Νοεμβρίου 07, 2022

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ

Οι εμβολιασμοί ρουτίνας βρεφών και παιδιών έχουν υποχωρήσει στο κατώτερο σημείο των 13 τελευταίων ετών διεθνώς. Αυτό αφορά όλα σχεδόν τα εμβόλια ρουτίνας.  Μάλιστα για το εμβόλιο HPV μόλις το 15% των κοριτσιών διεθνώς έχει λάβει την πρώτη τουλάχιστον δόση. Εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη παραμένουν ανεμβολίαστα ή ατελώς εμβολιασμένα. 

                                                                                            MMWR 2022, doi:10.15585/mmwr.mm7144a2 


Εκεί οδήγησε τον κόσμο η επιβολή μιας πανδημίας (με γενική θνητότητα περίπου 0.09%) και η μονομερής ενασχόληση με το ένα και μοναδικό εμβόλιο, το οποίο επιπλέον είναι και άκρως αμφισβητούμενο. Μονομανία να εμβολιασθούν απαξάπαντες. Με κάθε τρόπο και μέσον. Τώρα αν είναι αντιεμβολιαστές αυτοί που αρνούνται το κορωνο-εμβόλιο ή αυτοί που προσπάθησαν με τη βία και τρομοκρατία να το επιβάλλουν, δεν θέλει πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς.   

Όλοι, και πολύ περισσότερο οι γιατροί, μπορούν να αντιληφθούν πόσο εύκολο είναι να ξεσπάσουν επιδημίες από λοιμώξεις που μέχρι τώρα τις ελέγχαμε ικανοποιητικά με απλά εμβόλια. Λοιμώξεις που πολλές από αυτές έχουν πολλαπλάσια θνητότητα από ότι ο κορωνοϊός.

Ας είναι καλά η μεγάλη επανεκκίνηση, η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, ο εξανδραποδισμός του ανθρώπου και πλείστα άλλα ιδεολογήματα. Και ο κόσμος συνεχίζει να πιστεύει στην τυχαία εμφάνιση όλων αυτών που κυριαρχούν τα τελευταία τρία χρόνια. Και συνεχίζει να πιστεύει ότι η επερχόμενη ενεργειακή και επισιτιστική κρίση κι αυτή τυχαία είναι.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: