Δεκεμβρίου 11, 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ mRNA ΕΚΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;

Eρευνητές ανακάλυψαν ότι η εσφαλμένη ανάγνωση των θεραπευτικών mRNA από τον μηχανισμό αποκωδικοποίησης του κυττάρου μπορεί να προκαλέσει μια ακούσια και ακατάλληλη ανοσολογική απόκριση στο σώμα. Προσδιόρισαν εντός του mRNA την αλληλουχία  που προκαλεί αυτό το φαινόμενο και βρήκαν έναν τρόπο να αποτρέψουν τις «εκτός στόχου» ανοσολογικές αποκρίσεις για να επιτρέψουν τον ασφαλέστερο σχεδιασμό μελλοντικών θεραπευτικών mRNA.

Nature 2023, December . https://doi.org/10.1038/s41586-023-06800-3

 

Τα mRNA θεωρήθηκαν ότι αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Χρησιμοποιήθηκαν για να ελέγξουν την πανδημία από κορωνοϊό. Η επιστημονική κοινότητα διχάστηκε στο αν πέτυχαν ή όχι.

Με δεδομένο ότι τα mRNA εμβόλια προορίζονταν για θεραπευτική χρήση και αυτό δεν έχει αλλάξει (θεραπεία καρκίνων, καρδιαγγειακών και αναπνευστικών παθήσεων αλλά ανοσολογικών διαταραχών),  οι ερευνητές προσπαθούν να επανασχεδιάσουν το mRNA ούτως ώστε να αποτρέψουν το μειονέκτημα αυτό.

Το θέμα είναι αν στους ήδη εμβολιασθέντες παρουσιάστηκαν κρούσματα με τέτοια ανοσιακή εκτροπή, τι έπαθαν αυτοί στους οποίους παρουσιάσθηκε και αν οι γιατροί συνέδεσαν τις επιπτώσεις με το εμβόλιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: