Φεβρουαρίου 28, 2023

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ SARS-COV-2

 Στις ΗΠΑ γίνεται ο"κακός χαμός" όσον αφορά την προέλευση του ιού που μας ταλαιπώρησε τρια χρόνια και συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί. Οι κρατικές υπηρεσίες έχουν χωρισθεί υποστηρίζοντας κάποιες τη φυσική προέλευση του ιού κι άλλες την τεχνητή. Τελευταία, το US Energy Department κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ιός διέφυγε από εργαστήριο της Wuhan. Μαλιστα o αμερικανός πρεσβευτής στην Κίνα, συνιστά στους Κινέζους να είναι πιο "έντιμοι" όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. 


Reuters 27-02-2023

Global Health Now 27-02-2023


ΥΓ. Φυσικά η Κίνα το αρνήθηκε και ζήτησε να μην την εμπλέκουν σε τέτοιες ιστορίες



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Καβαλιώτη,
Μετά απο τρία χρόνια απο την εμφάνιση του SARS COV2, γνωρίζουμε τελικά ποιά είναι η θνητότητα λόγω COVID19 ;
Και ειδικότερα, για μας τους παιδιάτρους, ανα ομάδα ηλικίας ; πχ απο 0-19 ετων, 20-60, κλπ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, Αθανάσιος Διδάγγελος, Παιδίατρος

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Η ακριβής θνητότητα είναι δύσκολο να υπολογισθεί. Και τούτο διότι η αναφερόμενη υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των πιστοποιηθέντων νοσήσεων. Σίγουρα όμως πέραν των νοσήσεων αυτών υπάρχουν και πλείστες άλλες που δεν έχουν δηλωθεί. Άρα η θνητότητα είναι σαφώς μικρότερη από την επίσημα αναφερόμενη.

Με σημερινά στοιχεία από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το σύνολο των παγκοσμίως βεβαιωμένων νοσήσεων είναι 675.070.758 και οι θάνατοι ανέρχονται σε 6.870.501. Δηλ. ποσοστό 1%. Επαναλαμβάνω, ότι η πραγματική θνητότητα είναι μικρότερη διότι ο πραγματικός αριθμός νοσήσεων είναι μεγαλύτερος. Αντιληπτόν ότι στο σύνολο του παγκοσμίου πληθυσμού το ποσοστό μειώνεται πάρα πολύ (0.08%).

Στα παιδιά η θνητότητα είναι μικρότερη και παρατηρείται κυρίως σε ηλικίες άνω των 5-10 ετών. Το γενικό ποσοστό σε ηλικίες 0-18 ετών κυμαίνεται από 0.01-0.04% επί των νοσούντων.