Δεκεμβρίου 27, 2023

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑΣ

Μήπως ξαναρχίζει η πίεση και το εφεύρημα;
Ξαφνικά ο τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, άρχισε να βάζει τις φωνές και να προειδοποιεί για το μπαράζ λοιμώξεων.
Ξαφνικά επανεμφανίσθηκαν κάποιοι "ειδικοί", μεταξύ των οποίων ο εθνικός πνευμονολόγος και η πολύχρωμη κυρία.  Και άρχισαν τις τρομολαγνικές οδηγίες και προειδοποιήσεις για επαπειλούμενο όλεθρο. 
Και καλά οι δημοσιογράφοι. Δεν γνωρίζουν ιατρική και απλά θέλουν να γεμίσουν σελίδες.  
Οι γιατροί γιατί το κάνουν αυτό; Δεν γνωρίζουν ότι εδώ και πολλά χρόνια, τέτοια εποχή οι λοιμώξεις κάνουν πάρτυ; Αυτοί οι ειδικοί που ζούσαν; 
Εντάξει, έχουμε πολλές λοιμώξεις. Αλλά δεν είναι πρωτοφανές το γεγονός. Ας ανατρέξουν τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι "ειδικοί" σε εφημερίδες πριν 10, πριν 15, πριν 20 χρόνια. Θα δούν ότι αυτά που λένε σήμερα τα έλεγαν και τότε.
Ο πνευμονολόγος τι θέλει πάλι; Να μας αρχίσει το παραμύθι των εμβολίων; Μα δεν χόρτασε ακόμη; (τη δημοσιότητα εννοώ). 
Και στο κάτω κάτω από τι να προστατεύσει τα παιδιά το εμβόλιο; Από μια ήπια νόσο; Πόσο άραγε προστατεύει; Ας κάτσει επιτέλους να διαβάσει ο πνευμονολόγος μας αλλά και η κυρία που βλέπει γιαλί και ζαλίζεται. Πόσο άραγε κρατά αυτή η περιβόητη προστασία από ένα εμβόλιο με πλήθος ανεπιθύμητες  ενέργειες;  Πάντως η ίδια η εταιρεία μιλά για ένα τρίμηνο. Αξίζουν οι ανεπιθύμητες ενέργειες για ένα τρίμηνο προστασίας και δη ούτε στο μισό των περιπτώσεων;  

Τι απαντάτε κύριε πνευμονολόγε; Εγώ, αντί για την  COVID-19, θα προτιμούσα να μας πείτε τον μισθό και τις γενικές απολαβές σας από τις θέσεις που κατέχετε. 



4 σχόλια:

Καβουρης Κυριάκος είπε...

Νέα από την πρώτη γραμμή του μετώπου των παιδιατρικων λοιμώξεων.
Εδώ και περίπου 2 εβδομάδες έχουμε μια εξαρση των ιογενών κυρίως αναπνευστικών λοιμώξεων,αριθμητικά αρκετά χαμηλότερα από πέρυσι. Ποιοτικά,περίπου 95% γρίππη.3 % , covid19 ,2 % στρεπτοκοκος
Απο άποψη επιπλοκών μεχρι τώρα τίποτα σημαντικό.Οσον αφορά το φετινό αντιγριππικο εμβόλιο θα μπορούσα να προβλέψω παταγώδη αποτυχία.
Βλέπω συνεχώς παιδιά εμβολιασμένα πρίν ένα δύο μήνες να έρχονται με πλήρη συπτώματα γρίππης,περιμένω ανακοινωση του ΕΟΔΥ, για μετάλλαξη του ιού στο εμβόλιο
Καβούρης Κυριάκος παιδίατρος

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ποσοστά από παιδίατρο πρώτης γραμμής (όπως σωστά λέει) που μάχεται με επιτυχία σε μεγάλη πόλη της χώρας.

Συμφωνώ με αυτά όπως συμφωνώ και επαυξάνω για το εμβόλιο της γρίπης. Πάντα είχε χαμηλότατα ποσοστά αποτελεσματικότητας και ειδικά στα παιδιά. Πολλές φορές και κάτω του 25-30%.

Καλή Χρονιά κ. Καβούρη

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἀγαπητέ μου κ. Καβαλιώτη, Χρόνια Πολλά! Συγχαρητήρια γιά τό εὔστοχον σχόλιόν σας: «Αξίζουν οι ανεπιθύμητες ενέργειες για ένα τρίμηνο προστασίας και δη ούτε στο μισό των περιπτώσεων;» Δυστυχῶς, τά «ἀργύρια τῆς προδοσίας», ὅπως καί τό «γυαλί», πού ὀρθῶς ἐπισημαίνετε, ἐζάλισαν αὐτούς τούς ἀνθρώπους καί τούς ἔκαμαν νά χάσουν τήν θεμελιώδη ἀρχήν κόστους-ὀφέλους!

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Τα λέμε αλλά ποιος από τους "ειδικούς" ακούει;
Ευτυχώς σιγά σιγά ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται. Γέμισε ο τόπος με νοσούντες που έχουν εμβολιαστεί 3 και 4 και 5 φορές. Να μην πούμε για τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Εμβόλιο, παρενέργεια, νόσηση, ξανά νόσηση - κάτι σύνηθες πλέον.
Θα ρωτησω για πολλοστή φορά: οι γιατροί γιατί δεν το καταλαβαίνουν αυτό;