοσηλευόμενοι εμβολιασμένοι έφτασαν από 11% τον Ιούλιο στο 34% το Νοέμβριο. 

Είναι δεδομένο λοιπόν ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν. Και αυξάνονται διότι όλο και περισσότεροι εμβολιάζονται. Και συνεπώς αυτοί αποτελούν κίνδυνο για τους ανεμβολίαστους, μιας και δεν λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας. Είναι τουλάχιστον λάθος η τακτική του κράτους να κυνηγά μόνον τους ανεμβολίαστους, να παίρνει μέτρα μόνον για τους ανεμβολίαστους.  Τι θα πει δεν θα στερήσουμε την ελευθερία από αυτούς που εμβολιάστηκαν; Ποια ελευθερία; Να μεταδίδουν τον ιό; Μην παραξενεύεστε. Όλο και θα ανεβαίνει ο αριθμός των εμβολιασμένων που θα νοσούν. Και όλο και θα κινδυνεύουν οι άλλοι. Οι ανεμβολίαστοι το μόνο που έχουν να κάνουν (όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν) είναι να προσέχουν και να τηρούν αυστηρά μέτρα. 

Το κράτος πρέπει να πάρει κι αυτό αυστηρά μέτρα, αλλά τα ίδια για όλους. Ο διαχωρισμός των πολιτών μόνον δυσμενή αποτελέσματα θα φέρει. Έχει αποδειχθεί πλέον ότι το "εμβόλιο" απέτυχε στον τομέα αυτό. Η πανδημία αφορά ΟΛΟΥΣ. Τα μέτρα πρέπει να αφορούν τους πάντες, να είναι ίδια για τους πάντες. Δεν μπορείς να απαγορεύεις σε κάποιον να πάει να πιει καφέ ή να ψωνίσει κλπ για να μην έρθει σε επαφή με τους εμβολιασμένους και από την άλλη να επιτρέπεις τη μίξη αυτή στα λεωφορεία και στα σουπερ μάρκετ. Τι ακατανόητες αποφάσεις είναι αυτές. Και οι νεκροί όλο και ανηφορίζουν. Και τα νοσοκομεία όλο και βογγάνε. 

Ο εξ αρχής συνδυασμός των μέτρων με τις βασικές προφυλάξεις, σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς, την ανάμιξη του πληθυσμού, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την παροχή κατάλληλων φαρμάκων (υπάρχουν), θα είχε εξισορροπήσει την κατάσταση και θα ήμασταν τώρα σε πολύ καλύτερη μοίρα. Μόνον με το εμβόλιο δεν επιτυγχάνεται ο στόχος που έχουν θέσει. Πόσο μυαλό θέλει για να γίνει αυτό κατανοητό;    

Οι αριθμοί δεν είναι καλοί. Ίσως αναγκαστούν να επιβάλουν σύντομα γενικό lockdown. Αυτό όμως θα είναι και η τελική καταστροφή.   


1 σχόλιο:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ είπε...

ναι , αλλά η ιατρική κοινότητα δέν μιλάει , έχει εναρμονιστεί στήν δικτατορία