Ιανουαρίου 03, 2024

Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Να καλωσορίσουμε τον κ. Άδωνι στο Υπουργείο Υγείας. Με προϋπηρεσία σ΄ αυτό. Ο άνθρωπος που έκλεισε το Λοιμωδών. Το μοναδικό ειδικό νοσοκομείο για λοιμώδη νοσήματα-λοιμωξεις στην Ελλάδα.  Το νοσοκομείο με το μεγαλύτερο αρχείο παιδιατρικών λοιμώξεων στην Ελλάδα. Τι απέγινε; Προφανώς καταστράφηκε. Η πλουσιότερη πηγή επιδημιολογικής γνώσης των λοιμώξεων και της πορείας τους χάθηκε. Για το καπρίτσιο κάποιων, προφανώς αδαών. 

Τον είχα προσκαλέσει πριν υπογράψει την απόφαση, να έρθει στη Θεσσαλονίκη, να δει το νοσοκομείο, να δει τα δεδομένα, να ρωτήσει στην πιάτσα και μετά να αποφασίσει. Φυσικά και δεν ήρθε. Όταν τον ενημέρωσα εκ νέου και του εξέφρασα ορισμένες απορίες μου απάντησε άμεσα είναι η αλήθεια  (αν θυμάμαι καλά 06.50 την άλλη μέρα). Το γενικό συμπέρασμα του έλεγε ότι οι εισηγήσεις όλων των συμβούλων του ήταν να κλείσει το Λοιμωδών. Μάλιστα. Το έκλεισαν χωρίς να γνωρίζουν ούτε την όψη του.

Έκτοτε τα λοιμώδη και οι λοιμώξεις αυξάνονται συνεχώς (οι σύμβουλοι του είχαν την άποψη ότι τα λοιμώδη είχαν εξαφανιστεί).  Ήρθε και η πανδημία και καταδείχθηκε η αξία που θα είχε το νοσοκομείο αν λειτουργούσε.  Τι να πεις. Τώρα το νοσοκομείο υπάρχει στη θέση του μεν, ερειπωμένο και λεηλατημένο δε. Προς δόξαν των σοφών συμβούλων του κ. υπουργού.

Καλώς ήρθατε κ. Γεωργιάδη. Ελπίζουμε πιο σώφρων αυτή τη φορά. Με πιο λογικές αποφάσεις. Υπέρ των ασθενών κυρίως και κατ επέκταση υπέρ των γιατρών που αγωνίζονται να κρατήσουν το σύστημα υγείας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: